Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Του την είχαν «στημένη».


Στα πρόθυρα της αναβίωσης της σύγκρουσης μεταξύ «Βενιζελικών»- «Παπανδρεϊκών» βρίσκεται το ΠαΣοΚ τις τελευταίες ημέρες ,με αφορμή την εμπλοκή του ονόματος του κ. Ε. Βενιζέλου σε υπόθεση ανταλλαγής ακινήτου που είχε κάνει ο πατέρας του, πριν από χρόνια, με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου .

Η αποκάλυψη του θέματος από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου έφερε σε δύσκολη θέση το βουλευτή Θεσσαλονίκης της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Ωστόσο, πέραν από αυτή καθ’ αυτή την υπόθεση το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα ήρθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας στην παρούσα φάση ,προκάλεσε υποψίες στο χώρο του «Bενιζελικού» στρατοπέδου για προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητάς του από εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Ο ίδιος ο κ. Ε. Βενιζέλος φέρεται να πιστεύει ότι «κάποιοι του την έστησαν με σκοπό να τον εκθέσουν».

Η «προβοκάτσια» εναντίον του Θεσσαλονικιού πολιτικού, στην οποία ως κεντρικοί ενορχηστρωτές χαρακτηρίζονται στελέχη από το εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (του στενού κύκλου του κ. Γ. Παπανδρέου), αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι συνδέεται με τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠαΣοΚ και στο γεγονός ότι ο ίδιος τον τελευταίο καιρό τηρούσε εύγλωττη σιωπή για τις απώλειες που κατάγραφε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δημοσκοπήσεις.

Η σιωπηρή αυτή στάση του, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στελέχη που βρίσκονται στο «Βενιζελικό» ρεύμα διέρρεαν ότι εάν ήταν σήμερα αρχηγός του ΠαΣοΚ ο ίδιος και όχι ο κ. Γ. Παπανδρέου τότε η εικόνα για την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς και τα ποσοστά της, θα ήταν πολύ καλύτερη φαίνεται να ενεργοποίησαν τους μηχανισμούς εκτόξευσης λάσπης εναντίον του.

Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες από στελέχη του ΠαΣοΚ, που δεν έχουν καλές σχέσεις μαζί του, ακουγόταν ότι απέναντι από το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη ,διατηρούσε γραφείο πρόσωπο που έχει εμπλακεί στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Επίσης, άλλα στελέχη για να ενισχύσουν την άποψη ότι ακόμη και ο κ. Γ. Παπανδρέου τον άφησε να εκτεθεί επεσήμαναν με νόημα την απουσία, λόγω …..«ασθενείας», του προέδρου του ΠαΣοΚ από τη Βουλή το ίδιο βράδυ που γινόταν η συζήτηση για την πρόταση περί σύστασης προανακριτικής επιτροπής, η οποία συνέπεσε (...) με την αποκάλυψη της εμπλοκής του πατέρα του Ε. Βενιζέλου σε υπόθεση περίεργης ανταλλαγής ακινήτου με την ΚΕΔ.

«Η διαδικασία ανταλλαγής ήταν καθόλα νόμιμη», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση σε τοπική εφημερίδα της Ξάνθης, ο δικηγόρος Βασίλης Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά του ελληνικού δημοσίου απέναντί του, για μία υπόθεση που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια.

Όμως, παρά τα όσα υποστήριξε ο πατέρας του, ο κ. Ε. Βενιζέλος του ζήτησε να επιστρέψει το οικόπεδο με την πολυκατοικία.

Μάλιστα δεν είναι καθόλου τυχαία η συνέντευξή του στην σημερινή «Ε» , όπου περνά αμέσως στην αντεπίθεση φανερώνοντας την έντονη δυσφορία του για τα εσωκομματικά «μαχαιρώματα».

Αφού αποστασιοποιείται και εκφράζει την αντίθεση του σε μια σειρά πολιτικών θέσεων του περιβάλλοντος του κ. Γ. Παπανδρέου ( όπως στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ) , εξαπολύει τα « βέλη του» κάνοντας λόγο για : « Νέου τύπου ηγεσίες που χρειάζεται ο τόπος αλλά και η Ευρώπη».

Και για όσους δεν το καταλαβαίνουν στη Χαριλάου Τρικούπη ,λόγω πιθανής έλλειψης …ευστροφίας, προχωρά ακόμη πιο επιθετικά κάνοντας ένα βήμα παραπάνω και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι : «Για μένα νόημα έχει να διαμορφωθούν νέες συνθήκες ως προς τη ….δημόσια ηθική… Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις, δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για ……προσωπικούς ρόλους. Στην πολιτική δεν είμαστε για τις …..σταδιοδρομίες μας, αλλά για να υπηρετούμε τον τόπο και τις ιδέες μας. Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό για τους πολίτες από τα φαινόμενα αλαζονείας και ιδίως τα φαινόμενα ….. πρώιμης αλαζονείας».

Στο τέλος εξαπολύει και το τελειωτικό του κτύπημα (στη συνέντευξη , …γιατί ο κ. Βενιζέλος έχει πολλά όπλα στη φαρέτρα του που θα χρησιμοποιήσει στο άμεσο μέλλον) λέγοντας -και …. Φωτογραφίζοντας- ότι : «Το ΠαΣοΚ οφείλει να αντιδρά ως μελλοντική κυβέρνηση και όχι ως …..αντιπολίτευση μακράς αναμονής».

Πηγή :« paraskinio» «enet»

16 σχόλια:

  1. ΕβραιοΜασώνοι και τα υπόλοιπα ''χοιρίδια'' ... προσπαθούν να εξαφανίσουν την Ιωλκό... ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
    Άποψη περιοχής Ιωλκού - Λόφου Γορίτσας


    http://diasvsmetatron.blogspot.com/2009/01/blog-post_24.html

    http://makelio।blogspot.com/2009/01/blog-post_7124.html

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/01/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι γάτα ο Μπένι και δεν μασάει απ` αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι ότι στον κ. Βενιζέλο έχει γίνει ένας βρώμικος πόλεμος από τη πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε ότι θα ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
    Ας μη ξεχνάμε και τα χιλιάδες sms (και email) που είχαν κυκλοφορήσει και μας ...πληροφορούσαν ότι το πραγματικό όνομα του κ. Βενιζέλου είναι ...."Τούρκογλου".
    Γι` αυτά ποτέ δεν απάντησε ο κ. Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για άλλη μία φορά τα πολιτικά δρώμενα μου προκαλούν απελπισία για την κατάντια των πολιτικών.
    Θεωρώ ότι και οι δύο είναι γελοίες φιγούρες, οι οποίες για δεύτερη φορά ψαρεύουν ψήφους. Δεν πέτυχε την πρώτη...που θα πάει θα κάτσει ! Κι αν σου κάτσει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ "Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΠΙΑΝΕΤΑΙ" ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΠΝΙΓΜΕΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μη ξεχνάει κανείς , ούτε ο ανωτέρω σχολιαστής Φ5 Πίλοτ (δουλο-Παπανδρεικός) , ότι ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου περιγράφοντας εύστοχα τον κ. Ευ. Βενιζέλο,είχε πεί:"Αυτός ο άνθρωπος έχει το μυαλό στη γλώσσα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H ισορροπία ανάμεσα στον Βενιζέλο και στον Παπανδρέου μοιάζει μάλλον με ένα εκκρεμές που βρίσκεται σε διαρκή παλινδρομική κίνηση.

    Οι συγκρούσεις στο παρασκήνιο και σπανιότερα στο προσκήνιο μπορεί να μη προσλαμβάνουν τον χαρακτήρα κρίσης , αλλά είναι ένα καζάνι που βράζει και κάποια στιγμή θα ξεχειλίσει.

    Βέβαια δεν χρειάζεται να πούμε ότι σε περίπτωση που δεν κερδίσει ο Παπανδρέου τις επόμενες εκλογές , ο Βενιζέλος θα γίνει 100% ο ηγέτης του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο κ. Παπανδρέου με όλες του τις επιλογές δείχνει να αναγνωρίζει το πολιτικό εκτόπισμα του κ. Βενιζέλου, ο οποίος με τη σειρά του δεν κρύβει τις ηγετικές φιλοδοξίες τους αλλά δεν αμφισβητεί ευθέως την ηγεσία.
    Οσοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στο ΠαΣοΚ επιμένουν, για το αταίριαστο πολιτικό δίδυμο, πως αυτοί οι δυο «μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε».
    Επειδή οι αρχηγοί κρίνονται στις εκλογές - και ο κ. Βενιζέλος το ξέρει αυτό καλύτερα από τον καθένα -, δεν πρόκειται να κάνει τίποτε περισσότερο από το να περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολίτη οι κινήσεις αυτές δεν είναι σε καμιά περίπτωση απόρροια της μεγάλης εσωκομματικής αντιπαράθεσης για την ηγεσία του κόμματος ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που έχει οριστικά κλείσει.
    Πρόκειται για σπασμωδικές κινήσεις και αυστηρά προσωπικές στρατηγικές ορισμένων στελεχών είτε λόγω ανασφάλειας είτε γιατί δεν μπορούν ακόμα να ξεπεράσουν τα σύνδρομα του κυβερνητισμού.
    Μολονότι, έχουν γίνει πολλά ανοίγματα και πολλοί από αυτούς που παράγουν εντάσεις μετέχουν στα όργανα έχοντας ρόλο και λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας το πιάσουμε απλά, επιφανειακά και με την λογική τους.
    Ποιος έχει κέρδος από την εκπομπή του Ταρζάν;
    α) Ο Παπανδρέου γιατί καίει τον μεγάλο αντίπαλο του ή β) η κυβέρνηση γιατί τον συνδέει με τις ανταλαγές της ΚΕΔ και το συσχετίζει με το Βατοπέδι.
    Ποιος ήξερε όμως γι` αυτή την ιστορία και την έδωσε στον Ταρζάν;
    Μόνο στο ΠΑΣΟΚ το ήξεραν. Αν το ήξερε η ΝΔ δεν θα το έβγαζε τόσο καιρό που την χτυπάνε με τις ανταλλαγές του Βατοπεδίου και την ΚΕΔ;
    Άρα αφού μόνο στο ΠΑΣΟΚ το ήξεραν, έχουμε ,βάση της λογικής, και την απάντηση στο πρώτο ερώτημα.
    Μόνο ο Παπανδρέου ωφελείτε από αυτή την ιστορία και φυσικά έχει δίκιο ο Βενιζέλος να διαμαρτύρεται και να τα έχει "πάρει"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΩΦΕΙΛΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΣΤΡΕΦΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

    ΕΥΓΕ... ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ...

    KGP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ KGP
    Αν εννοεις οτι δεν μασατε τιποτα αλλο εκτος απο κουτοχορτο, με βρισκεις συμφωνο.
    Γιατι μονο αν μασατε κουτοχορτο θα ελεγες αυτα τα πραγματα.
    Τωρα σας φταιει ο πολιτης που τα γραφει και οχι το φυτεμα που εκανε ο Γιωργακης στον Βενιζελο;
    Ο πολιτης μηπως εβαλε τον Βενιζελο να δωσει συνεντευξη;
    Λιγη σοβαροτητα δεν βλαπτει!
    Και πουσαι KGP ,μη μασατε κουτοχορτο.Κανει κακο στην υγεια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καποτε πρεπει να δουν τα φωτα της δημοσιοτητας τα πεπραγμενα του Βενιζελου οταν ηταν υπουργος πολιτισμου για την "πολιτιστικη πρωτευουσα Θεσ/νικης"...υπαρχουν πολιτικες που χειριστηκε "κατω απο το τραπεζι"..ψαξτε το θεμα...ακομη και για καποια εκκλησιαστικη περιουσια που ειχε προγραμματιστει να γινει οικος αναξιοπαθουντων,εχει "περασει" στα χερια του απο τον "φιλο" παπα αυτης της ενοριας για γινει πολυκατοικια και να πωληθει σαν διαμερισματα..{εχει παει δικαστικα το θεμα απο ενοριτη}...
    Ακομη κατι για τον Τσοχατζοπουλο..
    θα ξερετε βεβαια για την "παρεουλα" των τριων "φιλων"Αλεξανδριδη,Τσοχατζοπουλου,Λαλιωτη..για την "αρπαγη" φιλετων απο ανθρωπους που ζουν στο εξωτερικο,η εχουν μονο προσυμφωνα χωρις τιτλο κυριοτητας,περιουσιες απο παππου προς παππον,..εχουν μεσω των συζηγων τους εταιρια οικοδομων και μεταφερωνται τιτλοι κυριοτητας απο Λαρισα μερια εκμεταλευωντας τα ολα αυτα με "ειδικη μοιρασια"...ο κοσμος το'χει τουμπανο που λενε στη Θεσ/νικη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και οι σχέσεις Βενιζέλου με τον Πάοκ, επί Μπατατούδη και επιγόνων (Γούμενου, κλπ), να μην τα ξεχνάμε και αυτά κύριε Βενιζέλε, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το σχέδιο των Αμερικάνων προβλέπειτον δικό τους τον George Papandreou στην εξουσία. Γιά να γίνει αυτό πρέπει να εξουδετερωθεί και ο Βενιζέλος,όχι μόνο ο Καραμανλής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "ΕΠΙΣΗΣ ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Ματ Μπράιζα. Παρότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν δέχεται βουλευτές και έγινε εξαίρεση για τον Βενιζέλο.

    ΟΙ ΚΑΚΕΣ γλώσσες στην Αθήνα λένε ότι ο Μπράιζα δέχθηκε να δει τον Βενιζέλο μετά από παρέμβαση της Ντόρας και μάλιστα επισημαίνουν ότι δεν είναι τυχαία η αναφορά που γίνεται στο δελτίο που έστειλε τη Μεγάλη Τετάρτη το γραφείο του Βενιζέλου στην Αθήνα, ότι δηλαδή η συνάντηση μαζί του ήταν «σε συνέχεια της συνάντησης που είχε πριν από λίγες μέρες ο κ. Μπράιζα με την κ. Μπακογιάννη» και έτσι Μπράιζα και Βενιζέλος «συζήτησαν για τρέχοντα θέματα, όπως τη FYROM, την ενεργειακή κρίση κ.ο.κ.»..."

    Απόσπασμα από το Παρόν 27/04/2008
    (http://www.paron.gr/v3/new.php?id=26681&colid=&catid=34&dt=2008-04-27%200:0:0&mode=3)

    Προσέξτε ημερομηνία και λοιπές λεπτομέρειες τύπου Μπράιζα....
    Γιατί κάποιοι πιστεύουν πως ο Μπένι δεν είναι Αμερικανάκι...

    Ο περιπατητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή