Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Άρχισαν τα ….όργανα !


Ο τραγικός απολογισμός σε ανθρώπινα θύματα από την επίθεση στο Μουμπάι , την άτυπη οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας ανέρχεται τελικά σε 195 νεκρούς και 295 τραυματίες .

Οι τρομοκράτες ήθελαν μια ….«ινδική 11η Σεπτεμβρίου» ισχυρίστηκε μέρος του διεθνή τύπου. Συμφωνώ απόλυτα ως προς τον τίτλο τους αλλά όχι ως προς την ουσία τους.

Για την «11/9» έχω αναφερθεί επανειλημμένα σε άρθρα μου (εδώ) ,(εδώ) , (εδώ) και (εδώ).

Από την πρώτη ημέρα που εκδηλώθηκε η «τρομοκρατική» (;) επίθεση στο Μουμπάι κάτι δεν ταίριαζε στο παζλ της ….λογικής μου.

Η τακτική που επελέγη , δηλαδή μια στρατιωτικού τύπου επίθεση σε πολλαπλά σημεία συγχρόνως , έδειχνε από την αρχή εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών και ερχόταν σε αντίθεση με τις πρώτες πληροφορίες που ήθελαν μια άγνωστη οργάνωση (Μουτζαχεντίν της Ντέκαν) να έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης .
Οι πληροφορίες που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν την αρχική επιφύλαξη μου.

Οι τρομοκράτες είχαν σχεδιάσει τα πάντα, γνώριζαν λεπτομέρειες για τα δύο ξενοδοχεία στα οποία επιτέθηκαν, είχαν εκπαιδευτεί καλά και είχαν πάρει μαζί τους ακόμη και ξηρά φρούτα για την περίπτωση μιας μακράς πολιορκίας.
Οι τρομοκράτες πέταξαν από την αρχή χειροβομβίδες για να καταστρέψουν το φανερό κλειστό κύκλωμα της τηλεόρασης αλλά κατέστρεψαν και τις …..κρυφές κάμερες του κυκλώματος.....
Η αρχιτεκτονική των κτηρίων τους ήταν γνωστή και αυτό αποδεικνύεται ότι κατά την διάρκεια μιας μάχης υποχώρησαν πίσω από μια κρυφή πόρτα, την ύπαρξη της οποίας δεν γνώριζαν καν οι στρατιώτες ….
Σύμπτωση πρώτη λοιπόν μεταξύ «11/9» και Μουμπάι. Επίθεση συγχρόνως σε πολλαπλούς στόχους με οργάνωση στρατιωτική και γνώση πληροφοριών
επιπέδου …. μυστικών υπηρεσιών.

Η Evening Standard έγραψε πριν λίγες ημέρες ότι : «Οι ένοπλοι του Μουμπάι ήταν πακιστανοί, οι οποίοι έχουν γεννηθεί στη Βρετανία».
Η Ινδική κυβέρνηση πιστεύει ότι όλοι οι ισλαμιστές που αιματοκύλισαν το Μουμπάι προέρχονται από το Πακιστάν και έμμεσα κάνει αναφορά περί ανάμειξης στελεχών των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών .
Σύμπτωση δεύτερη λοιπόν . Και η επίθεση της «11/9» στις ΗΠΑ εμπεριείχε τον δάκτυλο ….Πακιστανών , αλλά και …Βρετανών.

Πριν λίγο καιρό όπως αποκάλυψε η Ουάσιγκτον Ποστ , διακομματική επιτροπή του κογκρέσου προειδοποιεί για πιθανή τρομοκρατική επίθεση με πυρηνικά ή βιολογικά όπλα μέσα στα επόμενα 5 χρόνια σε κάποιο σημείο του κόσμου.
Ήδη έχει ενημερωθεί ο Μπαράκ Ομπάμα μέσω του αντιπροέδρου του Τζο Μπάιντεν. Η επιτροπή ζητά να αλλάξει ριζικά η πολιτική των ΗΠΑ προς τις χώρες ....της Νοτίου Ασίας τις οποίες , όπως αναφέρει, οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν για κρησφύγετα.
Σύμπτωση τρίτη ! Το ίδιο ανέφερε και η έκθεση της
CIA που είχε παραδοθεί στον Μπους πριν την «11/9».

Η κυβέρνηση Μπους είχε προειδοποιήσει το Νέο Δελχί για τον κίνδυνο μεγάλης έκτασης τρομοκρατικής ενέργειας επί ινδικού εδάφους, όπως έγινε γνωστό από την Ουάσιγκτον.
Σύμπτωση τέταρτη ! Και η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε προειδοποιηθεί από την Μεγάλη Βρετανία για μεγάλο τρομοκρατικό κτύπημα, λίγο πριν από την «11/9».

Άμεσα έφθασε στο Νέο Δελχί η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, και ….σε ρόλο ντετέκτιβ, έδωσε …άμεσα (....) το πόρισμά της για το ποιος φταίει για την επίθεση.
Σύμπτωση πέμπτη ! Πριν καν οι υπηρεσίες προλάβουν να ερευνήσουν , εξετάσουν και να αποφανθούν, ο ένοχος (για τους Αμερικανούς) …. έχει βρεθεί. Όπως ακριβώς ...άμεσα (...) έγινε και με την «11/9». Και δεν είναι άλλος από τον …..συνήθη ένοχο . Την μυστηριώδη (….) Αλ Κάιντα.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιάπ Ντε Χουπ Σέφερ, δήλωσε προχθές ότι χρειάζονται περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση του εντεινόμενου ανταρτικού κινήματος στην περιοχή.
Το ΝΑΤΟ χαιρέτησε τα σχέδια του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα να στείλει περισσότερες Αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, αλλά η συμμαχία και Βρετανοί αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης .....θα πρέπει να αυξήσουν την συνεισφορά τους στο Αφγανιστάν.
Σύμπτωση έκτη ! Αυτό ζήταγαν και μετά την «11/9» προκειμένου να … «ντυθεί» η όλη ….εκστρατεία με τον μανδύα της …διεθνούς νομιμότητας.

Δεν σας φαίνονται πολλές οι …συμπτώσεις ;

15 σχόλια:

  1. Γιατί καλέ μου φίλε Μουμπάϊ, η Βομβάη ? Γιατί να μην πολλαπλασιάζονται τα σημεία αναγνώρισης με το δικό μας πολιτισμό ? Δεν "δικαιούται" η γλώσσα μας τη δική της ονοματοδοσία. όπως επικράτησε από τότε που γίναμε ελεύθερο(ή σχεδόν tespa)κράτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από σχόλιο αναγνώστη του antinews :

    Προ ολίγων μηνών συνέβησαν δύο πολύ ενδιαφέροντα γεγονότα

    1) Το Ιράν απέσυρε απο Ευρωπαικές τράπεζες 75 δις Ευρώ τον Ιούνιο του 2008 λόγω φόβων ότι θα δεσμευθούν απο την ΕΕ και τα μετέτρεψε σε χρυσό πολύτιμους λίθους (Στην αγορά της Βομβάης) όπως και σε καταθέσεις στα Κράτη το Κόλπου.

    2) Παραλλήλως με τα παραπάνω το Ιράν-Πακιστάν και Ινδία υπέγραψαν συμφωνία κατασκευής αγωγών πετρελαίου και αερίου που θα ξεκινούσε από το Ιράν και διαμέσω Πακιστάν θα κατέληγε κοντά στη βιομηχανική περιοχή της Βομβάης. Με βάση αυτό το σχέδιο θα εξυπηρετούνταν οι προμήθειες πετρελαίου των Πακιστανών και Ινδών ενώ οι Ιρανοί θα απαλλάγονταν από το μόνιμο άγχος εξαγωγής στην Κίνα και ΕΕ και θα αποκτούσαν και τρίτους πελάτες.
    Επίσης σε μεγάλο βαθμό θα μετριάζονταν οι αντιπαλότητες Πακιστανών και Ινδών.

    Μετά απο αυτά και εν μέσω προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ οι Ινδοί έστειλαν μέρος του στόλου τους μεταξύ Σομαλίας-Υεμένης και θάλασσας του Ομάν όπου και πρόσφατα βούλιαξαν και ένα πειρατικό σκάφος. Ουσιαστικά μπήκαν στο χώρο από όπου διακινείται το άνω του 50% του διεθνούς εμπορίου πετρελαίου και σε ζωτικό χώρο του Αμερικανικού στόλου.

    Για αυτούς τους λόγους έσκασε η βόμβα στο πολυτελές ξενοδοχείο Σέρατον του Πακιστάν και εν συνέχεια έχουμε τις επιθέσεις στη Βομβάη και γυρνάμε στην παλιά καλή εποχή των Πακιστανικο-Ινδικών συγκρούσεων με το Ιράν να μένει πάλι χωρίς τα σχέδια γεωοικονομικής ένωσης με την Ινδική υπερ ήπειρο των 1,5 δις καταναλωτών…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε Μπουμπάι(κατά τον politi που είναι και το επίσημο από το 1996), ούτε Βομβάη (κατά τον πρώτο φίλο, που είναι η παλαιότερη ονομασία και συνδέεται με την γλώσσα μας).
    Κατά τους Αμερικανούς (???) Bombάη θα πρέπει να λέγεται μετά τα τελευταία γεγονότα !
    Alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι επιθέσεις στη Βομβάη ήταν πιθανότατα η απάντηση των σκληροπυρηνικών του πακιστανικού στρατού στις «απαράδεκτα ενδοτικές» προτάσεις που έκανε μόλις πριν από μία εβδομάδα ο πρόεδρος του Πακιστάν, Ασίφ Αλί Ζαρνταρί, προς την Ινδία: να παραιτηθεί το Πακιστάν από το δόγμα του πρώτου πυρηνικού πλήγματος κατά της Ινδίας και μάλιστα οι δύο χώρες να προχωρήσουν σε οικονομική ένωση τύπου ΕΕ! Ο Ζαρνταρί, όμως, είναι ένας πρόεδρος που προέκυψε τυχαία, ως χήρος της δολοφονηθείσης Μπεναζίρ Μπούτο. Ο στρατός είχε άλλη γνώμη και το έδειξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ πολίτη, το Νέο κύμα τρομο-υστερίας εξαπολύεται, με πρόσχημα τη δήθεν χαλαρότητα, με την οποία αντιμετωπίζει η Ινδία την ισλαμική τρομοκρατία.
    Συγχρόνως βέβαια και εκεί παίζεται ένα παιχνίδι με αγωγούς.
    Όποιος δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα τους μια νέα ..."11η Σεπτεμβρίου" τους περιμένει.
    Εύχομαι Καλό Βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν συμβει κατι οπως τα γεγονοτα στην Μουμπαι φυσικο ειναι να τα εκμεταλευτουν οι "παροικουντες" κατα το δοκουν(αναλογα με τα στρατηγικα & πολιτικα τους συμφεροντα).
    Απο καθαρα επiχειρησιακη αποψη ηταν αποτυχια.Τοσοι "εκπαιδευμενοι" & πανοπλοι κομμαντος εναντιον αοπλων στοχων και καταφεραν να σκοτωσουν μονο 190?Οσο για τις πληροφοριες τι πιο ευκολο πραγμα?Τοσοι Μουσουλμανοι εργαζονταν σε ολους τους στοχους.Αν γνωριζετε το απυθμενο μισος που χωριζει τις δυο κοινοτητες τοτε θα δειτε οτι δεν ειναι δυσκολο να βρεθουν πληροφοριοδοτες εκ των εσω.
    Οσο για τις Πακιστανικες μυστικες υπηρεσιες ειναι γνωστο τοις πασοι οτι χρηματοδοτουν σχεδον ολες τις εξτρεμιστικες μουσουλμανικες οργανωσεις στο εσωτερικο της Ινδιας.
    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα ξεκινήσανε από τον αγωγό IPI (Iran-Pakistan-India).
    Αυτό αποτελεί «κόκκινο πανί» για την Ουάσινγκτον.
    Η Ινδία (όπως άλλωστε και η Κίνα) βρίσκεται σε "διπλωματική φαγούρα" εδώ και χρόνια για να διασφαλίσει ενεργειακούς πόρους και δημιουργία αγωγών που να φτάνουν στο έδαφός της .
    Αυτό φυσικά έρχεται σε αντίθεση με τα αμερικανικά συμφέροντα, γιατί δυσχεραίνονται η κερδοσκοπία σε βάρος της ινδικής οικονομίας και η εξάρτησή της από τις διαθέσεις της Ουάσιγκτον.
    Από την στιγμή που η Ινδία έχει έλθει σε επαφές με χώρες «εχθρικές» προς τις ΗΠΑ (Ιράν, Σομαλία,Μιανμάρ ) για πρόσβαση σε φθηνότερα καύσιμα, απαραίτητα για τη διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξής της , και δεδομένου τις χρόνιας αντιπαλότητας Ινδίας -Πακιστάν ( χώρες με πυρηνικά όπλα), που μέσω του αγωγού έβαιναν προς το καλύτερο, ...εεεε! κάτι έπρεπε να δημιουργηθεί για να ...σπείρει ξανά ζιζάνια και να θέσει εν αμφιβόλω την πραγματοποίηση του αγωγού.
    Οι συμπτώσεις που αναφέρεις μόνο ....συμπτώσεις δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το κτύπημα στην ΒΟΜΒΑΗ δεν έχει στόχο τόσο πολύ την Ινδία αλλά το ΠΑΚΙΣΤΑΝ. Μία ενδεχόμενη αύξηση της έντασης ΙΝΔΙΑΣ – ΠΑΚΙΣΤΑΝ θα αποσταθεροποιήσει το ΠΑΚΙΣΤΑΝ σε ανεξέλεγκτο βαθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η οργάνωση Deccan Mujahideen (Μαχητές του Ντεκάν )ανέλαβε μεν την ευθύνη, όμως αρκετοί από τους γνωρίζοντες , την θεωρούν οργάνωση – φάντασμα και κάποιοι αναρωτιούνται για το ποιους εν τέλει εξυπηρετεί…
    Λιάνα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα φίλε .. Εκεί στην ανατολή παίζεται απίστευτο παιχνίδι. Απίστευτη πολυπλοκότητα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει σχέση με θρησκευτικό στοιχείο (ινδουιστές -μουσουλμάνοι).
    Οι εγκέφαλοι είναι πιο πρακτικοί, πιο οργανωτικοί και πιο γήινοι.
    Η παγκόσμια εξουσία τρέφει την ομάδα ... "σχεδιαστές τρομοκρατίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. To ίδιο ακριβώς έργο με άλλους κομπάρσους και σε άλλο τόπο γυρισμένο!!
    Ο σεναριογράφος όμως και ο σκηνοθέτης παραμένουν οι ίδιοι!!
    Δεν χωράει αμφιβολία!!
    Αυτή η Αλ Κάϊντα εφευρέθηκε για να βολεύει πολλές καταστάσεις...
    Σχέδια προκαθορισμένα είναι όλα δυστυχώς και οι λαοί παρακολουθούν αδύναμοι ν' αντιδράσουν!
    Καλό ξημέρωμα και καλό Σ/Κ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι αμερικάνοι ετοιμάζουν μεγάλες αλητείες και περιμένουν αντίποινα μέσα στο έδαφός της. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει η είδηση που λέει πως συγκροτούν ανά την επικράτειά τους μέχρι το 2010 σώμα 20000 ανδρών για την "αντιμετώπιση" κατάστασης έκτακτης ανάγκης από επιθέσεις με πυρηνικά και βιοχημικά. Τα ξεζουμισμένα κορόϊδα οι αμερικλάνοι "πολίτες" βυθίζονται ακόμα πιό βαθειά στην ομηρία του τρόμου, γίνονται παιχνιδάκι στα σχέδια των παρανοϊκών εγκληματιών του Λάνγκλεϋ. Ετσι μας θέλουν όλους... Αλλοιώς αξίζουμε την ...περιφρόνησή τους και τη συνεχή υπονόμευση στους πολιτικούς θεσμούς και στην κοινωνία μας.

    Σημ.Αυτά που λέει ο ανταποκριτής που ενισχύουν τα γραφτά του Πολίτη είναι του Μπότσαρη και γράφτηκαν πρώτα στο κουρδιστό πορτοκάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για όσους είμαστε απλά παρατηρητές και έτσι βρίσκουμε την διάθεση να φιλοσοφούμε:

    Πόσο μακρινή είναι η τραγωδία όταν δεν χτυπά την δική μας πόρτα. Αντίθετα πόσο κοντά μας την νιώθουμε, εάν φανταστούμε τους εαυτούς μας στην θέση των άλλων. Άν είμασταν η μητέρα, ο πατέρας, ο συμμαθητής, ο δάσκαλος, ο φίλος και αυτόπτης μάρτυρας την στιγμή του πυροβολισμού ;

    Μα θα περάσουν μέρες, μήνες και όλοι εμείς θα ξεχάσουμε. Όχι από αδιαφορία, αλλά γιατί κάποιος άλλος θα χαθεί και θα απασχολεί για εβδομάδες τους "ειδικούς" στα παράθυρα των εκπομπών. Οι γονείς κάποιου άλλου παιδιού θα γίνουν βορά έκτακτων συνδέσεων την ώρα του αποχωρισμού.

    Και η ζωή συνεχίζεται... Αδίστακτη. Γιατί μας καθιστά πολλές φορές ανήμπορους να έχουμε τον έλεγχο των συγκυριών, των συμπτώσεων ή των προθέσεων. Όχι ανίκανους να αντιδράσουμε αλλά να προλάβουμε.

    Κούφια λόγια ; Ίσως.

    Η αποκατάσταση της ισορροπίας και της αρμονίας στις κοινωνικές ομάδες φαίνεται να είναι μια οικτρή αυταπάτη, αφού ο παράγων άνθρωπος θα είναι πάντα απρόβλεπτος...

    Δεν ξέρω τί είναι αυτό που απαλύνει την οδύνη για τον χαμό ενός παιδιού σε αυτό τον χαοτικό κόσμο. Ισως είναι στην φύση μας να επιβιώνουμε, να πορευόμαστε με τον πόνο και την χαρά μαζί και να ελπίζουμε.

    Δυσκολεύομαι όμως να παραβλέψω, τέτοιες ώρες , τα λόγια του Φ. Νίτσε, πως τελικά η ελπίδα παρατείνει τα βάσανά μας...

    Πράγματι, το να ελπίζουμε είναι επώδυνο και ψυχοφθόρο, γιατί ισοδυναμεί με προσπάθεια, με πείσμα και με κραυγές ανθρώπων που φωνάζουν στους δρόμους για μια καλύτερη κοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω

    Τόσες πορείες, τόσες διαδηλώσεις, τόσο μελάνι σε άρθρα. Επιτέλους, τόσα χρόνια πέρασαν από την τουρκοκρατία, από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είμαστε ελεύθεροι. Πότε θα αποκτήσουμε σαφή κοινωνική ταυτότητα ;

    Βολοδέρνουμε από τους προβοκάτορες στους φασίστες και από τους καρεκλοκένταυρους στους πλουτοκράτες. Αυτή η παλινδρόμηση εξυπηρετεί το πολιτικό κατεστημένο που μας απομυζεί τόσα χρόνια.

    Κάθε φορά που κάποιο πολιτικό σκάνδαλο έρχεται στο φως, ή κάποιος εργάτης πεθαίνει στα ναυπηγία γιατί τα μέτρα ασφαλείας δεν ήταν επαρκή, ή κάποιο πολύνεκρο δυστύχημα συμβαίνει στις άθλιες εθνικές οδούς, ή κάποιο παιδί δολοφονείται από τις σφαίρες νταήδων αστυνομικών, ή κάποιο νεογέννητο δεν γνωρίζει ποτέ την μάνα του γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη ιατρική υποστήριξη στο μακρινό νησί, τότε ακούμε ότι ξαφνικά όλα θα αλλάξουν. Στομφώδεις δηλώσεις και πολυτελείας στεφάνια. Κάποιοι γίνονται οι ήρωες που έχουμε τόσο ανάγκη και μας καθοδηγούν, για λίγο όμως, γιατί μόλις περάσει η επήρεια της συγκινησιακής φόρτισης,γυρίζουμε στην πεζή καθημερινότητά μας.

    Και πάλι τα ίδια. Λες και βλέπουμε την ίδια ταινία τόσες φορές και από την αρχή, και το χειρότερο ; Συνειδητά... Αυτοβούλως! Πληρώνουμε και εισητήριο.

    Και τους ξαναψηφίζουμε, γιατί αν και τίποτα δεν άλλαξε, εμάς δεν μας νοιάζει, δεν είμασταν εμείς τα θύματα της περασμένης τετραετίας, άσε που μπορεί να μας διορίσουν το παιδί, να πάρουμε επιχορήγηση, να πληρώσουμε λιγότερο πρόστιμο, να βγάλουμε εύκολα μιά άδεια, να χτίσουμε στα καμένα της Πάρνηθας με θέα όλη την Αθήνα και πολλά άλλα.

    Θα είναι πολύ λυπηρό να είναι αυτή η κληρονομιά στα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή