Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Θα έχουμε ..βαρύ χειμώνα.


Σε προηγούμενο άρθρο μου πριν τρεις ημέρες ( εδώ ) σας προειδοποιούσα ότι θα έχουμε ..βαρύ φθινόπωρο και χειμώνα.

Κάποιοι είχαν διαφορετική άποψη και έλαβα δύο email από φίλους που μου ζητούσαν να τοποθετηθώ , βάσει ποιων στοιχείων κατέληγα στο συμπέρασμα μου.

Για να μην κατηγορηθώ αδίκως ότι μετέχω σε κανενός είδους .. «παιχνίδι» θα σας παραθέσω ορισμένα στοιχεία και μετά….μεγάλα παιδιά είστε ,…. μπορείτε να κρίνετε!

Ιδού λοιπόν μερικές από τις ενδείξεις που με οδηγούν στο συμπέρασμα μου.

Ήδη πήραν εντολή και κατευθύνονται στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου και της Ερυθράς θάλασσας δυο ακόμα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ.

Πιθανότατα πρόκειται για το «Theodore Roosevelt» το οποίο τον περασμένο μήνα ολοκλήρωσε μια άσκηση κατά μήκος των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ με έμφαση …..στην επικοινωνία μεταξύ των στόλων των διαφόρων χωρών..

Δεν είναι τυχαίο ότι ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα γαλλικά πληρώματα με τα γνωστά μας Rafale.

Έκτοτε το «Theodore Roosevelt» με την ομάδα του TRSCG (Theodore Roosevelt Carrier Strike Group) είχε κηρυχθεί έτοιμο για επιχειρησιακά καθήκοντα.

Το δεύτερο πρόκειται για το «Ronald Reagan» που μόλις έχει αποπλεύσει από την Ιαπωνία συνοδευμένο από τέσσερα πλοία της ομάδος του ( φρεγάτες και αντιτορπιλικά).

Στα τέλη του περασμένου μήνα ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό (μη προσδιοριζόμενο), συνοδευμένο από δύο ισραηλινά πολεμικά πλοία ταξίδεψαν μέσω της Διώρυγας του Σουέζ από τη Μεσόγειο προς τον κόλπο..

Μια εβδομάδα νωρίτερα, ένα αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο συνοδευμένο από ένα αντιτορπιλικό σκάφος εφοδιασμού μεταφέρθηκαν στη Μεσόγειο.

Σήμερα υπάρχουν δύο αμερικανικές ναυτικές ομάδες που δρουν στον Κόλπο: Στη μια ηγείται το αεροπλανοφόρο «Abraham Lincoln», το οποίο μεταφέρει περίπου 65 μαχητικά αεροσκάφη.

Η άλλη ομάδα διευθύνεται από το «Peleliu», και διαθέτει μια ποικιλία από αεροπλάνα και επιθετικά ελικόπτερα.

Προ ημερών Βρετανικά και τα αμερικανικά πολεμικά πλοία του 5ο στόλου (που έχει τη βάση του στο Μπαχρέιν) ολοκλήρωσαν άσκηση διάρκειας πέντε ημερών στον Κόλπο που είχε στόχο την προστασία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

Εν τω μεταξύ για πρώτη φορά η Ναυτική Δύναμη Μεσογείου του ΝΑΤΟ («SΝΜG2») -στην οποία συμμετέχει η δικιά μας φρεγάτα «Κουντουριώτης» και θα τη διαδεχτεί η «Θεμιστοκλής»- μετακινείται στην Αραβική Θάλασσα και στην περιοχή νοτίως της Υεμένης και του Ομάν.

Είναι η τρίτη φορά που ελληνική κυβέρνηση στέλνει φρεγάτα σε αυτήν την περιοχή.

Διόλου τυχαίο δεν είναι ότι οι δύο προηγούμενες εξορμήσεις (1990 - 91 και 2002 - 03), συνέπεσαν ουσιαστικά με την προετοιμασία και την κύρια φάση των αντίστοιχων πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ κατά του Ιράκ.

Μάλιστα κάποια από τα συμμετέχοντα πλοία στην «SΝΜG2» έχουν ήδη βάλει πλώρη για την περιοχή, προκειμένου να αρχίσουν περιπολίες στο πλαίσιο της αποστολής «Active Endeavour» («Δραστήρια Επίπονη Προσπάθεια»).

Η αποστολή θα ελέγχεται από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη Ιταλίας.

Σαν πολλοί δεν μαζεύονται στην περιοχή ;

8 σχόλια:

  1. Και το σημαντικότερο, η οικονομία πολέμου και η ...φούσκα της χρειάζονται πόλεμο τώρα γιατί πάνε κατά διαόλου. Οι μεγάλες κερδοσκοπικές ύαινες περιμένουν ένα νέο μπουμ "ανάπτυξης" κάπου κοντά στο ξέσπασμα κι αυτής της επιδρομής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και με τη κυβερνησάρα που έχουμε θα τρέχουμε και δεν θα προλαβαίνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και έτσι γίνονται πραγματικότητα τα λόγια των γερόντων της Ορθοδοξίας.

    Ήρθε ο Μεγάλος Πόλεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα και πάλι αγαπητοί φίλοι. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχω από στρατιωτική πηγή μου στο νησί, πριν 2 (ΔΥΟ) ημέρες 2 (Δύο) Έλληνες στρατιώτες ΑΠΗΧΘΗΣΑΝ- πέριξ της συνοριακής γραμμής- από Γκρίζους Λύκους. Το σοβαρότατο αυτό περιστατικό γνωστό ήδη και σε αρκετούς φαντάρους κρατείται επτασφράγιστο μυστικό..Να δούμε ως πότε..
    ελπίζω και εύχομαι η πηγή μου να έχει λάθος πληροφόρηση.
    Φίλε πολίτη αν και δεν συμφωνώ πάντα στα πάντα τα οποία γράφεις, σου αναγνωρίζω ήθος και πατριωτισμό τα οποία μας λείπουν. Καλή δύναμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τωρα εσυ μας γραφεις για ενα σεναριο, που ΜΠΟΡΕΙ και να γινει, ενω εδω εχουμε αλλο, που ηδη τρεχει.
    Γεωργια-Ρωσσια-Οσετια.
    Εδω, τι γινεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Theodore
    Περιφερειακό (προς το παρόν)για αποστολή και ανταλλαγή μηνυμάτων αλλά βάση γενικότερου σχεδιασμού.
    Η Γεωργία στέλνει το μήνυμα "ορίστε ,κοιτάτε τι καλό παιδί είμαι,κάνω ότι μου λέτε, είμαι άξια για την εισδοχή στο ΝΑΤΟ".
    Το ΝΑΤΟ στέλνει το δικό του μήνυμα"σε ακουμπάω, κάτσε καλά" και εφαρμόζει μέσω της Γεωργίας το δόγμα του "Πρώτα σε σφάζω(εννοώντας φυσικά τους βομβαρδισμούς αμάχων) και μετά σε ..αγιάζω".
    Βέβαια δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής ότι"σημαδεύτηκαν" και σκοτώθηκαν 12 Ρώσοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης που αυτομάτως δίνει την δυνατότητα εμπλοκής της Ρωσίας.
    Απο την στιγμή που απαντήσει η Ρωσία , η Γεωργία μέσω των ΜΜΕ θα καταστεί απο ....θύτης σε θύμα.
    Ήδη το CNN έπιασε δουλειά τροφοδοτώντας την κοινή γνώμη με δηλώσεις του προέδρου της Γεωργίας Mikhail Saakashvili ότι η Ρωσία "είναι συμμετέχουμε στον πόλεμο κατά της Γεωργίας".(τι ήθελε να πει ο ποιητής αφού η Ρωσία μετέχει στην ειρηνευτική δύναμη μαζί με ...Γεωργιανούς στρατιώτες)
    Είπε επίσης ότι θα ήταν προς το συμφέρον των ΗΠΑ να βοηθήσουν τη Γεωργία.....
    Ψάχνει τρόπους το ΝΑΤΟ για να εμπλακεί στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το όλο θέμα είναι ένα "τεστ" για δοκιμή της ετοιμότητας αντίδρασης της Ρωσίας από τους Αμερικανούς. Έτσι και αλλιώς, οι Οσετία και Αμπχαζία ήταν de facto αποσχισμένες οπότε ότι και να έκανε η αμερικάνικη μαριονέτα με το όνομα Σαακασβίλι, θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα...

    @ΙππόνοοS
    Αν αυτό αληθεύει φίλε μου, τότε πρόκειται για "βόμβα μεγατόνων"...Ας ελπίσουμε πως είναι "ραδιο-αρβίλα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να εμπλακεί.Εμπρός λοιπόν.10.000 ατομικές βόμβες έχει η Ρωσία.
    Ας πει το CNN τα δικά του.Ας πάνε να βομβαρδίοσυν τη Μοσχα αν θέλουν.
    Λέμε και κανένα ανέκδοτο για να περνάει η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή