Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Τα «παρακλάδια» του τρόμου


Πολύ μεγάλη αγωνία υπάρχει στις αστυνομικές αρχές από τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες κορυφώθηκαν με το παγιδευμένο αυτοκίνητο στα κεντρικά γραφεία της Citibank, στην Κηφισιά.

Η Αστυνομία έχει πλέον να αντιμετωπίσει έναν «οργανωμένο στρατό πόλης» αποτελούμενο από δεκάδες μέλη, με διαφορετικές αφετηρίες, ελάχιστο ιδεολογικό υπόβαθρο, ανεκπαίδευτο και πιο επικίνδυνο στα χτυπήματα του, λόγω του νεαρού της ηλικίας των περισσότερων μελών.

Από τις μέχρι τώρα αναλύσεις στην Αντιτρομοκρατική χαρακτηρίζουν τους τρομοκράτες «άτομα με επιχειρησιακό θράσος τα οποία όμως εκτίθενται για το λόγο αυτό εύκολα».
O «στρατός» προμηθεύεται τον οπλισμό του από το οργανωμένο έγκλημα και μεθοδεύει τις επιθέσεις του με τρόπο ερασιτεχνικό,άρα και πιο επικίνδυνο για τους αθώους πολίτες.
Κάτι παρόμοιο μέσες - άκρες είχε υποστηρίξει και ο κ. Γιάννης Πανούσης πριν από μερικές εβδομάδες σε συνέντευξή του, ....με τις γνωστές συνέπειες εις βάρος του.


Το καλάζνικοφ, το υποπολυβόλο Scorpio, το MP5 χρησιμοποιούνται εκτεταμένα από Ελληνες και ξένους κακοποιούς. Η εισαγωγή και διάθεση τους στην Ελλάδα γίνεται από τη Γεωργία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία, ενώ μεγάλο «στοκ» υπάρχει σε συγκεκριμένα σημεία της Κρήτης.


Ο μεγαλύτερος όμως πονοκέφαλος είναι το παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Citibank. Τέτοιο περιστατικό ουδέποτε έχει αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ.
Η εκρηκτική ύλη ANFO με την οποία ήταν γεμάτες οι πέντε δωδεκάλιτρες φιάλες προπανίου, εγείρει τεράστια ανησυχία για το διαθέσιμο οπλοστάσιο των τρομοκρατών.

Στην Αντιτρομοκρατική προσπαθούν να «συνδέσουν» τα εκρηκτικά με μια κλοπή που είχε γίνει πριν από έξι χρόνια σε λατομείο της Φωκίδας. Τότε είχαν κλαπεί 270 κιλά εκρηκτικών και λεγόταν ότι πίσω από την ενέργεια βρίσκονταν μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Καμία πρόοδος, ωστόσο, στις έρευνες αυτές δεν έχει υπάρξει, με αποτέλεσμα σήμερα αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής να λένε ότι οι τρομοκράτες έχουν αποθέματα άνω των 150 κιλών ακόμη! Τι σημαίνει αυτό;

Αρκεί να παραθέσω ορισμένα χαρακτηριστικά της ύλης ANFO, η οποία χρησιμοποιήθηκε σε τρομοκρατικές ενέργειες του ΙΡΑ, της ΕΤΑ και παλαιστινιακών οργανώσεων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη σχετική κοινοτική απαγορευτική οδηγία τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ANFO είναι η παραγωγή μεγαλύτερου όγκου αερίων έναντι όλων των ειδών εκρηκτικών (926lit/kgr) και η μεγαλύτερη ταχύτητα έκρηξης (3.500 m/sec). Πολύ απλά, η ταχύτητα έκρηξης της ANFO είναι 3,5 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο και ο καθείς μπορεί να αντιληφθεί τι θα γινόταν αν το παγιδευμένο όχημα τιναζόταν στον αέρα.

Ο μεγάλης ισχύος εκρηκτικός μηχανισμός με τον οποίο είχε παγιδευτεί το αυτοκίνητο έξω από υποκατάστημα της τράπεζας Citibank στην Κηφισιά δεν εξερράγη, όχι επειδή αυτό ήταν μια… συνειδητή επιλογή των δραστών, αλλά επειδή η εκρηκτική ύλη ήταν προβληματική. Από τους έξι πυροκροτητές οι τέσσερις μόνο δούλεψαν κανονικά!


Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται 7 «γιάφκες» σε διάφορες περιοχές της Αττικής.Εκτός των «παλιών γνώριμων της Αντιτρομοκρατικής», υπό παρακολούθηση έχουν τεθεί και ...νέα πρόσωπα τα οποία έχουν αρχίσει να .....δραστηριοποιούνται έντονα τους τελευταίους μήνες.

Πηγή:«paraskhnio» «etypos»


13 σχόλια:

  1. Όταν πολλοί λέγανε ότι στα γεγονότα του Δεκέμβρη ήθελαν αίμα και η αστυνομία καθόταν πίσω, κρατώντας επιφυλακτική στάση, κάποιοι προσπαθούσαν να κάνουν αντιπολίτευση με το γεγονός.
    Τώρα τι έχουν να πουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tα τρομοκρατικά πλήγματα βασίζονται στον αιφνιδιασμό και στον ιδεολογικό φανατισμό, ή στον θρησκευτικό, ενώ για την υλοποίησή τους απαιτείται πρόσβαση σε κάποιους οικονομικούς πόρους δια των οποίων πολλοί δίοδοι του διεθνούς εμπορίου παραμένουν ανοικτοί.
    Εκεί είναι και το μυστικό. Ελέγχεις την πηγή χρηματοδότησης , προκειμένου να τους ανακαλύψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα
    Διαβάζοντας την ανάρτηση θα σταθώ πρώτα σε αυτό, την κλοπή που έγινε στο λατομείο της Φωκίδας.
    Αναρωτιέμαι γιατί είναι τόσο εύκολο τα λατομεία να προμηθεύονται τέτοιου είδους εκρηκτικά αφού είναι ανίκανα να τα φυλάξουν σωστά.
    Θα πει κάποιος ότι οι κλέφτες-τρομοκράτες μπορούσαν να τα προμηθευτούν από την παράνομη αγορά.
    Εκεί όμως όλο και κάποιο στόμα θα ανοίξει ενώ στην κλοπή ανακατεύονται μόνο οι δράστες ….υποθέτω.
    ‘Όταν λοιπόν με το καλημέρα μπορείς να κλέψεις 270 κιλά εκρηκτικά τέτοιου είδους δεν θέλει και πολύ να αρχίσεις να τα χρησιμοποιείς.
    Λίγο πρόβλημα να έχεις στο επάνω μέρος του σώματος και ¨από εκεί παν΄ οι άλλοι¨

    -hotmail από χθές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοι που αποτελουν τις "επαναστατικες" οργανωσεις ειναι ειναι συμπλεγματικα κοροιδα με πολλα ψυχολογικα προβληματα τα οποια επιτρεπουν σε ορισμενους να τους χειραγωγουν.Και ενω νομιζουν οτι αγωνιζονται για μια ιδανικη (κατα αυτους)κοινωνια στην ουσια εξυπηρετουν τα συμφεροντα της πιο μαυρης "αντιδρασης".Το ανησυχητικο ειναι οτι ενω αυτα τα ψωνια εχουν εξαφανισθει η' αποτελουν ειδος προς εξαφανιση στην υπολοιπη Ευρωπη στην Ελλαδα εχουμε πολλους. G apo CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...kai fisika na pistepsoume aviasta,oti i trofodosia ton oplon apo voulgaria alvania kai georgia,den ipepese pote stin antilipsi kanenos amerikanou praktora(pou drastiriopiountai entona se aytes tis perioxies)

    alla edo akoma perimenoume na mas poun ti egine me tis exoterikes kameres kai ta opla stin "epithesi" tote stin amerikaniki presveia...

    telika exoume na kanoume me praktores i me xrisimous ilithious ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η συμβατική αποτροπή του χθες βασίζεται στο φόβο της ανταποδόσεως και στη γνώση του ποιος και που είναι ο εχθρός. Όμως η συμβατική αποτροπή δεν ισχύει για εχθρό που δεν γνωρίζουμε που είναι, όταν μάλιστα κατέχει και όπλα μαζικής καταστροφής και είναι τρομοκράτης, οπότε συνιστούν ασύμμετρες απειλές με τις ανορθόδοξες ενέργειες.
    Έτσι, στο νέο αυτό κόσμο, η συμβατική αποτροπή αντικαθίσταται με τη νέα στρατηγική της «προληπτικής ενέργειας». Κτύπησε, πριν ο εχθρός σε κτυπήσει. Πρόλαβε την ενέργεια πριν αυτή εκδηλωθεί.
    Η ειρήνη δεν εξασφαλίζεται με την ελπίδα για το καλύτερο αύριο. Απαιτεί ενέργεια. Δεν μπορούμε να «μασήσουμε» σήμερα ότι υπάρχει στο στόμα μας για πολλά έτη πριν, ένεκα της αδράνειας και του εφησυχασμού.
    elesm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παγιδευμένα αύτοκίνητα πού τά άνατινάζουν χρησιμοποιούν κατά κόρον οί μουσουλμανικές τρομοκρατικές όργανώσεις, καθώς καί τέτοια έκρηκτικά. Τό 95% τών ξένων στήν Έλλάδα είναι μουσουλμάνοι. Τά μικρά παιδιά πού συμμετείχαν στόν πετροπόλεμο κατά τής άστυνομίας είναι μουσουλμάνοι, αύτά πού βλέπαμε στή Θεσσαλονίκη άν θυμάστε πού τά δείχνανε συνέχεια τά κανάλια δύο άνήλικα.
    Τό ρεζουμέ είναι αύτό πού είπαν οί Αγγλοι για τά δικά τους προβλήματα.
    Χρειάζεται ένας μεγάλος άριθμός μουσουλμάνων ένα δύο έκατομύρια, πού μέσα τους περιέχουν τίς τρομοκρατικές όμάδες. Ετσι γίνεται κι έδώ τό μοντέλο είναι ίδιο καί λέγεται λαθρομετανάστευση λειτουργεί συντονισμένα, άνθρώπινα δικαιώματα, τρομοκρατία, μειονότητες, πολιτικά κόματα, είναι τά νέα μέσα πού χρησιμοποιεί ή νέα τάξη πραγμάτων γιά νά όδηγήσει τά έθνη σέ διάλυση.
    Ετσι θά γίνουμε στό παγκόσμιο χωριό χωριάτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρόμοιες ενέργειες συναντώνται στη Μέση Ανατολή, στην Ισπανία και την Ιρλανδία.
    Ας σκεφτούμε ποιους βόλευε ένα τέτοιο τυφλό και πρωτοφανές για την χώρα μας κτύπημα;
    Ας σκεφτούμε από την πολιτική και κοινωνική αστάθεια που θα προκαλούσε ένα τέτοιο χτύπημα, ποιοι θα ήταν κερδισμένοι;
    Νομίζω ότι από εκεί πρέπει να ξεκινάμε εάν θέλουμε επιτέλους να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει τρομοκρατία.
    Το λέω αυτό γιατί και να βρούμε 3-4 από αυτούς τους ανεγκέφαλους, το πρόβλημα δεν θα λυθεί αφού ως γνωστό ...πάντα θα υπάρχουν ανεγκέφαλοι.
    Η ρίζα πρέπει να ξεριζωθεί! Αυτή είναι το κύριο πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μιας και αναφέρεις τον καθηγητή κ. Πανούση ,για την επίθεση εναντίον του στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς», έκανε την ακόλουθη δήλωση
    «Είμαι υπερήφανος για το δημόσιο Πανεπιστήμιο και τους συναδέλφους μου, που μαζί υπηρετούμε την επιστήμη και διδάσκουμε ελευθερία σκέψης και ευθύνη πράξεων.
    Είμαι υπερήφανος για το δημόσιο Νοσοκομείο και τους γιατρούς που μου προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες με ιδιαίτερη φροντίδα.
    Είμαι υπερήφανος για την οικογένεια μου, τους φίλους και τους συναγωνιστές που μου συμπαρίστανται και με εμψυχώνουν.
    Είμαι υπερήφανος για τους εγκληματολόγους που – χρόνια τώρα σε αντίξοες συχνά συνθήκες – οραματιζόμαστε και προωθούμε ένα περισσότερο φιλελεύθερο ποινικό σύστημα με λιγότερες και πιο ανθρώπινες συνθήκες κράτησης και με σεβασμό των δικαιωμάτων του κρατούμενου ανθρώπου.
    Δεν είμαι όμως υπερήφανος για όσους πιστεύουν ότι με την άκριτη, άμετρη τυφλή βία έναντι παντός – χωρίς στοιχειώδη γνώση της ζωής, των αγώνων και των ιδεών καθενός – θα κάνουν τον κόσμο και τον εαυτό τους καλύτερο.
    Υ.Γ. Είμαι υπερήφανος για όσους παίρνουν καθαρή θέση στις δύσκολες στιγμές και όχι για όσους κρύβονται πίσω από φοβίες, ενοχές και αοριστίες»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπραβο ρε Πανουση.Στα Σχολεια επρεπε να διδασκεται το κοματι αυτο.
    Ας το διαβασουν οι αλλοι,"συναδελφοι" σου.
    (Και καλα,δεν ειναι ηρωες,και να μην τους γυρεψουμε να γινουν.Αλλα αφου δεν μπορουν να κανουν τη δουλεια τους εκει μεσα,γιατι δε ζητανε να πανε στα δημοτικα Σχολεια,σα δημοδιδασκαλοι,μπας και εκει μπορεσουν να κανουν και κατι επωφελες);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυριοι,
    Σε απαντηση των οσων διαβασα σχετικα με το εκρηκτικο ANFO θα ηθελα να σας παραθεσω και τις δικες μου αποψεις , Αποψεις οι οποιες βγαινουν απο πολυχρονη εμπειρια ως γωμοτου πυροδοτου σε λατομεια και αλλού . Η εκρηκτικη υλη ANFO εαν μπορουμε να την ονομασουμε κατάυτον τον τροπο ειναι δευτερας κλασεως εκρηκτικη υλη .Ειναι δηλαδη χαμηλοτερης ισχυος απο τον ζελατινοδυναμιτη και τον αμωνιοδυναμιτη .Οτι ακουγεται τελευταια για πολυ ισχυρη εκρηκτικη υλη κ.λ.π Οκλαχομα . IRA ειναι παραμυθια της Χαλιμας.Στα λατομεια χρησιποποιήται ως βοηθιτικη εκρηκτικη υλη για ΒΥΖΜΑΤΩΣΗ των κυρίων εκρηκτικων .Οι εταιρειες που την παραγουν ( ΠΥΡΚΑΛ , ΕΧΤΡΑΚΟ κ.λ.π) την προπαγανδιζουν για ισχυρη εκρηκτικη υλη διοτι τοτε εμπιπτη η μεταφορα της στον νομο περι εκρηκτικων και απαιτει ειδικο μεσον και πλεουμενο ( Για τα λατομεια των νησιων ) για την μεταφορα . Σκεφτειτε οτι μονο αυτες οι εταιρειες εχουν ειδικα αυτοκινητα για την μεταφορα εκρηκτικων και μονο 2 η' τρια πλοια σε ολη την Ελλαδα εχουν τετοια αδεια . Για να μεταφερεις 500 κιλα λοιπον π.χ στην Χιο θα σου κοστισει 5-6 000 € .Καταλαβαινεται γιατι μασες μιλαμε . Το λεγομενο ANFO δεν ειναι τιποτα αλλο απο Νιτρικη αμωνια ( λιπασμα ) ανακατεμενο με πετρελαιο . Στην Οκλαχομα χρησιμοιποιησαν ΑΜΩΝΙΟΔΥΝΑΜΙΤΗ και οχι ANFO . Το ANFO για να εχει εκρηκτικη ισχυ πρεπει να περιορισειε αποτελεσματικα την διαφυγη των αεριων που παραγονται κατα την εκρηξη του .Αυτος ειναι και ο λογος που τα εβαλαν σε μπουκαλες προπανιου . Στα νησια εξ'αιτιας τις ακριβης μεταφορας τα λατομεια δεν παραγγελνουν ANFO αλλα αγοραουν λιπασμα ευκολα απο τον γεωργικο συνεταιρισμο , το ανακατευοθν με πετρελαιο και εδω ειμαστε . Οσον αφορα τον φιλο που διερωταται για την φυλαξη των εκρηκτικων στα λατομεια τον πληροφορω οτι ο νομοε προβλεπει ειδικες κατασκευες αποθηκων με συχρονα μεσα πυρασφαλειας και συναγερμου και φυλαξη καθ'ολο το εικοσιτετραωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς τον ανωτέρω φίλο.
    Γράφεις"Η εκρηκτικη υλη ANFO εαν μπορουμε να την ονομασουμε κατάυτον τον τροπο ειναι δευτερας κλασεως εκρηκτικη υλη "
    Καταρχάς δεν υπάρχει το ¨"αν μπορούμε να την ονομάσουμε έτσι"αφού αυτή είναι η επίσημη ονομασία της Διεθνώς. ANFO ή AN/FO.
    Κατά δεύτερον σου παραθέτω μόνο μια πρόταση από την σχετική διεθνή ντιρεκτίβα "ANFO under most conditions is considered a high explosive. it decomposes through detonation rather than deflagration and with a high velocity"ANFO υπό όρους θεωρείται υψηλό εκρηκτικό. Αυτό αποσυντίθεται μέσω της έκρηξης και όχι της ανάφλεξης και με πολύ υψηλή ταχύτητα"
    Πραγματικά όπως γράφεις η κατασκευή του είναι με απλά υλικά που βρίσκεις στο εμπόριο, αλλά η σύνθεση τους απαιτεί εξειδικευμένη γνώση.
    Το ANFO για να καταλάβεις χρησιμοποιείται στο 80% των λατομικών εκρηκτικών στην Αμερική.
    Όσο για την Οκλαχόμα εκεί με τις πρώτες αναλύσεις είχαν αποφανθεί ότι η εκρηκτική ύλη ήταν ANFO. Πολύ αργότερα κάποιες νέες αναλύσεις είχαν δείξει ότι μαζί με το ANFO υπήρχε και κάποια ποσότητα TNT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή