Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Άρθρο 16 ! Θέλει ο ΣΥΝ να κρυφτεί και ο …Αλέκος δεν τον αφήνει !

Κάποια πράγματα δεν μπορούν να κρύβονται .Αυτό συμβαίνει και με τον έρωτα του Συν με τον λαϊκισμό.

Πρόσφατο παράδειγμα η στάση του απέναντι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 περί της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Μπορεί, λοιπόν να «ορκίζεται» ,ο κ. Αλαβάνος, στο άρθρο 16 και λαϊκίζοντας να έχει αυτοανακηρυχτεί ο «επίσημος υπερασπιστής» του, όμως ας εξετάσουμε και …… την αξιοπιστία του.

Από τη μια παριστάνει τον υποστηρικτή των ,όποιων, φοιτητικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο - πλαίσιο και, από την άλλη, …..στηρίζει το νόμο και κατά την γνώμη μου καλά κάνει.

Το ζήτημα είναι γιατί λαϊκίζει και δεν βγαίνει ανοικτά και καθαρά να το δηλώσει.

Οι θέσεις του ΣΥΝ για την ανώτατη εκπαίδευση (τις έδωσε στη δημοσιότητα μέσω 28 τροπολογιών στο νόμο - πλαίσιο) συμβαδίζουν σχεδόν σε όλα με τον νόμο του κ. Στυλιανίδη.

Θα πρέπει να καταβάλει κανείς προσπάθεια για να ανακαλύψει«απαλές» επιμέρους διαφοροποιήσεις .

Λέει ΝΑΙ στα τετραετή αναπτυξιακά - ακαδημαϊκά προγράμματα.

Λέει ΝΑΙ στους εσωτερικούς κανονισμούς.

Λέει ΝΑΙ στην «αξιολόγηση».

Λέει ΝΑΙ στις πιστωτικές μονάδες.

Λέει ΝΑΙ στις ανταποδοτικές υποτροφίες.

Λέει ΝΑΙ στην καθολική ψηφοφορία για εκλογή πρυτάνεων και προέδρων.

Λέει ΝΑΙ στη χρηματοδότηση από «άλλες πηγές, εκτός κρατικού προϋπολογισμού» (ιδιώτες και ευρωπαϊκά πακέτα).

Πώς θα μπορούσε άλλωστε να διαφωνεί -άσχετα τι λέει …λαϊκίζοντας- αφού δεν διαφωνεί KAI με την ίδρυση μη Κρατικών Πανεπιστημίων.

Αυτός δεν ήταν που καλούσε την Κομισιόν να επιβάλει ποινές στην Ελλάδα, γιατί δεν εφάρμοζε τις κοινοτικές οδηγίες για την αναγνώριση των κολεγίων και των ΚΕΣ που συνεργάζονταν με ξένα πανεπιστήμια, ιδιωτικά ή κρατικά, με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (φραντσάιζινγκ);

Στο δελτίο Τύπου στις 29 Αυγούστου 2002, με τίτλο “Η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί δεν αναγνωρίζει τους πανεπιστημιακούς τίτλους αλλοδαπής που παρέχουν τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών” αναφέρεται ότι: «μετά τις επανειλημμένες ερωτήσεις και παρεμβάσεις του ευρωβουλευτή Αλ. Αλαβάνου εξεδώθει Αιτιολογημένη Γνώμη (C-2002-2488), με την υπογραφή του αρμόδιου Επιτρόπου της, Frits Bolkenstein "απευθυνόμενη στην Ελληνική Δημοκρατία, δυνάμει του άρθρου 226 της συνθήκης για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας λόγω της μη ορθής μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας 89/48/ΕΟΚ και μη ορθής εφαρμογής ορισμένων διατάξεων της ανωτέρω οδηγία»..

Κατόπιν δρομολογήθηκε, λόγω και της υπόθεσης Neri στην Ιταλία, η έκδοση νέας οδηγίας, το Μάη του 2004, συμπεριλαμβανομένης και της γνωστής τροπολογίας Χατζηδάκη που προέβλεπε: «Τα πτυχία των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που συνεργάζονται με Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών αναγνωρίζονται από την κοινότητα σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει στη χώρα του Πανεπιστημίου που εκδίδει το δίπλωμα και όχι με βάση τη νομοθεσία της χώρας υποδοχής».

Στις δε 20/5/2004 η «Αυγή», ξεχνώντας σκόπιμα ότι στο ζήτημα αυτό πρωταγωνίστησε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, γράφει: «Από χτες άνοιξε η πόρτα για την εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω της νομιμοποίησης των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών που λειτουργούν ως παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών... Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε η γνωστή τροπολογία του ευρωβουλευτή του κυβερνώντος πλέον κόμματος Κ. Χατζηδάκη»...

Η γνωστή ……αντικειμενική ενημέρωση!!!

Μετά από 2 χρόνια, στην συζήτηση στη Βουλή(26/5/06) για την Παιδεία ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε την κυβέρνηση να ……….«άρει την άδεια λειτουργίας στα διάφορα ΚΕΣ που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια». (………???)

Μάλιστα ! Εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά και αδυνατώ …. Εσείς βγάζετε νόημα;

Ο Α. Αλαβάνος, δηλαδή, πρότεινε να σταματήσει η λειτουργία των ΚΕΣ των οποίων για την νομιμοποίηση ΑΥΤΟΣ πρωταγωνίστησε.

Και όχι μόνο …. «όπου φυσάει ο άνεμος πάμε ….λαϊκίζοντας» , αλλά σε τηλεοπτικές συζητήσεις, τότε ,σε διάφορους σταθμούς (STAR, POLIS...) o A. Αλαβάνος, εκπρόσωπος του ΣΥΝ, σχολίαζε …..την ταύτιση θέσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φέρνοντας σαν παράδειγμα …..τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Δεν χρειάζεται η κοινωνία μας ,κύριοι πολιτικοί ,τον έπαινο και την κολακεία των αδυναμιών μας, με σκοπό την αποκομιδή προσωπικών ή πολιτικών ωφελημάτων, αλλά ….αλλαγές και ειλικρινή ,εποικοδομητικό πολιτικό λόγο.

Αλλαγές σε όλα τα κακώς κείμενα και παθολογικά στερεότυπα του παρελθόντος και ειλικρινή πολιτικό λόγο που θα δημιουργήσει συνθήκες προσέγγισης και κατανόησης αυτών.

Όσο για το άρθρο 16 φίλοι μου, τόσο μέσα από το χθεσινό όσο και από το σημερινό άρθρο προκύπτει η …αλήθεια.

Και αυτή, η μοναδική αλήθεια ,είναι ότι τόσο ο ΣΥΝ όσο και το ΠΑΣΟΚ τελικά συμφωνούν με την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων , αλλά θέλουν ….

……και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο !

29 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ σωστά τα λες εδώ!!
    Απλά θα προσθέσω ότι όλοι αυτοί οι κύριοι, και του ΣΥΝ πρώην και νυν ηγέτες του και του ΠΑΣΟΚ, να μας πουν που σπούδασαν τα παιδιά τους, αν όχι και οι ίδιοι!! Και αν αυτοί έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα στέλνουν έξω στα διάφορα Πανεπιστήμια Ευρώπης και Αμερικής,για να μαζεύουν περγαμηνές και πτυχία, να σκεφτούν και εμάς τους πληβείους, που πληρώνουμε εδώ τα φύκια της δημόσιας δήθεν εκπαίδευσης, για μεταξωτές κορδέλλες!
    Όσο για το αλλαλούμ των δηλώσεων και συμπεριφορών του κ. Αλαβάνου, επί του θέματος του άρθ. 16 θα σε παραπέμψω πάλι στην παροιμία του σχολίου μου στο προηγούμενο ποστ σου!
    Καλό μεσημέρι @φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ marianaonice
    Να το αντιγράψω και εδώ προς ....εμπέδωση :))
    "Τα δικά μας είναι καρύδια και βροντούν τα δικά τους είναι σύκα και ζουλιούνται"!!
    Καλό μεσημέρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι αλήθεια ότι περίμενα με αγωνία τι θα πει ο Πολίτης για τον Αλέκο Αλαβάνο......Τι στοιχεία θα αποκαλύψει ..... Αυτά που θα γράψει είναι δικά του και πρωτόγνωρα ή κάτι άλλο ;
    Τελικά το διαδίκτυο βοηθάει τον καθένα από τους bloggers να μην πέφτουν θύματα προπαγάνδας...
    Ε! Λοιπόν φίλε Πολίτη όλα αυτά που γραφεις είναι περίπου κακοποιημένες αντιγραφές από το Ριζοσπάστη στις 18-5-2008 της σελ. 8 στην ανάλυση που κάνει
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
    Θέλει πανεπιστήμιο - επιχείρηση
    Θα ήταν καλύτερα για όλους αν είχε παρατεθεί όλο το άρθρο αυτούσιο κι όχι να κάνεις κακοποιημένη περίληψη.

    ΑΝΘΡΑΚΕΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ

    Αν χρειαστεί θα επανέλθω..
    Στο μεταξύ μπορείς να ξαναδιαβάσεις όλη την πρωτολογία και τη δευτερολογία του προέδρου Αλέκου Αλαβάνου..... από το επίσημο site του Συνασπισμού με ημερομηνία 26-5-2008... για να μην κάνεις λάθη... για τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ..
    Είσαι έξυπνος άνθρωπος και θα συμφωνήσεις μαζί του....Είμαι σίγουρος.....
    teacher

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βιάστηκα κι έκανα λάθος συγνώμη .Το θέμα στο site που παραπέμπω είναι : 26/05/2006
    Ομιλία και δευτερολογία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου κατά την Προ Ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την παιδεία.

    teacher

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά Πολίτη πρέπει ν΄ απαντήσεις αν συμφωνείς και με το δια ταύτα του άρθρου που γράφει:
    "Για να είναι αποτελεσματική η πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου, πρέπει να συγκρούεται με τις επιλογές του κεφαλαίου, με τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις στην ανώτατη εκπαίδευση. Στο στόχαστρο ενός διεκδικητικού, πραγματικά ανατρεπτικού κινήματος μπαίνει η ρήξη με την πολιτική της ΕΕ, η διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης, υψηλού επιπέδου, που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας και όχι των μονοπωλίων"

    Για να ξέρουμε ως αναγνώστες σου τι ακριβώς πρεσβεύεις;
    teacher

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Teacher
    Ψάξε στο Site του ΣΥΝ και θα τα βρεις φίλε.
    Τα ίδια ανέφερε και στο προσωπικό του site, ως ευρωβουλευτής(29/8/2002)
    Και τα δελτία τύπου για ΚΕΣ, Μπολώνια κλπ.;;;
    Διαφωνείς ότι αυτά έλεγε;
    Αυτός δεν πρωτοστάτησε για τα ΚΕΣ, ναί ή όχι.
    Όποιος διαβάσει τις θέσεις του
    ΣΥΝ,(μέσω 28 τροπολογιών στο νόμο - πλαίσιο) διαπιστώνει άμεσα αυτά που γράφω.
    Εχθές μου μετέφερες σεντόνια από την ΑΥΓΗ με το "άφησε να ....εννοηθεί".
    Εγώ σου μεταφέρω αριθμούς αποφάσεων και ημερομηνίες.
    Ψάξε για ποιο λόγο πρωτοστάτησε για τα ΚΕΣ και γιατί μετά θέλησε να ....βγάλει την ουρά του απ`έξω!!!
    Ας δούμε και κάποια άλλα επί μέρους στοιχεία.
    Για το νέο τρόπο διεξαγωγής των πρυτανικών και προεδρικών εκλογών: «συντείνει σε μια μορφή άμεσης δημοκρατίας» ( δήλωση του μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ Στ. Μπαγεώργου στις 15 του Μάη στο ραδιόφωνο του «9,84»).
    Είναι αλήθεια η ψέματα ότι καθηγητές που είναι μέλη του ΣΥΝ, υποψ. βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,ή γενικά στηρίζουν επώνυμα τον ΣΥΝ, συμμετέχουν στην «κίνηση των 1.000», η οποία υποστηρίζει ανοιχτά την μεταρρύθμιση της ΝΔ.
    Για την ιστορία και γι`αυτούς που δεν ξέρουν τι είχε συμβεί τότε με τα ΚΕΣ μια σύντομη περίληψη:
    Η τότε κυβέρνηση εξέδωσε το ΠΔ 165/2000 και δημιούργησε το ΣΑΕΤΙ («Συμβούλιο αναγνώρισης επαγγελματικής ισοτιμίας τίτλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης») για την εφαρμογή της οδηγίας της ΕΕ στη χώρα μας. Το ΔΙΚΑΤΣΑ, με βάση το άρθρο 16 του Συντάγματος, δεν αναγνώριζε πανεπιστημιακούς τίτλους όταν μέρος των σπουδών πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα σε ιδιωτικά ΚΕΣ. Ετσι το ΣΑΕΤΙ δεν τα αναγνώριζε επαγγελματικά και δε χορηγούσε επαγγελματική ισοτιμία.

    Ο ΣΥΝ, λοιπόν, κατήγγειλε στα όργανα της ΕΕ την ελληνική κυβέρνηση για μη εφαρμογή της σχετικής οδηγίας και μη αναγνώριση των ΚΕΣ!
    Αλήθεια ή ψέματα ! Αλήθεια αφού υπάρχουν εκτός του δελτίου τύπου και τα δημοσιεύματα της εποχής.
    Ο Μητσοτάκης πάει να παραποιήσει την Ιστορία του 65', εσύ φίλε μήπως έχεις σκοπό να παραποιήσεις την Ιστορία του ... 2000.
    Σχετικά κοντά είναι και τα θυμόμαστε όλοι!
    Κανονικά αγαπητέ μου φίλε θα έπρεπε να συζητάμε επί της ουσίας του θέματος ΠΑΙΔΕΙΑ , γιατί όλοι αυτοί παίζουν τον ...."παπατζή"!
    Φιλικά
    poliτis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτές οι καταλήψεις που γίνονται ή προγραμματίζουν να γίνουν από που προέρχονται βρε παιδιά ;
    Υπάρχει φόβος να χαθεί ξανά το εξάμηνο; Και εάν ναι , σε ποιόν να απευθυνθώ γιατί οι γονείς μου στερέψανε, και δεν στέλνουν άλλα χρήματα.
    Για ωραία δημοκρατία μιλάμε στο Ellada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://syriza-watch.blogspot.com/2007/10/blog-post_698.html
    Για τον Αλαβάνο και τα ιδωτικά πανεπιστήμια κοιτάτε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Πολίτη,
    Καταλαβαίνω τη φιλότιμη προσπάθειά σου να υπερασπιστείς κάτι που έγραψες ως δικό σου χωρίς να είναι. Αυτό δεν είναι και τόσο άκομψο, γιατί όλοι μας από κάπου αλλού παίρνουμε τα στοιχεία.. φτάνει μόνο να παραθέτουμε και τις πηγές μας... (copyright που λένε και οι αγγλομαθείς)
    Την απάντηση θαρρώ να μην περιμένεις να τη δώσω εγώ στον αρθρογράφο του Ριζοσπάστη αλλά οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ. Και σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που θα απαντηθεί μέσα απ΄την καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση που όλοι μας παρακολουθούμε. Για να σου πω και κάτι... Διαβάζω όλες τις εφημερίδες της Αριστεράς κι έχω μια σφαιρική άποψη για την αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων.Ελπίζω να το κάνεις κι εσύ.. Δεν είναι αυτό το ζήτημα όμως σήμερα.....
    Γράφεις "...Ο ΣΥΝ, λοιπόν, κατήγγειλε στα όργανα της ΕΕ την ελληνική κυβέρνηση για μη εφαρμογή της σχετικής οδηγίας και μη αναγνώριση των ΚΕΣ!"
    Θα εκπλαγείς όταν δεις όλο το κείμενο κι όχι αποσπασματικά... κάποιες προτάσεις του...Μην είσαι τόσο σίγουρος..... Αναζήτησέ το...
    Αναφορικά τώρα με την ΠΑΙΔΕΙΑ που γράφεις. Είμαι στη διάθεσή σου ν΄ανοίξουμε αυτό το κεφάλαιο για ένα χώρο στον οποίο θητεύω μερικές δεκαετίες.
    Θα μου επιτρέψεις τώρα να σε αφήσω για να ακούσω το αγαπημένο μου τραγούδι "Το δάσκαλο το δάσκαλο , αυτόν τον Σαρδανάπαλο, να σταματήσει πια να δασκαλεύει με λόγια σαν και τούτα της φωτιάς πως όποιος πια το δίκιο δε παλεύει θα ζει και θα πεθαίνει σα ραγιάς.."
    teacher

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε προεκλογική ομιλία προς τους νέους (28/1/2004) ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τάχθηκε κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, γιατί «η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό». Στις προαναφερόμενες θέσεις του ΣΥΝ: «Απορρίπτει την προσπάθεια της Ν.Δ. να επεκτείνει την ιδιωτικοποίηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τη δημιουργία ιδιωτικών ΑΕΙ – ΤΕΙ». Όμως στην ίδια σελίδα τάσσεται υπέρ της ιδιωτικής εκπαίδευσης από την προσχολική αγωγή έως το Λύκειο, γι’ αυτό και δεν θέτει πουθενά αίτημα – στόχο για κατάργησή της.
    Προφανώς για τον ΣΥΝ μέχρι το Λύκειο η εκπαίδευση δεν είναι δημόσιο – κοινωνικό αγαθό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εντάξει 6.06

    Πες μου σε ποιο σημείο τάσσεται ο Α. Αλαβάνος υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα; Φαντάζομαι το επιχείρημά σου είναι έωλο.... όπως κι ο Γιώργος που έστειλε μια έκθεση μιας επιτροπής του 2000 εντελώς άσχετης με το θέμα που συζητάμε.....
    ΤΕΛΙΚΑ
    Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταλυτική... Εκτός αν συμφωνείτε όλοι με πιο προωθημένη άποψη που υποστηρίζει ο αρθρογράφος του Ριζοσπάστη...
    Η επιλογή δική σας.....
    teacher

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Teacher
    Την έκθεση που σε παρέπεμπε ο
    6.06 δεν την διάβασες καθόλου πριν μιλήσεις;
    (Σελίδα 12)
    30. καλεί την Επιτροπή και το Συμβούλιο, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 158 (πρώην 129Α), το οποίο αναφέρεται στη "μείωση των διαφορών μεταξύ των επιπέδων ανάπτυξης των διαφόρων περιοχών και στη μείωση της καθυστέρησης των πλέον μειονεκτικών περιοχών ή νήσων, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών περιοχών", να δημιουργήσει, στο χρηματοδοτικό πλαίσιο των Διαρθρωτικών Ταμείων, πρόγραμμα για τη διαμόρφωση ενός Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Δικτύου Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, στο οποίο θα μπορούν οικειοθελώς να συμμετάσχουν τα δημόσια ή ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολίτης συγχαρητήρια..πρώτα ξετίναξες τον Γιώργο τώρα τον Αλέκο με ρηχές παπαρολογίες(κατά τον Σουφλιά) άντε και στη φίλη σας την Αλέκα (ή μήπως όχι λόγω Γερμανού)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις;;;;;;;;
    Πόσο δύσκολο είναι..;;;;;;
    Υπάρχει μια εισήγηση που αναφέρεται σ΄ όλη την Ευρώπη.. Μην μου πεις είναι μόνο για την Ελλάδα;;;;; Και στην Ευρώπη , δυστυχώς υπάρχουν και ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα όχι ΚΕΣ αλλά Ιδιωτικά Πανεπιστήμια......Αυτά στην Ευρώπη δεν μπορούν να αποκλειστούν.... Άρα καλώς τα συμπεριέλαβε γιατί δε θα μπορούσε να κάνει αλλιώς!!!!!
    Από που προκύπτει ότι ο Αλ. Αλαβάνος υποστηρίζει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα;;
    teacher

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΗACHER ..να υπογράφεις ως νέος Μητσοτάκης άλλη φορά.
    Θα τρελαθούμε εντελώς;
    Αυτός ως Ευρωβουλευτής δεν ζήταγε να αναγνωριστούν τα συνεργαζόμενα με Βρετανία και Γαλλία Ελληνικά πανεπιστημιακά παραρτήματα.
    Ως Ευρωβουλής δεν ζήταγε την εφαρμογή της Συνθήκης της Μπολόνια;
    Θα τρελαθούμε εντελώς ή είσαι τόσο μικρός στην ηλικία και πρίν 7-8 χρόνια δεν καταλάβαινες απο τα κοινά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει , να γιατί οι φίλοι του δικομματισμού νιώθουν άβολα....
    Γιατί ο κόσμος δεν παρασύρεται από τη λάσπη αλλά ψάχνει αυτούς που τον εκφράζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aνωνυμε 5.47
    κοίτα σε ποιόν να απευθυνθείς για τις καταλήψεις.
    Απο την "Ελευθεροτυπία" σήμερα.
    "Τέλος, όσον αφορά τις καταλήψεις το ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του τάχθηκε υπέρ της καθολικής ψηφοφορίας στις πρυτανικές εκλογές ώς το μόνο θετικό σημείο του νόμου πλαισίου ο κ. Παπακωνσταντίνου όμως για τη στάση της ΠΑΣΠ είπε ότι είναι μια αυτόνομη παράταξη που δεν καθοδηγείται από το ΠΑΣΟΚ."
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ νομίζω!!!!!!!!!!!!!
    Παρεμπιπτόντως εχθές τα έχωσε στην ...αξιοπιστία του Παπανδρέου για το άρθρο 16 και ο Βενιζέλος.
    Μπένι και ξερό ψωμί!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Παπαγιαννάκης όταν ρωτήθηκε χθες από το ραδιόφωνο της ΝΕΤ εάν ο ΣΥΝ είναι αντίθετος στην καθολική ψηφοφορία για την ανάδειξη των πρυτανικών αρχών, είπε:...... «Πουθενά δεν υπάρχει στις θέσεις του ΣΥΝ ότι είναι εναντίον της καθολικής ψηφοφορίας. Πουθενά.
    προς τι οι καταλήψεις και τι παιχνίδι παίζεται;
    Άπο την μια ο ΣΥΡΙΖΑ(και το Πασοκ) συμφωνεί με Στυλιανιδη, και από την άλλη καταλήψεις από τους νεολαίους των δύο κομμάτων ......
    ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ στην πλάτη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Miα απλη και ειλικρινης ερωτηση.
    Γιατι φωναζετε για τα ιδιωτικα; Ποιους αφορουν αραγε αυτα;Τους πλουσιους και εξυπνους, η τους πλουσιους και ζωα;
    Αν αφορουν τους πρωτους, τι σας νοιαζει, αν θελουν να πληρωσουν, για να μαθουν τα παιδια τους καλυτερα γραμματα, απο το να βλεπουν τα Παν/μια κλειστα απ εξω;
    Αν αφορουν τους δευτερους, και παλι τι σας νοιαζει; Μηπως και σημερα, δεν υπαρχουν Παν/μια τυπου Πριστινας, που στελνουν τα παιδια τους, που εν πολλοις ειναι "τουβλα", καποιοι, και μετα πληρωνουν απο δω κι απο κει, για να τα αναγνωρισουν;
    Το ζητημα ειναι, να γινει ο,τι γουσταρουν.Αρκει μετα, αφου παρουν καποιο κωλοχαρτο, να υποχρεουνται να δωσουν ειδικες εξετασεις, με κλειστα γραπτα, σε στυλ Πανελληνιων, βαθμολογημενα απο τους καλυτερους εξεταστες που εχουμε, ωστε να εξασφαλισουμε οτι αξιζουν.Αλλοιως, θα γινει της...κακομοιρας.10 μυρια σε δρχ, στοιχιζε το μαθημα, οταν δινανε δυο μαθηματα, για να αναγνωρισουν τα πτυχια της Ιατρικης απο τις χωρες-μπουρδελα, της πεινας, του πρωην Ανατολιου συνασπισμου.
    Ολα τα αλλα ειναι για τον...λουτσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε μπιλλι, όλος ο νόμος είναι η διάταξη για τις εκλογές των πρυτάνεων; Έχεις ακουστά τίποτα για το νόμο; Δεν λέω ότι είναι χουντικός, απλά είναι ανούσιος, αόριστος και αντιακαδημαικός. Γιατί να εφαρμοστεί λοιπόν; Κακώς βέβαια επιθυμούν πάλι καταλήψεις, αλλά και αυτοί προϊόντα της ελληνικής κοινωνίας είναι και έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης με αυτή.
    Theodore, φωνάζουμε για τα ιδιωτικά γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να αποποιειθεί των ευθυνών της. Δεν δίνει λεφτά στην παιδεία, και αντί να δώσει, θέλει να τα μειώσει κι άλλο. Δεν δίνει την αυτονομία στα πανεπιστήμια, και θέλει να μειώσει κι άλλο τις αρμοδιότητές τους. Είπα και σε άλλο ποστ, διαβάστε τα άρθρα του κ.Μπαμπινιώτη για την παιδεία στο βημα ονλάιν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν κατάλαβα.
    Γιατί πρέπει το τούβλο που πήρε πτυχίο ιατρικής στο Αφγανιστάν να έχει επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα;
    Όλα τα πανεπιστήμια έχουν κάποια θέση στην παγκόσμια κατάταξη.
    Όσα έχουν καλύτερη θέση από τα αντίστοιχα Ελληνικά να αναγνωρίζονται αυτόματα.
    Τα υπόλοιπα δεν θα αναγνωρίζονται.
    Κύριε έγινες γιατρός στη Ζιμπάμπουε, να δουλέψεις εκεί.
    Έγινες πολιτικός μηχανικός στη Μολδαβία, να χτίσεις εκεί σπίτια.
    Στην Ελλάδα δεν μπορείς ούτε εγχειρήσεις να κάνεις, ούτε γέφυρες να χτίζεις.
    Και φυσικά δεν θα ανεβαίνει ο μισθός σου αν δουλεύεις στο δημόσιο.
    Με λίγα λόγια:
    Η πολιτεία πρέπει να εξαλείψει τα κίνητρα για "υποβαθμισμένες" σπουδές.
    Να κλείσει τα παράθυρα για διαπλοκή και διαφθορά.
    Ίδρυσε μετά στην Ελλάδα 100 ιδιωτικά πανεπιστήμια.
    Αν αυτά καταφέρουν να γίνουν καλύτερα από τα Ελληνικά, τους αναγνωρίζεις δικαιώματα.
    Δεν κατάφεραν; Πάπαλα. Ούτε εργασιακά δικαιώματα, ούτε αναγνώριση.
    Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
    Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητοί φίλοι
    Το θέμα μας είναι η αξιοπιστία.
    Τα πράγματα είναι απλά και μην τα μπλέκετε.
    Και οι δύο κύριοι που εξετάστηκαν δεν είναι αδιάφοροι. Είναι έμπειροι πολιτικοί άνδρες της χώρας με μεγάλη πείρα και ενώ οι προσωπικές τους απόψεις στο συγκεκριμένο θέμα κατά το παρελθόν έχουν κατατεθεί από τον politis στα δύο post, και δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητηθούν, βλέπουμε ότι όταν αργότερα τις εκφράζουν μέσα από τον κομματικό δίαυλο παρουσιάζονται διαφορετικές. Ανάλογα με την γραμμή αντιπολίτευσης που έχουν τον συγκεκριμένο χρόνο.
    Αν δεν θέλετε αυτό να το ονομάσουμε αναξιοπιστία μπορούμε να το πούμε και ¨λαϊκισμό κατά περίπτωση¨
    Τους κρίνουμε για να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι περιμένουμε να βοηθήσουν την χώρα, για αυτό τους πληρώνουμε.
    Να καταλάβουν ότι όταν ανοίγουν το στόμα τους αυτοί που τα ακούν είναι ΚΡΙΤΕΣ όχι Πιστοί .
    Έχω μια υποψία ότι διαβάζουν τις αναρτήσεις εδώ αν όχι οι ίδιοι τουλάχιστον οι ¨κολλητοί¨ τους.
    Άρα πρέπει να καταλάβουν ότι στο συγκεκριμένο θέμα κρίνονται αναξιόπιστοι και η συμπεριφορά τους στιγματίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αύριο ο Πολίτης οφείλει να ασχοληθεί με την Παπαρήγα παίρνοντας κάποιο άρθρο απ΄την ΑΥΓΗ Ή ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ και να το παρουσιάσει ως δικό του.......... Ίσως κι από το ΠΡΙΝ ... Ίδωμεν.....
    ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ με τις παπαρολογίες και τις κακογραμμένες αντιγραφές.....
    Σήμερα δώσαμε ένα στίγμα για το πως θα αντιμετωπίζουμε στο εξής τους κακογράφους αντιγραφείς.....
    Κάνουμε μια ευχή... Μακάρι ο ΠΟΛΙΤΗΣ να ενστερνιστεί και τις αρχές της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.... Να μην αντιγράφει μόνο το Ριζοσπάστη...
    Καληνύχτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ 10:52
    Χα χα χα ρε φίλε να είσαι καλά τρελάθηκα στα γέλια.
    Τον ξεσκέπασες για τα καλά τον αντιγραφέα
    Άντε να κοιμηθούμε και εμείς ήσυχοι που μας τρέλανε στην παπαρολογία.
    Και που ΄σε φίλε μη χαθούμε…..γιατί αυτός μάλλον έχει πονηρό σκοπό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα αγαπητέ μου Politi,

    Τι χαμός είναι αυτός που έχει γίνει με τα άρθρα σου τις τελευταίες μέρες! (δυστυχώς είχα ένα πρόβλημα με το PC και ήμουν εκτός).
    Όχι μόνο θα συμφωνήσω με όλα αυτά που γράφεις, αλλά μέχρι και αυτή η "υποκρισία" που επιδεικνύουν πλέον είναι τόσο "στημένη" και "απροκάλυπτη" που δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία για το "οργανωμένο..." του πράγματος.....

    Υ.Γ
    Εσυ συνέχισε ακάθεκτος όπως μόνο εσύ ξέρεις.... και άσε τους άλλους να προσπαθούνε με διάφορα κολπάκια... να μειώσουν την προσπάθεια σου

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αχ παιδιά διαβάζω τα ποστ και τα σχόλια και σχηματίζεται μπροστά μου η είκονα από ηπειρώτισες μοιρολογίστρες δηλ.εμάς, που κλαίμε τα χαμένα......βασικά ¨κλαιμε¨την χαμένη μας περηφάνια, το χαμένο μας χαμόγελο, την χαμένη προοπτική και την χαμένη εμπιστοσύνη σε οποιαδήποτε πράξη οποιασδήποτε κυβέρνησης. Είναι πολύ κρίμα γιατί είμαστε ¨ωραία ράτσα¨ θα μπορούσαμε να είμαστε στο επίκεντρο πολλών πραγμάτων και άρχοντες, εκμεταλευόμενοι την χώρα μας με απλά τρικ και αντί αυτής της κατάστασης που μας έχουν να ζούμε σε καθημερινή πίεση και ότι προλάβει να αρπάξει ο ένας από τον άλλο σαν ζουγκλα. Φταίμε όμως γιατί δεν έχουμε αποκεφαλίσει ούτε έναν από αυτους που μας έθιξαν, ήταν αναξιόπιστοι και δεν ήταν αντάξιοι της βουλευτικής τους ιδιότητας, δεν τιμωρούμε, αντίθετα τους επιβραβεύουμε. Γιατί ρε παιδί μου να ξαναψηφίσεις για παράδειγμα τον Σουφλιά ή την Παπανδρέου ή όποιον άλλο ενώ στα ψηφοδέλτια μπαινουν και νέα πρόσωπα, νέα ονόματα έστω από τον κομματικό μηχανισμό. Να σπάμε ¨τα παρεάκια¨είναι το θέμα και να περάσουμε το μηνυμα ότι σε ψηφίσαμε όχι για σένα αλλά για την χώρα και δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία. Αφού έχουμε κόλλημα με συγκεκριμένα κόμματα τουλάχιστον να μην έχουμε κόλλημα με συγκεκριμένα πρόσωπα. Μα τον Θεό 10,000 τον μήνα καθαρίζουν να τους φερόμαστε σαν δουλάρες πρέπει που αν δεν μας φροντισουν το σπίτι μας καλά απολύονται. Ας ξεκολλήσουμε από τα ίδια πρόσωπα, είναι και αυτό μιας μορφής αντίστασης πιστεύω στην ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και το μήνυμα θα περάσει και στον επικεφαλή. Αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

    σχετικά με τα πανεπιστήμια και την ανωτάτη εκπαίδευση στον ευρωπαϊκό χώρο της γνώσης

    Με βάση λοιπόν τα πρακτικά της συνεδρίασης,ψηφίστηκε ομώφωνα και το κείμενο που υπέγραψε ο Αλ. Αλαβάνος λέει ότι: «η κινητικότητα δεν μπορεί να είναι πλήρης και αποτελεσματική χωρίς μια πραγματική αναγνώριση των τίτλων σπουδών και διπλωμάτων», «πρέπει να επιταχυνθεί και να ενδυναμωθεί η διαδικασία της Μπολόνια», «τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού συστήματος και συμβάλλουν στην ανάπτυξή του». Με λίγα λόγια ψήφισε: Υπέρ της Μπολόνια, υπέρ της αναγνώρισης των μπάτσελορ, υπέρ της συνύπαρξης ιδιωτικών και δημόσιων πανεπιστημίων. Πόσο υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας είναι όλα αυτά;


    Δεν έφτανε η έγκριση στην Επιτροπή. Ο ΣΥΝ το υπερψήφισε και στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Το όνομα του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, Μιχάλη Παπαγιαννάκη, ποζάρει στα υπέρ! (Επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, 13/11/2003, C272E/428).

    Οταν, λοιπόν, μιλάνε για «ντροπή», ας έχουν φροντίσει πρώτα να πλύνουν τα άπλυτά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. .
    @ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝ
    .
    Ξέχασα να σας πω και για να συμπληρώσω τον πολίτη τζιαρ, (που σωστά λέει ότι διαδικασίες για παρέμβαση της ΕΕ προκειμένου η χώρα να εναρμονιστεί και να αναγνωρίζει τα ΚΕΣ, κίνησε και ο πρόεδρός του, ο Αλ. Αλαβάνος)πάρτε και αυτό: με γραπτή ερώτηση (Ε-0544/03) προς την Επιτροπή,o k.Αναβάνος, με θέμα «Εναρμόνιση της Ελλάδας με την Οδηγία 89/48/ΕΟΚ» ρωτάει «σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί η Επιτροπή για την ορθή εφαρμογή της Οδηγίας 89/48/ΕΟΚ;» στην Ελλάδα.
    Πόσα ακόμα άλλα στοιχεία θέλετε;
    Απόλυτο δίκιο είχε ένας φίλος πιο πάνω που σας αποκάλεσε ..Μητσοτάκηδες. Και ακόμα χειρότεροι απο τον ....πτου είπα το όνομά του ...Μάνα τα σκόρδα!
    Αυτός περίμενε να πεθάνουν όλοι και μετά να λέει τα δικά του , εσείς τόσο θρασείς που είσαστε πάτε να παραποιήσετε την ιστορία των τελευταίων 6 χρόνων!
    Ευτυχώς, για να μη μας βγάλετε όλους τρελούς ,υπάρχουν τα στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή