Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Κάτι περίεργες συμπτώσεις.


Ανατρέχοντας στο αρχείο μου σε ότι αφορά την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» , ανακαλύπτω κάποια πράγματα που μου προκαλούν εύλογα ερωτήματα και περίεργους συνειρμούς.

Στην προκήρυξη με την οποία αναλάμβαναν την ευθύνη για τους πυροβολισμούς εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Ιωνίας, στις 30 Απριλίου του 2007, και που δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες αργότερα ,στις 10 Μαΐου , διαβάζω: «Στην εποχή μας αυξάνονται και οι εν ψυχρώ εκτελέσεις κατά τη διάρκεια ελέγχων στους δρόμους, γεγονός που δείχνει πως ένας σιωπηλός πόλεμος διεξάγεται στους δρόμους των ελληνικών πόλεων. Οι μπάτσοι σταματούν κάποιον πολίτη για έλεγχο και η πιθανή ανυπακοή του -συνήθως νέοι είναι αυτοί που δεν υπακούν-, γίνεται αιτία για να ξυλοκοπηθεί ή ακόμα και να πέσει νεκρός από τις σφαίρες του οργάνου της τάξης. Γίνεται η δίκη και από τη διαδικασία "αποδεικνύεται" πως η σφαίρα έφυγε από το όπλο, έκανε κάποιες βόλτες, χτύπησε κάποια σημεία αλλάζοντας κατευθύνσεις για να καταλήξει -όλως τυχαίως και με φοβερή ακρίβεια-, σε κάποιο ζωτικό όργανο του ανθρώπου που ο μπάτσος θέλησε να κάνει έλεγχο. Ποιο είναι το τελικό δίδαγμα; Όποιος δεν υπακούει τυφλά στις εντολές των "πραιτώρων", ίσως υπογράφει τη θανατική του καταδίκη».

Σας θυμίζει τίποτα το απόσπασμα της προκήρυξης και το πνεύμα του; Μήπως είναι το ίδιο με αυτό; «οδηγεί σε αναίτιες προσαγωγές καθώς βασίζεται σε στερεότυπα πιθανών «κακών» και «ταραχοποιών στοιχείων» και αρκεί να έχεις κάποια από τα γνωρίσματα αυτά (π.χ. ηλικία, μακριά μαλλιά, φυλή, φύλο κ.λπ.) και να βρεθείς σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή για να γευθείς την “περιποίηση” των οργάνων του νόμου» (ΑΥΓΗ 21/12)

Ή μήπως με αυτό ; «υπογραμμίζει την "τεράστια ευθύνη" που φέρει η κυβέρνηση, καθώς "με πράξεις ή παραλείψεις της ενισχύει την αυθαιρεσία των σωμάτων καταστολής, αφήνει ατιμώρητες πράξεις ωμής βίας αστυνομικών οργάνων σε βάρος πολιτών, αφήνει να καλλιεργείται κλίμα τραμπουκισμού, ανέχεται παρακρατικές αντιλήψεις και συμπεριφορές» (Αλαβάνος, ΑΥΓΗ 10/12)

Ακριβώς με το ίδιο πνεύμα του αποσπάσματος της προκήρυξης του … «Επαναστατικού αγώνα» θα βρούμε πλήθος δημοσιευμάτων στην εφημερίδα και στον …λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμπτωση ; Ποιος ξέρει ! Αυτό που προκαλεί πολλούς συνειρμούς, είναι το πρωτόγνωρο για τα παγκόσμια δεδομένα (δυτικών χωρών) , τρομοκρατική οργάνωση και δημοκρατικά εκλεγμένο κόμμα να συμπίπτουν (το γράφω όσο το δυνατόν απαλά ) στα λεγόμενα τους.

Αυτό που μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση επίσης, είναι η προ ολίγων ημερών «επιχείρηση τους» στα Εξάρχεια εναντίον των αστυνομικών. Το γεγονός ότι επέλεξαν ένα καθαρά «ελληνικό» κτύπημα, τη στιγμή που το Παλαιστινιακό συγκλονίζει την διεθνή γνώμη , στον ψυχρό παρατηρητή προκαλεί ....ερωτήματα.

Το Παλαιστινιακό αποτελούσε ανέκαθεν ένα σύμβολο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Στο παρελθόν, μάλιστα, σε ένδειξη αλληλεγγύης έπληξαν ισραηλινούς στόχους στην Ελλάδα.

Τώρα, όμως, ενώ καίγεται η Μ. Ανατολή, επιλέγουν τα… Εξάρχεια. Να σημειωθεί ότι ο Επαναστατικός Αγώνας είχε δηλώσει σε προκήρυξή του (τον Ιανουάριο του 2007) τη συμπαράστασή του στη Χαμάς.

Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την ….. απροθυμία μέχρι σήμερα της Αμερικανικής πρεσβείας να συνεργαστεί με τις δικές μας αρχές και να παραδώσει τα σχετικά βίντεο που της έχουν ζητηθεί, από την επίθεση του …. «Επαναστατικού Αγώνα» με ρουκέτα, στις 12/01 του 2007.

Άλλο ένα σημείο που …προβληματίζει είναι τα διάφορα παπαγαλάκια που τις τελευταίες ημέρες ομιλούν για τους επόμενους στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα… «στρατηγέ μου», τα … κελιά της ειδικής πτέρυγας είναι το μόνο σίγουρο μέρος.

Εκτός από την εγγυημένη ασφάλεια ,παρέχουν και τις σχετικές ευκολίες της καθημερινότητας. Μέχρι και ψυγείο SIEMENS διαθέτουν…..

14 σχόλια:

  1. Δεν έχεις και άδικο. Τώρα για τον στρατηγό που εννοείς μάλλον θα πρέπει να προσέχει (αν όντως υπάρχει συσχετισμός ).
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θυμάμαι καλά και τότε (2007)το χτύπημα εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος είχε γίνει κατά τη διάρκεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων και των επεισοδίων που συνέβαιναν στην Αθήνα.
    Περίεργες πράγματι συμπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπτώσεις...ΜΠΑ τι λες τωρα;Δεν υπαρχουν αυτα τα πραγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα φαντάσματα επέστρεψαν.Αλήθεια δεν το είχα σκεφτει γιατί οι "μάγκες" κτύπησαν στόχο ελληνικό και όχι κάποιον που έχει σχέση με τα γεγονότα στην Λωρίδα της Γάζας.
    Χμ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πρέπει να προσέξουμε και μια άλλη λεπτομέρεια. Στις επιθέσεις τους πλέον οι τρομοκράτες αυτοί επιδιώκουν θύματα.
    Τον Απρίλιο του 2007 είχαν γαζώσει με 30 σφαίρες το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια έριξαν μία χειροβομβίδα , για να μην τους καταδιώξουν οι αστυνομικοί.
    Στόχος τους όμως δεν ήταν οι αστυνομικοί ως άτομα.
    Έρχεται και δένει με αυτό που έγραψες τις προηγούμενες ημέρες ότι ήθελαν από την πρώτη ήμερα , πάσι θυσία αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιοί τρομοκράτες και πράσινα άλλογα ρε! Χρυσαυγίτες, χαφιέδες και ΚΥΠατζήδες είναι όλοι αυτοί! ΞΥΠΝΑΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολίτη κοίτα τι γράφει σήμερα η Ελευθεροτυπία (έχει σημασία γιατί δεν μπορεί κανείς καλοθελητής να ισχυριστεί ότι είναι φιλοκυβερνητική):"Από την άλλη όμως επισημαίνεται ότι και στα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου υπήρξε διακριτή συμμετοχή στις καταλήψεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ομάδων νεαρών μεταναστών. Η προκήρυξη που διανεμήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) στις 15 Δεκεμβρίου στην αλβανική και την ελληνική και κατόπιν σε άλλες τρεις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά) αποτέλεσε αντικείμενο όχι μόνον αστυνομικής ενασχόλησης αλλά και πολιτικού προβληματισμού."
    Τώρα τι έχουν να πουν?
    keep Walking

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι τυχαίο βρε παιδιά ότι στην τελευταία ετήσια έκθεση της CIA και του Στειτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία τόσο η «17 Νοέμβρη» όσο και ο «Επαναστατικός Αγώνας» εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη έκθεση αναφέρεται ότι δεν αποκλείεται ορισμένα πρώην μέλη της «17 Νοέμβρη» που δεν έχουν συλληφθεί να έχουν προσχωρήσει στον «Επαναστατικό Αγώνα».
    Όλα τα ξέρουν οι μπαγάσηδες...!

    Γεωργία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολίτη αν και στα περισσότερα που γράφεις συμφωνώ, θα ήθελα να σε ρωτήσω πώς εξηγείς το γεγονός ότι αν και οι Ρώσοι όπως έγραψες ζήτησαν από εμάς άδεια για την άσκηση στο Αιγαίο, την έκαναν μαζί με τους Τούρκους.
    Μήπως βιάστηκες και συ και εγώ να χαρούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε εάν ήθελες πραγματικά να με ρωτήσεις θα μου έστελνες ένα e-mail, και δεν θα προσπαθούσες να παρέμβεις σε θέμα άσχετο επί αυτού.
    Αυτά που επιθυμούσαμε τα πήραμε .
    Η "άσκηση" που αναφέρεσαι(μαζί με τα γνωστά ανθελληνικά κομματοποιημένα παπαγαλάκια, που προκειμένου να (ξανα)αναλάβουν την εξουσία θα πούλαγαν όχι μόνο την μισή Ελλάδα αλλά και την ψυχή τους στον διάβολο) είναι συνήθης άσκηση έρευνας-διάσωσης ,που είθισται να λαμβάνει χώρα σε πάρα πολλές περιπτώσεις ελλιμενισμών ναυτικών μοιρών σε ξένους ναυστάθμους.
    Δεν λαμβάνει μέρος το αεροπλανοφόρο αλλά μόνο ένα συνοδευτικό σκάφος του.Το "κινητό πεντάγωνο" της Ρωσίας(εκτός του πολιτικού - διπλωματικού δεδομένου που πέτυχε υπέρ μας)συνεχίζει να κάνει την δουλειά του για την οποία ΚΥΡΙΩΣ ήρθε ΤΩΡΑ στην περιοχή μας.
    Αυτή έχει να κάνει με ...διάφορα ηλεκτρονικά. Ο νοών νοείτω !
    Δεν ανοίγω διάλογο επί αυτού ούτε μέσω e-mail. Αλλά όταν θα ΠΡΕΠΕΙ θα τα εξηγήσω όλα με ανάρτηση.
    ΥΓ. Ζητώ συγνώμη από τους διαφόρους φίλους σχολιαστές, για την παρεμβολή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. aporia asxetou..
    me oles aytes tis fasaries stin athina,kai me tin anataraxi stin mesi anatoli,
    den fovontousan oi atlantikoi pithano xtipima stin athina ?
    an nai..ti metra piran ?(p.x. oi xamilis troxias(kai oi alloi) doriforoi tous katagrafane ?
    an oxi..giati den anisixousan ?


    .....


    "10:12 μμ" endiaferousa apopsi..
    mipos telika afou profanos o sigkekrimenos ideologikos xoros pou anikei,tora pistevei oti iparxoun sinomosies ston elladiko xoro,mipos na anatheorisei kai tis apopseis tou oti den iparxoun diethneis sinomosies enantion tis xoras mas kai tis simerinis exoterikis politikis tis kivernisis ?

    giati exo xasei to metrima, me to poso eykola kata to dokoun, vaptizoun to mayro aspro..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να υπενθυμίσω επίσης ότι Απρίλιο του 2007 έγινε η συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και την επόμενη μέρα κάψανε Αστυνομικο Τμήμα των Εξαρχείων.Και λίγες μέρες μετά ,οι πυροβολισμοί στο Α.Τ Νέας Ιωνίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. politi δεν θα μπω σε σεναρια συνομωσιολογιας.θα πω το εξης ομως.για παρα πολλα χρονια οι τρομοκρατες ειχαν ιδεολογικη ασυλια.τους θεωρουσαν επαναστατες κτλ.κυριως απο τον αριστερο χωρο-ενα μερος του-ευλογουσαν τα εγκληματα τους και δεν υπηρχε μια ξεκαθαρη καταδικη.ακομα και σημερα αντι να μπουνε στο πιο σκοτεινο κελι και να σωπασουν για παντα δινουνε συνεντευξεις,γραφουν αρθρα κοινωνικου και πολιτικου περιεχομενου.ας σοβαρευτουμε λιγο.οι τρομοκρατες ειναι δολοφονοι και στο ονομα καμιας ιδεολογιας δεν μπορεις να αφαιρεις ζωη τελος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή