Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Η άλλη πλευρά του … Ντενκτασικού «νομίσματος».


Άνομα παρασκηνιακά παιχνίδια εις βάρος του Ελληνισμού της Κύπρου επιχειρούνται από κάποιους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

Κύριοι πρωταγωνιστές στενοί συνεργάτες του κοινοτικού επιτρόπου Όλι Ρεν , μεταξύ των οποίων και ο Βρετανός διευθυντής του Μάικλ Λι..

Ενώ οι συνομιλίες στην ουσία καρκινοβατούν, καταστρώνουν σχέδια για τα οποία εκτός από το ότι καταπατούν τις βασικές αρχές του πνεύματος της Ε.Ε , είναι κατ` ουσία και αντίθετα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Τι εννοώ; Ας ταξινομήσουμε λίγο τις φανερές και υπόγειες εξελίξεις, προκειμένου να ρίξουμε φως στην επιχειρούμενη ανομία.

Όπως δείχνουν τα πράγματα ούτε η παλιά κοινή κομμουνιστική ιδεολογία , ούτε και η φιλία του Κύπριου Προέδρου με τον κατοχικό ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αποδεικνύονται στοιχεία ικανά για την επίλυση του Κυπριακού.

Η πολιτική του κ. Χριστόφια φαίνεται καθημερινά όλο και περισσότερο ανέφικτη, αφού ο κ. Ταλάτ παίρνει απευθείας εντολές από την Άγκυρα και προβάλλει αξιώσεις ….πέραν του Σχεδίου Ανάν, σε μια προφανή πρακτική που σκοπεύει στο εξής: Να οδηγηθούν οι συνομιλίες σε αδιέξοδο με προφανή στόχο τη δημιουργία συνθηκών, οι οποίες να οδηγήσουν στην ανάγκη επιδιαιτησίας (από τα Ηνωμένα Έθνη) για ν' αποτραπεί οριστικό ναυάγιο με όλες τις περιπλοκές και τις κρίσιμες συνέπειες.

Στη σκληρή διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει, να μπορεί, δήθεν μέσω υποχωρήσεων, να φτάσει τουλάχιστον στη φιλοσοφία και στις διατάξεις του Σχεδίου Ανάν.
Προς αυτήν την κατεύθυνση ενεργοποιούνται αθορύβως και το Λονδίνο όσο και η Ουάσινγκτον.

Στο παιχνίδι εισέρχονται και οι ανωτέρω αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες επικαλούμενοι ανησυχία και αδημονία, λόγω των προβλημάτων και των επιπτώσεων της εκκρεμότητας του Κυπριακού στις …ευρω-τουρκικές ενταξιακές συνομιλίες.

Σκοπός τους έστω και η προκαταρκτική συμφωνία για τη διακοινοτική κατανομή των έξι εδρών που δικαιούται η Κύπρος, σε ….αναλογία 4:2. Τέσσερις δηλαδή σε Ελληνοκυπρίους και δύο σε Τουρκοκυπρίους, οι οποίοι και θα εκλεγούν σε χωριστές εκλογικές διαδικασίες.

Προς τον τούτο και παροτρύνουν τον κατοχικό ηγέτη να στήσει εικονικές κάλπες για τις ευρωεκλογές προκειμένου, σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το Κυπριακό ως τον Ιούνιο του 2009, να εμφανίσουν τους «δύο δικούς τους ευρωβουλευτές» ενώπιον της Ευρωβουλής, τουλάχιστον με το καθεστώς του παρατηρητή.

Όμως ……. οι έξι έδρες δεν ανήκουν στις κοινότητες της Κύπρου, αλλά στην Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία με βάση το Σύνταγμα της Ζυρίχης συνιστά ενιαίο κράτος αποτελούμενο από μία και μόνον ενιαία πολιτεία.

Στις ευρωεκλογές κάθε κράτος συνιστά μία ενιαία επαρχία και οι ευρωεκλογές διεξάγονται μεταξύ Ευρωπαίων πολιτών.

Συνεπώς, πώς μπορεί να καθοριστεί ρατσιστικός διαχωρισμός μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στη βάση της αναλογίας των τεσσάρων Ελληνοκυπρίων και των δύο Τουρκοκυπρίων;

Τι θα συμβεί εάν υποβάλλει υποψηφιότητα ένας Γάλλος ή ένας Βρετανός και εκλεγούν; Από ποια πλευρά θα αφαιρεθούν; Από αυτήν των Ελληνοκυπρίων ή από αυτήν των Τουρκοκυπρίων;

Εάν, ταυτοχρόνως, προσφύγει κάποιος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Κοινοτήτων για ρατσιστική διαχωριστική πρακτική, αντίθετη με το πνεύμα και το γράμμα των αρχών και των αξιών της ΕΕ και δη της οδηγίας για τις ευρωεκλογές, τι θα συμβεί; Θα ….πέσουν οι εκλογές ;

Αντιλαμβάνομαι την …πρεμούρα τους , αλλά μήπως θα ήταν σωστό να αντικαταστήσουν τα …ημερολόγια του 1960 και 1974 που έχουν κρεμασμένα στους τοίχους τους , με τα …σύγχρονα του 2009 ;

Πηγές:«toparon»«simerini»

12 σχόλια:

  1. Στην Κύπρο δεν υπάρχει πια Παπαδόπουλος. Έτσι, πριν καν αρχίσουν οι συνομιλίες επί της ουσίας, έχουμε κάνει παρατράγουδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες νομικές γνώσεις για να καταλάβει κάποιος ότι οι Τούρκοι, όπως και στο Σχέδιο Ανάν, οδηγούν τα πράγματα προς διχοτομικές συνομοσπονδιακές λύσεις.
    Από την δική μας όμως πλευρά γιατί ο Πρόεδρος Χριστόφιας προβαίνει μέσω των συνομιλιών σε τέτοιες δεσμεύσεις,(συνιστώντων κρατών , της εκ περιτροπής προεδρίας κλπ) από τις οποίες ακόμη και να θέλει στο μέλλον να απεγκλωβιστεί, δεν θα μπορεί;
    Η αλήθεια είναι ότι τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο ο Ελληνισμός της Κύπρου θα το θυμάται έντονα και συνέχεια , βλέποντας τέτοιες πολιτικές από τον Πρόεδρο Χριστόφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Politi κάπου διάβασα ότι από πλευράς του Λονδίνου κατά κύριον λόγο προωθείται στο παρασκήνιο μεθόδευση για τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων του Σχεδίου Ανάν επί των οποίων υπήρξε σύγκληση πριν από το δημοψήφισμα του 2004, προκειμένου αυτά να μη χαθούν και κυρίως να υπάρξει «απόθεμα συγκλίσεων», αφού αυτά ούτως ή άλλως δεν απερρίφθησαν από τις δύο πλευρές.
    Για να καταλάβω , το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν ,ο Κυπριακός λαός δεν το ψήφισε στο σύνολο του με το δημοψήφισμα;
    Ψήφισε ξεχωριστά για επί μέρους ψέματα ή επί του συνόλου;
    Vakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Β. ΦΙΛΙΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΑΡΘΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Ταλάτ, στο συλλαλητήριο των κατεχομένων που έγινε υπέρ των ....εμπρηστών της Αθήνας, πρόβαλε την ικανοποίησή του για την ...αυτοκτονία μας.
    Μας είπε εν ολίγοις ότι σωστά πράττουν αυτοί που καίνε την Αθήνα, γι' αυτό και οι Τουρκοκύπριοι συμπαρίστανται.
    Όποιος έχει μυαλό μπορεί να καταλάβει πολλά.
    Αlex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. xexexe..to keimeno pou simfona me ton kalitexni-ektimiti einai ayto me tin sfairiki kai katallili pliroforisi arxizei me :

    "Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα (δεν αιφνιδιάστηκα) από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της δεξιάς των πατριδοκαπήλων και των φαρισαίων της ορθοδοξίας"

    an aytos o tropos "pliroforisis" einai SFERIKOS kai KATALLILOS,
    ti na po..zo se lathos planiti..i oi afisokolites exoun xasei kathe metro..

    den peirazei..i kipros fenete gia merikous einai pia "makria"...ayrio tha einai makria kai to agathonisi opos einai kai ta imia me eythini tous, kai isos methavrio na einai i thraki i ta ioannina..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είπα και εγώ σαν γνήσιος δημοκράτης να έχω ένα τίμιο διάλογο με αντιπάλους , που είναι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας…. Φευ…..!!!!


    Ας είναι καλά το διαδίκτυο.. εδω όλα φαίνονται και όλα δεν κρύβονται…

    Ας είναι καλά το : http://anything-but-nd.blogspot.com/2008/06/politis-gr-exposed-blogging.html

    Είναι δυνατόν να έχεις ένα τίμιο διάλογο με συγκεκαλυμμένους κανονικούς προπαγανδιστές που δεν τολμούν να γράψουν την ταυτότητα των?

    Άρχισες να μου σβήνεις σχόλια…

    Άντε γεια λοιπόν

    Με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ babis
    Αγαπητέ μου φίλε όποιος παρακολουθεί αυτό το ιστολόγιο ξέρει πολύ καλά ότι πάντα δίνω δύο ευκαιρίες σε όλους. Ποτέ τρίτη!

    Την πρώτη σου την έδωσα προ ημερών όταν άρχισες να γράφεις σχόλια εκτός θέματος, παρόλο που ακριβώς
    από επάνω στα σχόλια δηλώνω ότι τέτοιου είδους σχόλια θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΝΤΑΙ.

    Ή δεν διαβάζεις ή μπαίνεις εν γνώση σου στο χώρο, αγνοώντας τους όποιους κανόνες του.

    Την δεύτερη σου την έδωσα σήμερα, αφού το σχόλιο σου (καθαρό troll) δεν έχει καμία (μα καμία) συνάφεια με το θέμα της ανάρτησης.

    Το πρώτο λοιπόν σημερινό σχόλιο σου ,έκανα τον κόπο (χάρη) και το μετακίνησα στην τρίτη (3) ανάρτηση πιο κάτω.
    Η ώρα της μετακίνησης φαίνεται καθαρά (για του λογού το αληθές).

    Τρίτη ευκαιρία δεν δίνω σε κανένα στην ζωή μου.

    Σου επιστρέφω λοιπόν αγαπητέ ... babis, όσα περί Δημοκρατίας γράφεις.
    Θα σε συμβούλευα να σκέφτεσαι πριν γράψεις το οτιδήποτε και μάλιστα από την στιγμή που άλογα κατηγορείς ή μέμφεσαι άλλους ανθρώπους.
    Στο καλό αγαπητέ μου ..babis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ extra
    Γιατί φίλε μου ο Χριστόφιας ήθελε και θέλει να πιστεύει ότι επειδή ο Ταλάτ ήταν κάποτε κομμουνιστής σύντροφός του και φίλος του, θα απογαλακτιζόταν από την Τουρκία.
    Όμως πλανάται πλάνην οικτρά !

    @ Vakis
    Στο σύνολο καταψηφίστηκε φίλε μου το σχέδιο Ανάν. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλοι μου η πολιτική του κ. Χριστόφια νομίζω ότι δίνει αυτά τα δικαιώματα στους κάθε λογής καλοθελητές.
    Παραδείγματα πολλά.Γιατί άνοιξε το οδόφραγμα της Λήδρας χωρίς να διευκρινιστεί το status της ως ‘νεκρή ζώνη’ και μέχρι σήμερα μπαινοβγαίνει ο κατοχικός στρατός μέσα στη συγκεκριμένη περιοχή όποτε του καπνίσει;
    Γιατί δεν κλείνουμε ποτέ το οδόφραγμα στις περιπτώσεις όπου ο κατοχικός στρατός παραβιάζει την περιοχή, όπως, για παράδειγμα έπραξε ο Μάριος Καρογιάν όταν εκείνος ήταν Προεδρεύων της Δημοκρατίας;
    Γιατί εγκαταλείφθηκε η πρόταση του ΔΗΚΟ, η Λήδρας και ο Λιμνίτης ν’ ανοίξουν ταυτόχρονα, και αντί αυτού ανοίξαμε τη Λήδρας μονομερώς, όπως ακριβώς ήθελαν οι Τουρκοκύπριοι καταστηματάρχες και ο κ. Ταλάτ, ενώ γνωρίζαμε πως ο κατοχικός στρατός αρνείτο πεισματικά ν’ ανοίξει ο Λιμνίτης για στρατιωτικούς λόγους και έτσι χάσαμε το μόνο μοχλό πίεσης που είχαμε πάνω τους;
    Αν κάτσω να γράφω παραδείγματα που παραπέμπουν στους λανθασμένους χειρισμούς του κ. Χριστόφια φοβάμαι ότι θα ξημερωθώ γράφοντας.
    Αυτή είναι η αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο babis παρεκλίνει προς την συνωμοσιολογία. Πρακτικές των κολλητών του, και του ιδίου, τις προβάλει σε όλα τα blog, με τα οποία διαφωνεί. Πολύ αρρωστημένο αυτό που κάνει. Πολύ όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τελικά μόνο μάντης ..κακών ειδήσεων για το 2009 είσαι :) Μάλλον δε θα σε ξαναδιαβάσω :)) Πλάκα κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή