Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Μοναστήρι κατάλληλο για... φυλακή.


Μοναστήρι στην Πελοπόννησο ή στη Θεσσαλία, κατάλληλο για... φυλακή, αναζητούν οι Συνοδικές Υπηρεσίες της Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου να μεταφέρουν και να εκτίσει εκεί την ποινή του ζώντας .....σε εκκλησιαστικό περιβάλλον ,τον Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονα Μπεζενίτη, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την επιβολή εξαετούς καθείρξεως από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπεξαίρεση του «παγκαριού» της Μονής Οσίου Εφραίμ Νέας Μάκρης.
Πακτωλό χρημάτων που ο κ. Παντελεήμων προωθούσε σε υπεράκτιες εταιρείες(
Offshores).

Από την πρώτη στιγμή που μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού ο ιεράρχης τοποθετήθηκε σε ένα από τα κελιά των πρωτεργατών της δικτατορίας τα οποία διαθέτουν κάποιες «σχετικές ανέσεις», όπως τηλεόραση και ένα μικρό ψυγείο.

Προαυλίζεται μόνος του- την ώρα που του επιτρέπεται- και δεν έχει επαφή με τους άλλους συγκρατουμένους του.

Οι νομικές υπηρεσίες της Εκκλησίας της Ελλάδος πρότειναν και έγινε αποδεκτό από τη Σύνοδο την εφαρμογή του άρθρου 57 του εκκλησιαστικού χάρτη, το οποίο προβλέπει τη λειτουργία ειδικού σωφρονιστικού ιδρύματος για τους κληρικούς και τους μοναχούς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «αι εις κληρικούς ή μοναχούς επιβαλλόμεναι δι' αποφάσεων των κοινών ποινικών δικαστηρίων στερητικαί της ελευθερίας ποιναί, εφ' όσον η καταδίκη δεν συνεπάγεται προκειμένου περί κληρικών και την ποινήν της καθαιρέσεως, εκτίονται εν τω ειδικώ σωφρονιστηρίω των κληρικών».

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου θα αποστείλουν στους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης επιστολή με την οποία θα τους ζητούν την εφαρμογή των όσων προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης, ο οποίος αποτελεί και νόμο (570/1977) του ελληνικού κράτους.

Όποιο μοναστήρι επιλεγεί θα πρέπει να γίνουν μετατροπές στα κελιά προκειμένου να υπάρχουν ειδικές πόρτες και κυρίως θα πρέπει το υπουργείο Δικαιοσύνης να……. εξασφαλίσει σωφρονιστικούς υπαλλήλους και να έρθει σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης για να ……..παραχωρηθούν και αστυνομικοί.

Όπως λέγεται, στη Νομική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος επικρατεί σχετική αισιοδοξία για την αποδοχή του αιτήματος της Συνόδου από την κυβέρνηση.

Θα πρέπει όμως να ξεπεραστεί ένα σοβαρό πρόβλημα προηγουμένως, καθώς οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί θα κληθούν να εφαρμόσουν τον νόμο, ο οποίος πάντως εξαιρεί από το μέτρο όσους κληρικούς κινδυνεύουν με καθαίρεση, η οποία είναι πιθανή στην περίπτωση του Μητροπολίτη πρώην Αττικής αν δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα αναίρεσής του από τον Άρειο Πάγο.

Εκείνο όμως που μου προκαλεί κατάπληξη και …πολλές απορίες είναι ότι παρά το γεγονός ότι πέρασε ήδη περίπου ένας μήνας από την ημέρα που ο Μητροπολίτης καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, η Σύνοδος δεν έχει προχωρήσει σε καμία εκκλησιαστική ανάκριση για τα αδικήματα που διέπραξε.

Όπως φαίνεται έχει αφεθεί η ποινική Δικαιοσύνη να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά».

Η Ιερά Συνόδος ισχυρίζεται ότι η απόφαση της σχετικά με τον κ. Παντελεήμονα είναι μια ένδειξη συμπαράστασης προς τον ιεράρχη προκειμένου να δείξει, το φιλάνθρωπο πρόσωπο της Εκκλησίας, η οποία πρέπει να συμπαρίσταται στους ανθρώπους που πάσχουν.

Δεν σχολιάζω τίποτα άλλο …..γιατί θα κολαστώ !!!!!

Πηγή: tovima

13 σχόλια:

  1. Τα λεγε και κάποιος στο extra 3 τόσα χρόνια!Μπας και είσαι συνεργάτης του Καρατζαφέρη πολίτη;Υπάρχει μεγάλη βρομιά στην Εκκλησία μας.Αντί να αποτελεί πρότυπο, δεν διαφέρει από την Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά να μην τους βάλουνε και τζακούζι και αιθέρεα έλαια.Εμείς τους πληρώνουμε από τον κρατικό κορβανά και εμείς θα τους συντηρούμε στις φυλακές ασφαλείας-πολυτελείας?Αυτό πάει πολύ ! Είναι προκλητικό και εάν το κάνει ο Χατζιγάκης θα είναι και αυτός για τα μοναστήρια.Δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει αλλοτριωθεί ο θεσμός της θρησκείας από τους ίδιους τους εκφραστές της.Παράλογο αλλά σε μια τέτοια κοινωνία μιζαδόρικη φαίνεται λογικό και αναμενόμενο.Που είσαι Ιερώνυμε ?Μήπως και εσύ είχες καταδικαστεί για λοβιτούρες?

    Γιώργος Δεμέστιχας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο θεός μαζί μας φίλοι internetikoi , γιατί έχουμε να δούμε πολλά και να ακούσουμε άλλα τόσα.
    Τσέκου μέσα-έξω με "τρελίτσες" , Νικολιτσόπουλος μέσα-έξω,θέμος απ ότι φαίνεται μέσα-έξω ,Λιάπης διακοπές , Τσουκάτος έξω με αφωνία από όλους και ο Παντελεήμωνας μέσα αλλά σε μοναστήρι με ύμνους και δοξολογίες.Θεέ μου βοήθα μας!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σταλεί σε γυναικείο μοναστήρι, μήπως και θυμηθεί ο κυρ Παντελής τη διαφορά των φύλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί να δικαιούται ο Κουφοντίνας διαμονή σε "ειδική" πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και όχι ο πρώην Αττικής Παντελεήμων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι να πω τώρα...
    Πας και βρίσκεις κάτι θέματα που μου μπαίνει ο διάολος μέσα και ανάβουν κάτι λαμπάκια ...
    Στην πυρά τον ......όπαπα που θέλει και ειδική μεταχείριση.
    Αλλά αν υπάρχει Θεός με το κλύσμα θα τον περιμένει.
    Άσε η Ιερά Σύνοδος...καλέ συμπαρασταθείτε στον πάσχοντα.
    Κλέφτες από δω κλέφτες από εκεί εθνικό σπορ έγινε.
    Ρε ούτε ένας σωστός ...έτσι για αλλαγή...
    --------------
    Και γιατί δεν τους απαντούν οι υπουργοί ότι ¨εκεί που τον έχουμε είναι το ειδικό σωφρονιστήριο των κληρικών¨
    Αυτό διαθέτουμε αν θέλετε καλύτερο χτίστε το μόνοι σας πληρώστε και φρουρούς και θα σας τον φέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ gnik
    Φίλε μου εάν εξετάσουμε την καταβαράθρωση των κοινωνικών αξιών με ιστορικά , κοινωνιολογικά και φιλοσοφικά κριτήρια, οι ευθύνες των ιερωμένων (με φωτεινές εξαιρέσεις) είναι τεράστιες.
    Πιθανόν μεγαλύτερες και απο αυτές των πολιτικών!!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαίνεται ότι η Ιερά Σύνοδος είναι επιλεκτική ως προς τις παροιμίες του σοφού ελληνικού λαού
    Στην παροιμία "Τι κι αν είσαι και παπάς; Με την αράδα σου θα πας". απαντά με την παροιμία "Αλλού παπά Ευαγγέλιο".
    Τώρα εμείς θα φταίμε να τους απαντήσουμε με μια έκφραση που ίσως προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα (Πάντως οι Σπαρτιάτες την έλεγαν, για να πειράξουν τον Αγησίλαο.)
    Και αυτή είναι " ΚΑΒΑΛΗΣΑΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι να πω τώρα;;
    Όχι μόνο θα κολαστείς εσύ μ' αυτά που σχολιάζεις αλλά θα κολάσεις και εμάς!!
    Χαχαχα!!!
    Θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου!!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ attica
    Τώρα καλάμι είναι; .. καντρόνι είναι;
    Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι το έχουν καβαλήσει!!
    .
    @ marianaonice
    Τι άλλο θα δούμε ! Κελί το ένα ...κελί και το άλλο!
    Κατά τους Συνοδικούς δεν υπάρχει ....διαφορά!
    Καλή σου ημέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ "ΑΓΙΟ"
    ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ πολίτη

    Δεν χρειάζεται να κολαστείς εσύ. Κολάστηκα εγώ για όλους μας!

    http://thanasimos.blogspot.com/2008/07/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Εκκλησία της Ελλάδος στην ουσία ζητά την εφαρμογή νόμου που ισχύει ήδη.
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_17/07/2008_277954
    Είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος που το έχει κάνει συνήθεια να κοροϊδεύει την Εκκλησία αντί να κάνει κάτι για να συμβάλλει στη βελτίωσή της. Θέλετε τα παιδιά σας να γίνουν κληρικοί; Αν όχι, τότε πάψτε να κατακρίνετε, δεν έχετε το δικαίωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή