Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Η Αόρατη Επιτροπή !


Στην Γαλλία αποτελεί κυρίαρχο θέμα των ειδήσεων το τελευταίο δίμηνο . Στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καθόλου , παρότι έχει σχέση (ως ένα βαθμό) με τις διαδραματιζόμενες ταραχές στην χώρα μας.

Αναφέρομαι στην περίπτωση του Julien Coupat , ενός «κομουνιστή της εποχής της Κομούνας του Παρισιού» σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο ίδιος στον πατέρα του, ή ενός αρχηγού τρομοκρατικής οργάνωσης σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.

Γιατί αφορά τη χώρα μας ; Γιατί ο Julien Coupat είχε έρθει στην Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο , όχι φυσικά όπως καταλαβαίνετε για την …Διεθνή Έκθεση .

Πριν αναφερθώ στο ιστορικό της σύλληψης του στη Γαλλία ,θα ήθελα σημειολογικά να επισημάνω κάποιες σχέσεις αναρχικών στην Θεσσαλονίκη («Αναρχική Αρχειοθήκη» κ.α). με το οργανωμένο έγκλημα. (υπόθεση Παλαιοκώστα κ.α).

Θα ήθελα επίσης να τονίσω , πάντα σημειολογικά ,και την παρουσία του πρώην ηγέτη του UCK κ. Χασίμ Θάτσι στη Θεσσαλονίκη κατά το κρίσιμο διάστημα των πρόσφατων ταραχών. Συμπτώσεις ; Δεν νομίζω !

Ας επανέλθουμε στην υπόθεση του Julien Coupat . Τη νύχτα μεταξύ 7 και 8 Νοεμβρίου 2008 μια σειρά από δολιοφθορές στις γραμμές του τραίνου υψηλής ταχύτητας TGV διέκοψε την κυκλοφορία στο γαλλικό δίκτυο σιδηροδρόμων για αρκετές ώρες.

Για το συγκεκριμένο θέμα, σας είχα «προϊδεάσει» σχετικά με το τι παίζεται από τον περασμένο μήνα ,όταν στο άρθρο μου «Τα αθέατα κομμάτια του παζλ» (εδώ) ανέφερα ότι : «Δεν είναι τυχαίο ότι στη Γαλλία πρόσφατα, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι οι Γάλλοι αναρχικοί σε συνεργασία με τους ομόλογους τους Έλληνες και Ιταλούς, προσπάθησαν να σαμποτάρουν το σιδηροδρομικό δίκτυο (τρένα TGV)».

Τρεις ημέρες μετά, στις 11 Νοεμβρίου 2008, στο μικρό χωριό Ταρνάκ (Tarnac) των 350 κατοίκων , διενεργείται μεγάλη επιχείρηση από 150 άνδρες της ειδικής αντιτρομοκρατικής ομάδας και συλλαμβάνονται εννέα νεαρά άτομα – πέντε κοπέλες και τέσσερα αγόρια – ηλικιών από 22 ως 34 χρονών, γόνοι μεσο-αστικών οικογενειών, όλοι τους με πανεπιστημιακές σπουδές κι αρκετοί με μεταπτυχιακές .

Από τους συλληφθέντες κρατούνται σήμερα ο Julien Coupat ,34 χρονών και η σύντροφος του Yldune L,25 χρονών, κόρη καθηγητού πανεπιστήμιου.

Τι είχε συμβεί. Από το 2007 είχε έρθει στις γαλλικές αρχές σήμα σχετικά με τον Julien Coupat και είχε τεθεί υπό παρακολούθηση.

Ο Julien Coupat συμμετείχε τακτικά σε διάφορες πολιτικές διαδηλώσεις (μεταξύ των οποίων και στον Καναδά και στις ΗΠΑ), στις διαδηλώσεις κατά των φάκελων της βάσης δεδομένων EDVIGE και κατά της νομοθεσίας για τους μετανάστες.

Συχνά ταξίδευε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, για να επισκεφθεί χώρους καταλήψεων που όλως τυχαίως περιλάμβαναν συγκρούσεις με την αστυνομία.

Εκείνη την περίοδο η υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας , σε συνέντευξη στη εφημερίδα Le Figaro, επισείει την απειλή της «αριστερής τρομοκρατίας» η οποία .. «σύμφωνα με τις υπηρεσίες δεν θα αργήσει να δράσει».
Η αναφορά εκπλήσσει τους δημοσιογράφους αφού οι βίαιες αριστερές ομάδες έχουν σταματήσει την δράση τους στη χώρα από τα τέλη της δεκαετίας του 80΄ και την σύλληψη των τελευταίων μελών της οργάνωσης Action Directe.

Το συγκεκριμένο βράδυ της δολιοφθοράς στις γραμμές του τραίνου υψηλής ταχύτητας TGV εντοπίζεται μαζί με την σύντροφό του μέσα σε αυτοκίνητο Mercedes να βρίσκονται δίπλα σ’ ένα από τους σταθμούς ψηλής τάσης για τον εφοδιασμό μ’ ηλεκτρική ενέργεια των σιδηροδρομικών γραμμών.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν ο Julien Coupat, , φαίνεται να είχε προαναγγείλλει τη δράση του. Φέρεται ως ο συγγραφέας του βιβλίου L'insurrection qui vient, (η εξέγερση που έρχεται) και που υπογράφει η Αόρατη επιτροπή (Comité invisible).

Ένα βιβλίο που αποτελεί μια σκληρή κριτική της καταναλωτικής κοινωνίας και αναφέρεται στην επικείμενη «ανταρσία» που θα σημάνει το τέλος του καπιταλισμού και της κοινωνίας του θεάματος. Παρουσιάζει την εξέγερση ως αυτοσκοπό. Ένα είδος μόνιμου εμφυλίου πολέμου.Στο βιβλίο περιγράφονται και οι μέθοδοι που πρέπει να ακολουθήσουν οι αντάρτες της πόλης.

Πηγές αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος χώρος των αντιεξουσιαστών έχει αλωθεί από μυστικές υπηρεσίες ξένης χώρας. Για αυτό και η πλήρης ταυτοποίηση των αδικημάτων από τις διωκτικές αρχές έρχεται αντιμέτωπη με τα …γνωστά εμπόδια.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία όπως αποτυπώματα ή DNA από τον τόπο της δολιοφθοράς. Οι έρευνες στα σπίτια των υπόπτων δεν έδωσαν τίποτα το αξιοποιήσιμο για αυτή τη χρονική περίοδο, εκτός από ορισμένους χάρτες των σιδηροδρόμων και σημειώσεις επ`αυτών.

Το ίδιο και οι ανακρίσεις .Το μόνο στοιχείο εις βάρος τους φαίνεται να είναι προς το παρόν η παρουσία τους στη περιοχή την περίοδο που έγιναν τα σαμποτάζ και η αδυναμία του Julien Coupat και της συντρόφου του να δικαιολογήσουν την εκεί παρουσία τους.

Θυμηθείτε όσα ανέφερα στο άρθρο. Αποτελούν και αυτά …κομμάτια του παζλ.

15 σχόλια:

  1. Ο συγκεκριμένος Γάλλος εξτρεμιστής αγγίζει ιδεολογικά τον περίφημο Unabomber των ΗΠΑ από όπου και εμπνεύστηκε ο σκηνοθέτης της ταινίας fight club, ως ένα βαθμό το σεναριό του.

    Επίσης θα ήθελα να συνεισφέρω στη συζήτηση θέτοντας και τη γνώμη ορισμένων Γάλλων αναλυτών για θέματα ασφάλειας που υποστηρίζουν ότι υπάρχει "Βρετανικός δάκτυλος" σε όλα αυτά.

    Εκτιμoύν ότι η παραμονή προ ετών του Κουπάτ στο Λονδίνο και ο συγχρωτισμός του με "εμιγκρέδες αναρχικούς" από την Ευρώπη τοn επηρρέασε. Επιπλέον είναι σε αρκετούς γνωστό το γεγονός ότι το ειδικό τμήμα της Σκότλαντ Γιάρντ (Special Branch) παρακολουθεί ανελλιπώς -εδω και 100 έτη!- τα εξτρεμιστικά ρεύματα στην Ευρώπη, αλλά σπανίως αποτρέπει αναταραχές στην Ηπειρωτική Ευρώπη...

    Το παραπάνω ταιρειάζει απόλυτα με προχθεσινό δημοσίευμα του Ε.Τ που τόνιζε ότι ηδη Βρεταννοί πράκτορες βρίσκονται στην Αθήνα για τις έρευνες για τον Επαν. Αγώνα, εάν και αρχκά για "άλλο λόγο" βρίσκονταν εδώ...μήπως αναζητούσαν τους "Μικρούς φράνκενστάιν" που ξέφυγαν από το εργαστήριο του Λονδίνου και έπρεπε να συμμαζέψουν την κατάσταση γιατί κάποιοι "εξυπνάκηδες" Έλληνες άρχιζαν να γράφουν ενδιαφέροντα πράγματα στο ίντερνετ τις πρώτες μέρες των ταραχών;


    Γιατί μπορεί οι μεγάλες δυνάμεις να χρησιμοποιούν "ασσύμετρο πόλεμο" αλλά το ίδιο μπορούν και οι μικρότερες, εξαπολύοντας ταυτόχρονα και μια απλούστατη πλήν επιτυχή εκστρατεία αντιπληροφόρησης που έκανε ως επί το πλείστον τους "μεγάλους" να μπερδευτούν με τα μπούτια τους...μιάς και είπα μπούτια αλήθεια γιατί οι Βρεταννοί ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν ευθύνονται οι πακιστανοί για την επίθεση στην Βομβάη...προσπάθεια προσεταιρισμού των Μουτζαχεντίν εναντίον της "Αρκούδας"?
    Το τελευταίο δυστυχώς είναι ένα εφιαλτικό όσο και εξελισσόμενο σενάριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα εμαστε κακοι ανθρωποοι και τα σκεφτόμαστε αυτα...γιατι δεν αναλώνεστε και εσεις στην βλακεια που κυριαρχει γυρω μας, αφου σε ορισμένους ανθρώπους θα τους αποδείξεις βαζοντας να μετρήσουν με τα δαχτυλά τους οτι 1+1=2 και αυτοι πάλι το δικό τους ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΧΤΗΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντί για κομμουνιστές της κομμούνας που έτσι προσδιορίζεται μεγάλο πλήθος αριστερών ιδεολόγων καλύτερα να τονίζεται η πρακτόρικη διάσταση τέτοιων "προσωπικοτήτων" και ενεργειών... Κανείς αριστερός δεν ξεκινά με τη βία και τις επιθέσεις στην αστυνομία, αν δεν είναι βαλτός προβοκάτωρ συνήθως ξένων δυνάμεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ανώνυμε 3:58, σοβαρολογείς; Και η Αριστερά των Δεκεμβριανών και των μετέπειτα κύκλων αίματος, με τι ξενίκησε, πετώντας γαρίφαλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aπο που προερχονται τα εσοδα των επαναστατων?οι περισσοτεροι απο αυτους δεν εργαζονται η' εχουν εισοδηματα βιτρινες που ομως δεν ειναι αρκετα ωστε να πληρωσουν για τα ταξιδια τους ανα τον κοσμο.
    μην ξεχνατε οτι καποιοι παρακολουθουν τους μικροταραξιες, συγκεντρωνουν στοιχεια μετα τους εκβιαζουν τους δινουν και κανα φραγκο και ετσι δημιουργουν τις στρατιες των περπλανομενων επαναστατων.Επισεις τους χρησιμοποιουν για δουρειους ιππους σε περιπτωσεις αυθορμητων εξεργεσεων η διαμαρτυριων,για να φακελωσουν τους συμμετεχοντες και να χειραγωγησουν τα γεγονοτα αναλογα με το συμφερον τους.C APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @13 Ιανουάριος 2009 3:42 μμ

    Η χρήση των μουτζαχεντίν από αμερικανο-βρετανούς δεν είναι κάτι καινούργιο. Π.χ. οι ταλιμπάν λάμβαναν αμερικάνικη χρηματοδότηση και εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των σοβιετικών, αλλά και η Πακιστανικές Υπηρεσία Πληροφοριών είναι παρακλάδι της CIA. Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο πως μαζί με την Αλ Κάϊντα έχει λερωμένα τα χέρια και η εν λόγω υπηρεσία. Επίσης δεν είναι τυχαίο πως προωθούν πολλούς πακιστανούς σε χώρες της Ευρώπης (μεταξύ αυτών και στην δική μας) καθώς δημιουργούν φωλιές μελλοντικών τρομοκρατών και φανατικών. Στόχος τους η διάλυση της Ευρώπης, η μαζική μετανάστευση πολιτισμικά καθυστερημένων ισλαμικών πληθυσμών στην Γηραιά ήπειρο, η αποδυνάμωση της Ρωσίας και η περικύκλωση της Κίνας. Άμεσα οφειλόμενοι από μια τέτοια κατάσταση θα ήταν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ (καθώς και κάποιοι σύμμαχοι αυτών, όπως πχ Τουρκία). Όσο για τις "αυθόρμητες" επαναστάσεις, αυτά είναι παραμυθάκια για κοιμισμένους τηλεθεατές και για ιδεολογικούς ταλιμπάν που φοράνε παρωπίδες. Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε "αυθόρμητη επανάσταση"! Πάντοτε υπήρχαν κεντρικά πρόσωπα και σχεδιασμοί πίσω από κάθε επανάσταση, όσο δίκαια ή άδικη και αν ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψάχνοντας μετά το άρθρο σου ανακαλύπτω ότι ένας από τους αρχικά εννέα συλληφθέντες, που ζούσαν όλοι μαζί σε κάποιο κοινόβιο σε εκείνο το μικρό χωριό,ο Benjamin R , για κάποιο διάστημα διετέλεσε πρόεδρος των Νέων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πράσινων.
    Τι αποκαλύπτονται σιγά-σιγά !!!
    Πολύ καλό το άρθρο σου!Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρασινοι και Greenpeace ειναι αντρα πρακτορων κατι σαν τον Συν. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από που χρηματοδοτούνται ρώτησε ποιο πάνω κάποιος φίλος.
    Σίγουρα όχι από την εργασία τους αφού δεν ξέρουν τι πάει να πει αυτό.
    Δεν ξέρω αν σου λέει τίποτα ! ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ by SOROS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. me evales se skepseis pantos gia tis doliofthores sto diko mas sidirodromiko diktio pou eixan ginei prin ligo kairo..
    simptosi i prova tzenerale ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάρκο, καλό είναι να μην πιάσουμε τα δικά μας, όλων των ελλήνων, εμφυλιοπολεμικά παθήματα. Ομως δυστυχώς οι εθελόδουλες ηγεσίες, οι ληστρικές φαμίλιες, παραμένουν οι ίδιες. Το ΕΑΜ φταίει πρώτα, η προδοτική-σταλινική ηγεσία του οποίου επέτρεψε στους εγγλέζους ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ να αποβιβαστούν στον Πειραιά μαζύ με τα ανδρείκελά τους την ώρα που είχαμε λευτερώσει τον τόπο εμείς, οι ανταρτικές οργανώσεις των ελλήνων απ' τους γερμανούς. Χρειάζονταν το σθένος για ελεύθερες εκλογές αμέσως και ουδέτερο προσανατολισμό της χώρας. Και με τον βασιλιά γιατί όχι, αν ήταν να αποφύγουμε την εμφύλια σύγκρουση... Ο Τίτο είδε μακρύτερα και είχε το σθένος να επιβάλει την ουδετερότητα της χώρας του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ΣΑΟΣ: για την ακρίβεια, οι Μουτζαχεντίν λάμβαναν από τις Η.Π.Α. βοήθεια σε στρατιωτικό υλικό, όχι οι Ταλιμπάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν εχετε δει το Ραμπο, με το Σταλονε,να πηγαινει στο Αφγανισταν,γιοα να σκοτωσει τους κακους Ρωσσους;
    Σε ποιους εδινε τα οπλα,και συνεργαζοταν; Μα στους μουτζαχεντιν,που μετα αυτονομηθηκαν,ως συνηθως κανουν ολοι αυτοι,και τους βαλανε τα οπλα στον κωλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εισαι μεγαλο λαγωνικο ελα να σε παω για μπεκατσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η επιτροπή μπορεί να είναι αόρατη αλλά αυτοί που έκαψαν την Αθηνα ήσαν ορατότατοι.
    Οι αναρχικοι φέρονται ηδη ως ενός είδους εξουσία,απειλούν ανοιχτά και καταστρεφουν και η κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.
    Γιατί δεν διενεργείται δικαστική έρευνα για το ποιοι έκαψαν την Αθηνα;Πρόκειται για συνενοχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή