Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους «λεβέντες»


Παρά τις προσπάθειες των εμπλεκόμενων στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens να μετατρέψουν τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή σε οπερέτα, ο εισαγγελέας κ. Ζαγοριανός έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να χαριστεί σε κανέναν.

Αυτό δείχνει η μια προφυλάκιση και το ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα μετά την απολογία του στον 4ο ειδικό ανακριτή οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό ο κ. Π. Μαυρίδης, πρώην διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Siemens Ηellas.


Το διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον κ. Μ. Χριστοφοράκο ο οποίος έδειξε ότι ανέλαβε ο ίδιος την πρωτοβουλία για τη ...«σωτηρία» του.

Λίγη ώρα πριν από το ραντεβού του με τη Δικαιοσύνη αιφνιδίασε ακόμα και τον ίδιο το δικηγόρο του με την αποστολή ενός φαξ… εκ Μονάχου, με το οποίο τον ενημέρωνε ότι για ...λόγους υγείας δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να απολογηθεί.


Η επόμενη κίνηση του ανακριτή, αν και του ζητήθηκε νέα προθεσμία, ήταν να εκδώσει σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης το οποίο ήδη ενεργοποιήθηκε μέσω της Ιντερπόλ.

Δικαστικοί κύκλοι μιλούν για μεθοδευμένη ενέργεια του κ. Χριστοφοράκου, ο οποίος είναι Γερμανός υπήκοος και έχει τη δυνατότητα λόγω εκκρεμοτήτων που έχει στη συγκεκριμένη χώρα να δικαστεί εκεί και για τα αδικήματα που τον βαρύνουν στην Ελλάδα.

Και αυτό γιατί μπορεί να συνεργαστεί με τις γερμανικές Αρχές και να «πέσει στα μαλακά».Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει (ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες) τιμωρούνται στην Γερμανία με μικρότερες ποινές σε σύγκριση με την Ελλάδα όπου προβλέπεται ακόμη και η ισόβια κάθειρξη.


Υποστηρίζεται επίσης ότι μπορεί να επιλέξει να δικαστεί και στην Ελβετία, όπου για τα ίδια αδικήματα ενδέχεται να καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών, εξαγοράσιμων!

Σε αυτό που πρέπει να σταθούμε είναι το γεγονός ότι όπως εδώ και δύο μήνες , έτσι και εχθές το σύνολο των κληθέντων σε απολογία , προσπάθησε με τρόπους (και πρόσωπα) που προκαλούν την κοινωνία ,να μεταθέσει την απολογία τους για μετά τις ευρωεκλογές.

Αποδεικνύεται ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της SIEMENS έχουν πάρει ...γραμμή . Ας αναρωτηθούμε από ΠΟΥ;

Ας αναρωτηθούμε ΠΟΙΕΣ σκοπιμότητες εξυπηρετεί η συγκεκριμένη ενέργεια; Ας αναρωτηθούμε ΠΟΙΟΙ δεν θέλουν να οδηγηθούν -αυτή την δεδομένη στιγμή- οι εμπλεκόμενοι στις φυλακές;
Σίγουρα όχι οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι, αφού δεν αλλάζει σε τίποτα εάν η φυλάκισή τους γίνει τώρα ή μετά από τις ευρωεκλογές.

ΚΑΠΟΙΟΙ ωφελούνται λοιπόν από αυτή την οπερέτα που προσπαθούν να στήσουν.ΠΟΙΟΙ;


Ας προβληματιστούμε και από το γεγονός ότι με το ενάμιση πόδι στην φυλακή , οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο SIEMENS, καθοδηγούνται και εξυπηρετούν, ΑΚΟΜΑ, συμφέροντα και σκοπούς συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Του ΠαΣοΚ! Άραγε με ΠΟΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ;


Αυτό που δεν έχουν συνειδητοποιήσει όμως οι ...υπόγειοι καθοδηγητές, είναι ότι αυτές οι ενέργειες γίνονται μπούμερανγκ σε βάρος τους, καθώς καταρρίπτουν συθέμελα το επικοινωνιακό τέχνασμα που έχουν επιχειρήσει να περάσουν στους πολίτες , ότι δηλαδή ....«όλοι τα έπαιρναν».
«etipos»«tovima»

12 σχόλια:

  1. Το ερώτημα είναι γιατί αφήσαν τον Χριστοφοράκο να φύγει; Μήπως η απάντηση είναι η ίδια στο ερώτημα γιατί ο Καραμανλής έκλεισε τη βουλή; Σκοτάδι, συγκάληψη, παραγραφή με ευθύνη της κυβέρνησης αυτή είναι η απάντηση. Λαέ κοιμήσου ήσυχα ο λύκος που επέλεξες φυλάει τα πρόβατά σου. Τώρα όταν ξυπνήσεις αν βρεις τίποτε, ας πρόσεχες μέσα στο παραβάν που μπαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις αντι σχολίου με αγάπη http://2.bp.blogspot.com/_SwvqahfgyBg/SeJ140aG7OI/AAAAAAAAmvo/G7RT8JqEu34/s1600/hristoforakos4%2B(2).JPG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @11,23

    a) http://1.bp.blogspot.com/_FX_M83uWvE0/SGZl-s6yKjI/AAAAAAAADVE/x43wqpgi3vY/s400/papagalos.jpg (ένας πράσινος ΠαΠαΓάΛοΣ)
    b) http://www.youtube.com/watch?v=jxCjQ2cqqh0&eurl=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fphoto.php%3Fpid%3D1823029%26id%3D618894472%26ref%3Dnf&feature=player_embedded (Τηλεοπτικό Spot ΝΔ για τους PaPaGaLoUs)

    Με αγάπη και από εμάς στα υπόλοιπα παπαγαλάλια.

    ΥΣ. Πάρε και έναν που σας...μαρτύρησε ( Tsouka the mizens!!!! )
    http://media2.feed.gr/filesystem/images/20080625/engine/assets_LARGE_t_420_1244872_type11495.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο πολίτη ξεβράκωσέ τους όλους. Μην στέκεσαι σε κοματικά εμπόδια. Βγάλτους στη σέντρα όλους οσοι εμπλέκονται σε μίζες ανέξάρτητα ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Η αλήθεια και η διαφάνεια πάνω από κόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Nikos με αγάπη
    http://4.bp.blogspot.com/_In1Qzjz0SdE/ShULu8m961I/AAAAAAAAAXM/klRae4KYRGM/s400/papagalakia+copy.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://apolitik.pblogs.gr/2009/05/mpam-kai-katw.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύ το λες επιλοινωνιακό παιχνίδι , εγώ το λέω τα ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. me tin figi tou o k.xristoforakos, mporei na peftei pio malaka, san germanos politis pou einai, alla
    a)autoenoxopoieitai, mias kai emmesa apodexete tis katigories kai epizitei tin kaliteri gia ayton poini
    b)den xeroume poious tha "dosei" stin germania(pou den edose o sikatsek) gia na petixei eynoiki metaxirisi apo ton ekei nomo
    c)oi ipoloipoi katigoroumenoi edo tha tromokratithoun stin parapano idea, kai isos kapoioi apofasisoun na milisoun gia na elafrinoun tin thesi tous, prin milisei kai kanei to deal o k.xristoforakos me tous germanous anakrites..

    oso gia tin foto tou (11:23 πμ), fantazomai o k.xristoforakos tote den itan katigoroumenos gia kati, kai oti an den isoun toso poli "prasinoulis" kai se endiefere i alitheia tha mas evazes kai kamia foto tou se antistoixes ekdilosei me ton proedro tis dimokratias, tou pasok tou kke tous siriza ktl..i akoma kalitera mia dilosi i foto oti sinantithike idiotika me kapoion politiko..gia na exei axia kai to post..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στα μαλακά θα πέσει ο Χριστοφοράκος τελικά.Ο Σίκατσεκ έδειξε το δρόμο...
    Ο Σκαρπέλης είναι σήμερα ή αύριο?
    Εκεί είναι το ζουμί, στον κολλητό του Προέδρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιοι άραγε έσπρωξαν τον Χριστοφοράκο στη Γερμανία?
    Τι ετοιμάζουν να πει ο Χριστοφοράκος από το "ασφαλές " μέρος της Γερμανίας?
    Όλα θα φανούν στις επόμενες ημέρες.

    Κάτι μου λέει ότι η φυγή του Χριστοφοράκου ήταν το πρώτο βήμα. Το δεύτερο θα είναι να εμπλέξει διάφορα πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης.
    Τουλάχιστον αυτό υποψιάζομαι εγώ βλέποντας τον σχεδιασμό στην φυγή του Χριστοφοράκου.

    Μου θυμίζει την άλλη φυγή ,αυτή του Μαντέλη, στο Μπακού. Μου θυμίζει πολύ σύστημα ...ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 5.27
    Έχουμε και κάποια ανοιχτά μέτωπα με την Γερμανία. Κάτι υποβρύχια που δεν παραλαμβάνουμε, κάτι φρεγάτες που πάνε προς Γαλλία μεριά, κάτι αεροσκάφη που ακόμα παίζονται κ.α
    Προβλέπω στο παιχνίδι να μπει και η Μέρκελ και να έχουμε διάφορους "εκβιασμούς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολίτη αν δεν τα έπαιρναν ΌΛΟΙ η κάθαρση θα είχε γίνει εδώ και 5 χρόνια ...
    Επειδή τα πήραν και μάλλον συνεχίζουν να τα πάίρνουν κάποιος (ποιος άραγε ?)έκλεισε τη βουλή,
    Οι ποινές τελικά θα είναι της πλάκας και όλοι θα κυκλοφορούν στο τέλος ελεύθεροι. Άντε κανένα μικρό ψάρι για λίγο συμβολικά να ταλαιπωρηθεί , αλλά πάλι θα γλυτώσει. Αυτά που συμβαίνουν είναι όλα στημένα και η ελληνική δικαιοσύνη για κλάματα.
    Είναι ντροπή να ομολογεί προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ότι τα πήρε(1 εκατ. μάρκα νομίζω) και να κυκλοφορεί ελεύθερο! Αυτόν ποιοι τον άφησαν άραγε , μήπως αυτοί που ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή