Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Ψηφοθηρική πολιτική στα αποκαΐδια ! (2)


Πριν λίγες ημέρες είχα γράψει ένα άρθρο (εδώ) σχετικά με την πραγματοποίηση της υπόσχεσης του ΠαΣοΚ να προσφέρει το ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ (το 30% της έκτακτης κρατικής επιχορήγησης που έλαβε το 2007 το κόμμα) στους κατοίκους των χωριών που κάηκαν οι περιουσίες τους.

Το άρθρο μου στηριζόταν στην πληροφορία της «Ε» ότι :«Για τη διαχείριση των χρημάτων θα συναποφασίσουν το ΠΑΣΟΚ και τοπικοί παράγοντες».

Παρόλο που τελειώνοντας το άρθρο μου έθετα ανοιχτά τους ενδοιασμούς μου για την πληροφορία της «Ε», χρησιμοποιώντας τις λέξεις «Εάν ισχύει η πληροφορία της εφημερίδας ……….», δέχτηκα ένα email από κάποιο ...φίλο που χρησιμοποιώντας άρθρο ενός δημοσιογράφου το οποίο ήταν υπερ-εξυμνητικό(σε βαθμό που πιθανώς ούτε η …κ. Μάργκαρετ δεν θα το έγραφε) για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και την τωρινή ηγεσία του, με ρωτούσε ειρωνικά εάν μετά από την κατάθεση της επιταγής είχα σκοπό να γράψω κάτι επί του θέματος !

Θα του κάνω το χατίρι γιατί είναι …..παλαιός και ….τακτικός αναγνώστης των άρθρων μου.

Στα δελτία ειδήσεων λοιπόν προβλήθηκε εκτενώς η παράδοση της επιταγής ύψους 1.2 εκατ. ευρώ από τον κ. Παπανδρέου στον Νομάρχη Ηλείας.

Όμως τα… ρεπορτάζ των ΜΜΕ έφταναν μέχρι εκεί ,χωρίς να … «ακουμπάνε» το θέμα από την …άλλη του πλευρά.

Γι` αυτό τον λόγο ,θα σας παραθέσω τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΠαΣοΚ κ. Παπακωνσταντίνου ,την επόμενη ακριβώς ημέρα της κατάθεσης της επιταγής καθώς και τις απαντήσεις του σε ερωτήσεις πολιτικών συντακτών, ……και ο καθένας ….έλλογος πολίτης μπορεί να προβεί σε προβληματισμούς και σε κρίσεις.

«Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ξεκινώ με την χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία. ….Με την επίσκεψη αυτή και την κατάθεση της επιταγής, εκπληρώνουμε αυτή την υπόσχεση( politis-gr:εννοεί στους κατοίκους, που κάηκαν οι περιουσίες τους.), ένα ποσό συμβολικό αλλά και ουσιαστικό το οποίο θα διατεθεί για τρεις διακριτούς στόχους:

Ο πρώτος είναι μια επένδυση στους ανθρώπους, μια επένδυση στο αύριο μέσα από ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε παιδιά πληγέντων από τις φωτιές.

Ο δεύτερος, είναι μια επένδυση στο περιβάλλον, με παρεμβάσεις πρότυπες περιβαλλοντικού χαρακτήρα, αναδασώσεις, αντιπλημμυρικά έργα, που θα ….ΜΑΣ προσδιορίσει η Νομαρχία.

Και ο τρίτος, είναι σε μια κατεύθυνση που συνάδει με την πρόταση νόμου την οποία έχουμε καταθέσει και θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, δηλαδή την ανασυγκρότηση της περιοχής σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση.

Από τα χρήματα αυτά θα ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ μια μελέτη η οποία ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΤΑΝ το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται στην κυβέρνηση …..

Είμαι έτοιμος για τις ερωτήσεις σας.

ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Έχω μια ερώτηση. Που βρήκε το ΠΑΣΟΚ αυτά τα χρήματα; Του περίσσεψαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, από την ενίσχυση μάλλον που πήρε από το κράτος; Γιατί ξέρουμε ότι αντιμετωπίζει και το ΠΑΣΟΚ πρόβλημα οικονομικό. Ή, δεν είναι έτσι;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ πράγματι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα. Το ΠΑΣΟΚ έχει έλλειμμα, δεν έχει πλεόνασμα στα ταμεία του.

Αλλά το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ότι, από τα χρήματα τα λίγα που έχει και από αυτά που… δεν έχει (…….???), θα κάνει αυτή την κίνηση.

Με αναγκάζετε να σας παραπέμψω σε ένα από τα βασικά μαθήματα του χριστιανισμού. Δίνεις από αυτά που…. δεν έχεις.(…sic!) Και εμείς αυτό κάναμε.

ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Μπορείτε να μου πείτε ποιο είναι το έλλειμμα του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι, το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί έχοντας δανειστεί και …ΈΝΑΝΤΙ της κρατικής ενίσχυσης έτους, ….. και πέρα από το έτος το οποίο διατρέχουμε. Μέχρι εκεί μπορώ να σας πω.

ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Τελευταία. Ήθελα να ρωτήσω, αυτό είναι το μοντέλο οικονομικής διαχείρισης του ΠΑΣΟΚ να δανείζεται ….από τα επόμενα έτη και να αποπληρώνει δεσμεύσεις του; Αυτό θα είναι και το κυβερνητικό του μοντέλο; Γιατί περί αυτού πρόκειται, αυτό μας περιγράψατε πριν.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Απ' ότι γνωρίζετε, τα πολιτικά κόμματα δαπανούν περισσότερα απ' όσα εισπράττουν. Και ειδικά σε περιόδους που έχουν να κάνουν με εκλογές………

Δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι έχουμε καταχρεώσει τη χώρα……»

Αυτά ειπώθηκαν ! Από την πλευρά μου δεν θα σχολιάσω εκτενώς. Απλώς μόνο θα πω ότι δια την …διαχείριση των χρημάτων συγκροτήθηκε ένα τετραμερές σχήμα, με τη συμμετοχή του νομάρχη Hλείας(…ΠαΣοΚ), του δημάρχου Πύργου(…ΠαΣοΚ), της TEΔK(…ΠαΣοΚ), καθώς και του… ΠAΣOK .

Η δήλωση Όμως του κ. Ραγκούση (τότε εκπρόσωπου Τύπου) πέρσι τέτοια εποχή (25 Αυγούστου) ήταν : «Με εντολή του προέδρου του ΠαΣοΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου, το 30% της έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης του ΠαΣοΚ για τις εκλογές θα διατεθεί στην… Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος,(ΚΕΔΚΕ) για τη βοήθεια των πυρόπληκτων περιοχών» (εδώ).

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του για την σημερινή ηγεσία του ΠαΣοΚ !

31 σχόλια:

  1. Να σου πω την αλήθεια εγώ το περίμενα.
    Κάποιος όμως θα έπρεπε να απαντήσει στον Παπακωνσταντίνου ότι ο Χριστιανισμός λέει άλλο πράγμα.
    "Από τους δύο χιτώνες να δώσεις τον ένα".
    Αυτό το "Δίνεις από αυτά που…. δεν έχεις" είναι βασικό μάθημα του ΑΠΑΤΕΩΝΑ και όχι του Χριστιανισμού.
    Ήμαρτον κύριε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην ξεχνάμε ότι η πολιτική είναι μια επιστήμη και τέχνη που δεν πέφτει έτοιμη από τον ουρανό αλλά απαιτεί ταλέντο, γνώση και εμπειρία. Ικανότητα να μαθαίνεις από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες.
    Ικανότητα να αποφασίζεις και να ενεργείς υπό πίεση σε συνθήκες αβεβαιότητας.
    Δυστυχώς ο κ.Γ. Παπανδρέου ,όπως δείχνουν οι πράξεις του ,δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτήν την επιστήμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κατανοώ ιδιαίτερα τις αντιρρήσεις σας.
    Το καλό είναι ότι δόθηκε έστω για τους χ,ψ λόγους έστω και συνοδευόμενη από άστοχη επιχειρηματολογά περί οικονομικών του ΠΑΣΟΚ έσω και με αναδιατύπωση των περσινών λεγομένων. Δεν σας ενοχλεί που πέρα του 3000 ευρώ που δόθηκε πέρσυ τίποτα άλλο δεν έχει υλοποιηθεί από την εκτελεστική εξουσία δηλ. ΝΔ παρά τα μεγαλόστομα και γιατί τα 150 εκ. ευρώ που μαζευτηκαν από τον ελληνικό λαό είναι αδιάθετα??? Εμένα αυτό με ενοχλεί πρισσότερο και κρίνω αυτούς που ψήφισα για καλύτερους όχιαυτούς που δεν ψήφισα γιατί τους είχα κρίνει για χειρότερους.
    Μεγάλη απογοήτευση για όλα δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το να δινεις, απ αυτα, που δεν εχεις,δειχνει οτι εισαι, η βλαξ, η υποκριτης.
    Και εδω νομιζω, οτι ισχυουν ΚΑΙ τα δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι γνωστο πως τα κομματα ειναι υπερχρεωμενα στις τραπεζες. Εχουν προεισπραξει τα κρατικα χρηματα σαν δανεια μεσω τραπεζων.
    Αυτο που δεν ξερουν ομως οι προσκαιρα ευεργετηθεντες της Ηλειας ειναι πως αυτα τα χρηματα τα πληρωνουν στο πολλαπλασιο ηδη με τους κρυφους ορους στις δοσοληψιες με τις τραπεζες. Και ακομα πως το κομμα που θα ψηφισουν δεν θα μπορει να επιβληθει στις τραπεζες για πολλα ακομα χρονια, με κινδυνο αυτα τα λεφτα να τα πληρωνουν και τα παιδια τους..και τα εγγονια τους. Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ακόμα μια φορά μας κοροιδεύουν στο ΠΑΣΟΚ.Ντροπή τους να στήνουν σενάρια στα καμένα , σε αυτά που κάποιοι από αυτούς πέρσι περάσαν από εκεί λίγο πριν φουντώσουν.Θου Κύριε...φυλακείν το στόματί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για ακόμα μια φορά μας κοροιδεύουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Ντροπή τους να στήνουν σενάρια στα καμένα , σε αυτά που κάποιοι από αυτούς πέρσι περάσαν από εκεί λίγο πριν φουντώσουν.Θου Κύριε...φυλακείν το στόματί μου!
    Έτσι για να μη μασάμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάλι το ΠΑΣΟΚ φταίει; Το ΠΑΣΟΚ έκαψε την Ηλεία ή η ΝΔ; Το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου έκαναν πράξη την υπόσχεση τους,η ΝΔ και ο Καραμανλής τι έκαναν; Πάρτυ στα καμένα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Απέτυχε η ελληνική κυβέρνηση στις καταστροφικές φωτιές του περασμένου καλοκαιριού. Δεν εφάρμοσε κανένα μέτρο πρόληψης, ενώ ανύπαρκτος παρουσιάστηκε ο κρατικός μηχανισμός».

    Το παραπάνω συμπέρασμα είναι η λυπηρή για την Ελλαδα διαπίστωση που προκύπτει μέσα απο μια πολυσέλιδη έκθεση που συνέταξαν τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2008. Αφορά σε όλα τα κράτη-μέλη που επλήγησαν την τελευταία επταετία από την πύρινη λαίλαπα, μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα,στην οποία αφιερώνεται ένα ολόκληρο κεφάλαιο. Η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατακεραυνώνει την ελληνική κυβέρνηση, καθώς την καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνη για τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Γίνεται αναφορά για αναποτελεσματικό κρατικό μηχανισμό, ανύπαρκτο συντονισμό υπηρεσιών, ανεπαρκή μέτρα πρόληψης και τραγικά μέτρα καταστολής. Με αυτόν τον τρόπο τα επιχειρήματα περί ακραίων καιρικών φαινομένων και «στρατηγών ανέμων», με τα οποία προσπάθησαν να αιτιολογήσουν την ανυπαρξία τους οι αρμόδιες υπηρεσίες, δεν αποτελούν παρά φτηνές δικαιολογίες, μια και η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει συγκεκριμένα πως και η πρόγνωση υπήρχε και αφθονος χρόνος για να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης.

    Επιπλέον, η Επιτροπή Περιβάλλοντος φαίνεται να μην έχει ξεχάσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για αναθεώρηση του άρθρου 24, η οποία, σύμφωνα με πολλούς, άφηνε ανοιχτή την πόρτα για αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων, αναφέροντας πως «το 2007, λίγο πριν απο την καλοκαιρινή περίοδο, η κυβέρνηση μελετούσε μια πρόταση για αναθεώρηση του άρθρου σχετικά με την δασική προστασία. Η προτεινόμενη αλλαγή θα καθιστούσε τους αποχαρακτηρισμούς δασών και δασικών περιοχών πιο εύκολους και θα ευνοούσε την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση τους. Η προσπάθεια αυτή τελικά απορρίφθηκε, αλλά θεωρούμε πως ευνόησε τα σχέδια των εμπρηστών».
    ΄
    Θα έπρεπε πρώτα να ασκήσεις πιο σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σου,για την ανικανότητα, την υποκρισία και τον παχυδερμισμό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 10.39
    Τα ανωτέρω που έχεις αντιγράψει προέρχονται από το Πρώτο Θέμα, το υπέγραφε ο Χρ. Μπόκας ,αλλά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ την Εκθεση Της Επιτροπής Περιβάλλοντος ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ !!!
    Γιατί απλά δεν Υπάρχει!
    Είναι κρίμα να πέφτετε τόσο εύκολα ΘΥΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε παπαγαλακι 10.39
    αυτa που λες τα δημοσιευσαν επικαλουμενοι το πρωτο θεμα ολα και ολα δυο βλόκ του πασοκ.
    Με τετοια τροφη προσπαθητε να ταισετε τους οπαδους σας?
    Που ειναι το λινκ για την εκθεση της επιτροπης περιβαλλοντος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ, Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΕΓΡΑΨΕ ΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 'Έυγε'...Γιώργο! Επιστροφή λοιπόν στα 'σοσιαλιστικά' καπρίτσια του πατέρα σου. Αυτά, που μας άφησαν χρεωμένους ως το λαιμό και κυκλοφοράγαμε το 1990 με μάσκες οξυγόνου. Δεν έμαθες τίποτα!
    Κρίμα, γιατί επιβεβαιώθηκα για την ανικανότητα σου και αυτό τον μπασταρδεμένο σοσιαλισμό που υποτείθεται πως εκπροσωπείς.
    Κρίμα και σε εμάς τους ιθαγενείς που αναγκαζομαστε έτσι και ανεχόμαστε τους 'σεμνά και ταπεινά' ακόμα. Τελικά έχουμε ακριβώς εκείνους τους πολιτικούς που μας αξίζουν. Εύγε λοίπον και σε εμάς.
    Κάλη δημοσιογραφία Politis-gr!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάντως όταν πρόκειται για μάχη μεταξύ κομμάτων...πετάνε τα σχόλια.!!!!
    Τελικά ακόμα δεν έχω διευκρινίσει πιο είναι καλλίτερο…
    Το ΠΑΣΟΚ ή η Ν.Δ… η Coca-cola ή η Pepsi-cola η Amstel ή η Heineken.
    Βασανιστικά ερωτήματα……

    Καλή δημοσιογραφία...πολύ μου άρεσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τώρα για να καταλάβω τι περίπου γίνεται
    Αυτή η επιταγή που μοστράρουνε στα φλας έχει αντίκρισμα ή όχι.
    Δηλαδή δεν είναι από αυτές που τις πας στην τράπεζα την άλλη μέρα και παίρνεις τα λεφτά.
    Στην ημερομηνία λήξεως τι γράφει ¨ Εν...τη .. ¨περιπτώσει κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ¨
    Και σε τι θα διευκολύνουν τον κατακαμένο που δεν έχει πλέον ελιές ζώα ή ζωοτροφές οι υποτροφίες.
    Δηλαδή αφού καταστράφηκες θα σε στείλουμε για σπουδές...
    Θα σου φυτέψουμε και κουκουναριές να τρως και θα ρίξουμε και σε κανένα δικό μας γραφείο για μελέτες...και τι σου ζητάμε που κατσουφιάζεις...μια ψήφο ζητάμε..δώσε τη να πάει στο διάολο..αχάριστε.
    Μπράβο ρε Γιώργο ..και σου είχα και εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Mhpws tha eprepe na ta xarisei sto Dhmarxo Ths zaxarws gia na apoteleiwsei to Dhmarxeio...opws ta lefta apo thn Aystralia? san den ntrepeste.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νομιζω οτι το ΠΑΣΟΚ ξερει τι κανει....αν δουμε τι εγιναν τα 1,800,000 Ευρωπουλα που εστειλε η Κηβερνυση της Αυστραλιας.
    Απο το PREZAtv:

    Ενα χρονο μετα τις καταστροφικες φωτιες στην Ηλεια...
    την ωρα που οι πυροπληκτοι μενουν ακομη σε κοντεϊνερ...
    Ο Δήμος της Ζαχάρως, υπό την εποπτεία
    του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,
    χτίζει τους τελευταίους μήνες,
    με συνοπτικές και παράνομες διαδικασίες,
    στο κέντρο της πόλης δημαρχείο,
    με τα χρήματα -ύψους 1.800.000 ευρώ-
    που χορήγησε ως βοήθεια η αυστραλιανή κυβέρνηση
    στους πυρόπληκτους μετά τις φωτιές στην Ηλεία.

    Τα χρήματα αυτά, με βάση το επίσημο
    «έγγραφο-απάντηση» της αυστραλιανής πρεσβείας
    που υπογράφει ο πρέσβης Τζέρεμι Νιούμαν
    αποτελούν «κεφάλαιο βοήθειας που δόθηκε
    σε ειδικό λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
    για τα θύματα της φωτιάς με σκοπό την ανακούφισή τους»
    και όχι για την κατασκευή κάποιου πολυώροφου κτιρίου.

    Ολα τα παραπανω συμβαινουν,
    με την απολυτη καλυψη και συγκαλυψη
    πολιτικων προσωπων και παραγωντων
    της Νεας Δημοκρατιας που δρουν στη περιοχη.
    Η ξεφτιλα σε αυτη τη χωρα δεν εχει προηγουμενο...
    ενω οι 80 νεκροι απο τις περσινες φωτιες...
    φωναζουν ακομη μεσα απο τους ταφους
    ΓΙΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ....Και τωρα καλα μου παιδακια,καλα μου παπαγαλακια που πατε και στην εκκλησια και ξερετε τοσα πολλα,μπορειτε να μας πειτε το "Τροπαριο της Κασσιανης,χαλαρα ομως. without any stress.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ gnik
    Πέτσινη !και δεν μπορώ να παρακολουθήσω την πορεία της γιατί μέσω του "τετραμερούς σχήματος" χάνονται τα ...ίχνη της!
    Δεν περνάει βλέπεις μέσα από τα Νομαρχιακά ή Δημοτικά συμβούλια ώστε να μπορώ να παρακολουθήσω την ...εξέλιξη της.
    Μέσω των "τοπικών παραγόντων", που λέγαμε τις προάλλες,χάνεται η διαφάνεια!
    Αυτός είναι και ο λόγος που από το επίσημο "θα δοθεί στην ΚΕΔΚΕ" πριν ένα χρόνο, περάσαμε στο ..."τετραμερές σχήμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι να κάνουμε, το ταμείο του ΠΑΣΟΚ δε το τροφοδοτεί ο Βαρδινογιάννης!
    Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να ασκείται κριτική στο ΠΑΣΟΚ που έδωσε χρήματα, ενώ δεν έχει την άνεση και όχι στην κυβέρνηση που δεν έχει δώσει ακόμη τα χρήματα που συγκέντρωσαν ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Είναι ντροπή σου και υποκρισία αυτό το άρθρο. Μήπως θέλατε το ΠΑΣΟΚ να κάνει έργα από την αντιπολίτευση, τι θέλατε να κάνει πια?
    Όταν οι δικοί σας αγοράζουν κότερα και βίλες με τα λεφτά που τσεπώνουν, το ΠΑΣΟΚ που είναι καταχρεωμένο, επειδή δεν έχει έναν Βαρδή, δίνει από χρήματα που δε του περισσεύουν, αλλά του χρειάζονται.
    Δεξιές κουφάλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το ΠΑΣΟΚ έχει τη ΚΟ.ΜΠΟ.ΛΑ και η ΝΔ το Ε.Κ.Α.Β.

    Επίσης, κανένας επίσημο link που να παραπέμπει σε αυτή την έκθεση που λένε ότι συνέταξε η Επιτροπή; Μπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κε Πολίτη δυστυχώς πάλι ατυχήσατε..
    Αν οι φορείς της περιοχής είναι εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ τι έπρεπε να γίνει να φωνάξει μερικούς κουμπάρους της ΝΔ από διπλανούς νομούς για να γίνει η τέλεια και νεοδημοκρατικά η δουλειά?
    Δεν περίμενα τέτοια εμπάθεια εκ μέρους σας εκτός και αν εκτελείτε διατεταγμένη υπηρεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. εεε καλοπαιδο μου φαινεται οτι ξεχνας οτι ο καταλληλοτερος εκαψε τη μιση ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Άστο, το πώς κάηκε είναι μία άλλη ιστορία που ξεπερνά την ομφαλοσκόπησή μας και δεν πείθεις ότι δεν την καταλαβαίνεις.

    jkr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλό καλό... κυκλοφορούν και ακάλυπτες επιταγές τώρα :)))

    όσο για το ποιός έκαψε τη μισή ελλάδα... προβληματίσου γιατί πέρσι μέχρι την προκύρηξη των εκλογών δεν είχαμε φωτιές και γιατί φέτος που δεν ημασταν σε προεκλογική περίοδο τον Αύγουστο επίσης δεν έχουμε φωτιές... βάλτο να δουλέψει λίγο... αν μπορεί... μην σκέφτεστε μόνο πως θα διοριστείτε στο δημόσιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΝΑΙ ΡΕ ΔΕΞΙΕ! Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΤΗΝ ΕΚΑΨΕ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΨΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Η ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ!
    ΕΛΕΟΣ
    ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΑΣ.
    ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΑ ΤΡΙΧΙΛΙΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για να μιλάγανε για "σύνδρομο Αθνάρ" προ των πυρκαϊών, δεν χρειάζεται να μάθουμε παραπέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπητοί @φίλοι
    Επειδή με τα κομματικά δεν βγαίνει αποτέλεσμα ...
    ¨ Ή επιταγή έπρεπε να δοθεί στην ΚΕΔΚΕ όπως είχε ανακοινωθεί από την αρχή¨
    Ασχέτως ποιο κόμμα είναι ο χορηγός.
    Και το ποσόν από τις εισφορές έπρεπε να έχει δοθεί στην ΚΕΔΚΕ.
    Αν αυτή που είναι ¨πολυφωνική¨ αδυνατούσε να τα διαχειριστεί σωστά...τότε έχουμε χάσει από χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τι λέτε ρε! Μιλάτε για ψηφοθηρία στα καμμένα τη στιγμή που πέρυσι τον ίδιο καιρό στην Ηλεία μοιράζανε τριχίλιαρα για να ψηφίσει ο κόσμος ΝΔ; Αυτή ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά συνειδήσεων από το 1961 και τα καμώματα του θείου Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο καταλληλότερος κατέστρεψε την Πελοπόννησο το καλοκαίρι που πέρασε. Έγινε αιτία να καούν ζωντανοί τόσοι άνθρωποι, να καταστραφούν περιουσίες, να μην υπάρχει ούτε ένα δέντρο, ούτε πουλί πετούμενο. ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ (ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ...) ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή