Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Και έξω από την Τουρκία τα πλοκάμια της Εργκένεκον


Το κουβάρι της Εργκένεκον που προσπαθούν να ξετυλίξουν οι Τούρκοι αδιάφθοροι δικαστές, είναι τόσο μπερδεμένο και έχει τόσες άκρες που ξεπερνά το σενάριο και της πιο «τραβηγμένης» ταινίας κατασκοπείας.

Κι αυτό γιατί τα στοιχεία που έχουν οι εισαγγελείς στα χέρια τους συνδέουν την οργάνωση με τον πρώην αρχηγό του τουρκικού στρατού, πολιτικούς, δικαστές, δημοσιογράφους, πράκτορες της ΜΙΤ κ.ά.

Η Εργκένεκον συνδέεται με το σκάνδαλο Σουσουρλούκ, το οποίο με τη σειρά του, βάσει στοιχείων που έχουν οι δικαστές, συνδέεται με την πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ, την οποία φάκελος της ΜΙΤ και Αμερικανοί πράκτορες συνδέουν με τη CIA, καταδεικνύοντάς τη ως πράκτορα.
Εδώ, βέβαια, προστίθεται και ο περίεργος θάνατος του πράκτορα της CIA που την είχε κατονομάσει ως ...«συνάδελφό» του.

Όμως οι εξελίξεις από την έρευνα αρχίζουν και ξεφεύγουν από τα στενά γεωπολιτικά όρια της Τουρκίας και ακουμπούν την Ε.Ε και την χώρα μας.

O εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος ερευνά την υπόθεση της παρακρατικής οργάνωσης Εργκένεκον στην Τουρκία, έχει στα χέρια του κατάθεση πρώην μέλους της που αποκαλύπτει ότι είχαν στήσει παρακλάδια της στην E.E με στόχο την αποσταθεροποίηση της !

Η κατάθεση αυτή είναι προστατευόμενου μάρτυρα (κατά πληροφορίες πρόκειται για τον TG, πρώην αξιωματικό της ΜΙΤ που είχε εισχωρήσει στην Εργκένεκον).
Αν και το πλήρες περιεχόμενο της κατάθεσης αυτής που δίνει νέα συγκλονιστική τροπή στην υπόθεση δεν έχει διαρρεύσει,η «PRESS Time» στις 13/06 δήλωνε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει το μεγαλύτερο μέρος της, σύμφωνα με το οποίο το πρώτο παρακλάδι της Εργκένεκον στήθηκε στην Ελλάδα, ενώ ακολούθησαν και άλλα, σε άλλες χώρες της Ε.Ε., όπως η Ιταλία κ.α.

Το σκάνδαλο που αποκαλύπτεται είναι γιγαντιαίο. Το ίδιο κύκλωμα που οργάνωνε την πτώση της κυβέρνησης στην Τουρκία και την επιβολή χούντας και σχεδίαζε τρομοκρατικά χτυπήματα κατά βάσης του ΝΑΤΟ στην Τουρκία και δολοφονίες στρατιωτικών (μεταξύ των οποίων και Έλληνα) επιδίωκε την αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα και τη δημιουργία έντασης στο Αιγαίο.

Ο ίδιος μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι ο λόγος ύπαρξης της «αντιπροσωπείας» της Εργκένεκον στην Ελλάδα ήταν τα εκ των έσω χτυπήματα με διάφορους τρόπους.

Κατά τον μάρτυρα, τα μέλη της είχαν στόχο να οργανώνουν ενέργειες οι οποίες θα αποδιοργάνωναν τον κρατικό μηχανισμό, θα αποδυνάμωναν τη χώρα και στο τέλος θα οδηγούσαν στον διχασμό.
Σε πρώτη φάση οι πράκτορες της Εργκένεκον (ενδεχομένως και της ΜΙΤ, αφού η οργάνωση είχε εισχωρήσει βαθιά σε αυτή) «αρκούνταν» στο να οργανώνουν εν κρυπτώ καταστροφές στη χώρα, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν αποδεδειγμένα να αποδοθούν σε ανθρώπινο παράγοντα ή, ακόμα κι αν γινόταν αυτό, δεν θα παρέπεμπε σε πράκτορες.

Απώτερος στόχος φέρεται να ήταν η δημιουργία έντασης με την Τουρκία, αφού θα είχε επιτευχθεί πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα!

Όπως έχει αποκαλυφθεί μάλιστα απόστρατος και μέλος της οργάνωσης καθώς και στελέχη του τουρκικού Στρατού έφτιαξαν δεκάδες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο με στόχο να σπείρουν μίσος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.

Οι περισσότερες ήταν ανθελληνικές, κάποιες εναντίον των Κούρδων και των Αρμενίων, ενώ υπήρχαν και σελίδες-προβοκάτσια, οι οποίες ήταν φτιαγμένες -υποτίθεται- από Έλληνες και έβριζαν τους μουσουλμάνους.

Τις 35 ιστοσελίδες έστησε ο εκπαιδευμένος στις ΗΠΑ, απόστρατος λοχαγός πληροφοριών Αταμάν Γιλντιρίμ, ο οποίος κρατείται για τη συμμετοχή του στην Εργκένεκον, σε συνεργασία με τον εργαζόμενο στον τουρκικό στρατό Μεχμέτ Μπουλέντ Σαρίκαχια.
Αυτοί είχαν αγοράσει και δημοφιλείς ιστοσελίδες, μέσω των οποίων οδηγούσαν στις σελίδες του μίσους.

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι συγκεκριμένοι καθώς και συνεργάτες τους πυροδοτούσαν κόντρες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, αναρτώντας υβριστικά και προσβλητικά βίντεο σε δημοφιλείς ιστότοπους όπως το Youtube. Άλλωστε είχαν ολόκληρη εταιρεία πληροφορικής για να στηρίζουν το εγχείρημά τους.

Κατά πληροφορίες, οι τουρκικές δικαστικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποστείλουν αίτημα συνεργασίας στις ελληνικές με αφορμή την κατάθεση.
Προς το παρόν πάντως και προτού προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο, θέλουν να διαλευκάνουν και να διασταυρώσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Ανάλογα αιτήματα θα σταλούν και στις άλλες χώρες, στις οποίες ο μάρτυρας κατέθεσε ότι η Εργκένεκον δρούσε με στόχο την αποδιοργάνωση της Ε.Ε.
Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί ομάδα εισαγγελέων από διάφορες χώρες, η οποία και θα χειριστεί τον φάκελο συνεργαζόμενη.

«Press Time»

17 σχόλια:

  1. politi.θα σε στεναχωρήσω σήμερα. Η επικαιρότητα είναι η σύνοδος του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα και το Σκοπιανό αεροπλάνο με τον Ήλιο της Βεργίνας.
    Το παράξενο είναι ότι τα Σκόπια δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ αλλά μέσω ΟΑΣΕ επισημοποιούνται.
    Έρχονται δύσκολες μέρες για τη χώρα μας τόσο στη
    Μακεδονία ,τόσο στην Ηπειρο και ακόμα χειρότερα για τη Θράκη (το 20% του πληθυσμού της Βουλγαρίας είναι Τούρκοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν επισημοποιείται τίποτα φίλε.
    Η ΠΓΔΜ μετέχει μόνο στο ένα φορα που αφορά τον ΟΑΣΕ.
    Στα υπόλοιπα δύο που μετέχουν μέλη της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ δεν παρίσταται.
    Όσο για ...την επικαιρότητα που λες, έχεις το αναφαίρετο δικαίωμα να την αντιλαμβάνεσαι σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια.
    Βέβαια θα πρέπει να επιτρέπεις και στους άλλους να ....κάνουν το αντίστοιχο. Δηλαδή να την αντιλαμβάνονται με τα δικά τους κριτήρια και όχι με κάποιου άλλου.
    Όσο για τον ήλιο της Βεργίνας νομίζω ότι είσαι λάθος πληροφορημένος.
    Ο Μιλόσφκι ήρθε με το κυβερνητικό αεροπλάνο και όχι με τα μεγάλα της αεροπορικής εταιρείας τους.
    Αυτό λοιπόν δεν έχει ...κανένα ήλιο της Βεργίνας.
    Απλά η διεθνής ονομασία του (όπως όλα τα κυβερνητικά αεροσκάφη) είναι MKD.
    Σου απαντώ αν και είμαστε παρασάγκας εκτός θέματος του άρθρου γιατί θεωρώ ότι θα έπρεπε να σου δοθεί μια απάντηση .
    Ζητώ συγνώμη από τον διαχειριστή του blog για το εκτός θέματος σχόλιο μου .
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Σε πρώτη φάση οι πράκτορες της Εργκένεκον (ενδεχομένως και της ΜΙΤ, αφού η οργάνωση είχε εισχωρήσει βαθιά σε αυτή) «αρκούνταν» στο να οργανώνουν εν κρυπτώ καταστροφές στη χώρα, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν αποδεδειγμένα να αποδοθούν σε ανθρώπινο παράγοντα ή, ακόμα κι αν γινόταν αυτό, δεν θα παρέπεμπε σε πράκτορες".
    Α)Δηλαδή η Εργκένεκον αποδεδειγμένα με σφικτούς εναγκαλισμούς με CIA.
    Β)Εν κρυπτώ καταστροφές στην χώρα μας που δεν θα μπορούσαν αποδεδειγμένα να αποδοθούν σε ανθρώπινο παράγοντα.
    Συμπέρασμα: θυμάστε όλα αυτά τα χρόνια τις φωτιές στα νησιά μας (Ρόδο, Σάμο κλπ)και τις περίεργες μεγάλες φωτιές του 2007;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ διαφωτιστικό το άρθρο.
    Τέτοια σημαντικά άρθρα βλέπεις οι βαρωνεία των ΜΜΕ τα αποφεύγει.
    Προτιμούν να ασχολούνται με θέματα αποχαύνωσης.
    Μετά αναρωτιούνται γιατί έχουν απαξιωθεί στα μάτια της κοινής γνώμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας μου λύσει κάποιος την απορία, τι είναι αυτό που τους κάνει να θέλουν να αποκαλύψουν τα πάντα και να φθάσουν το μαχαίρι στο κόκκαλο? Μας έχουν συνηθίσει οι Τούρκοι σε τέτοια ξεκαθαρίσματα? Δεν νομίζω.
    Ποιοί κινούνε τα νήματα σ΄αυτήν την ιστορία και θέλουν να βγούνε όλα... στο φώς?

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @10:02
    Μην τον ξεσυνερίζεσαι, ο πολίτης λειτουργεί με ρυθμούς Καραμαλή, μάλλον σε ένδειξη συμπαράστασης.
    Περίμενε άρθρο για τον ΟΑΣΕ και τον Μιλόσοσκι από βδομάδα και εάν!

    Εδώ τώρα θυμήθηκε τις πυρκαγιές του '07, τις οποίες έπειτα από τους "πράσινους" πράκτορες και τους αδέσποτους UCKάδες τις έβαλε και η Εργκένεκον για να αποτρέψει την επανεκλογή του κουμπάρου του Ερντογάν. Μιλάμε για διεθνή συνωμοσία όχι αστεία!
    Τυφλα να έχει ο Θου Βου δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Κοσμά πολίτη ....(λέμε τώρα)
    Φίλε η κατάθεση αυτή ( του μάρτυρα) γίνεται αυτές της ημέρες και μάλιστα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα!
    Είναι λυπηρό ότι το κομματικό σας πάθος, σας καθιστά παράλογους και τυφλούς.
    Συμπεριφορές που αποτυπώνουν με την μέγιστη ακρίβεια πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ είσαστε για την κοινωνία μας και για την χώρα μας .

    Αιτωλός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Εργκενεκόν ήταν το "modus operandi" αυτού που ονομάζουμε "βαθύ κράτος της Τουρκίας".
    Στόχος της η πρόκληση γενικότερου χάους που θα αποτελέσει την αφορμή για την παρέμβαση του τουρκικού στρατού στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
    Στην δε Ιταλία είχε πολλές διασυνδέσεις με την ομάδα "Gladio".
    Για όσους δεν θυμούνται τη διετία 1990 - 1991, η Δυτική Ευρώπη συγκλονίστηκε από την αποκάλυψη της υπόθεσης "Gladio".
    Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται το 1990, όταν ένας Ιταλός δικαστής αποφάσισε να προχωρήσει σε βάθος τις έρευνες, σχετικά με μια τρομοκρατική επίθεση στην ιταλική πόλη Γκορίτσια το 1972. Μέσα σε λίγους μήνες αποκαλύφθηκε ένας εφιαλτικός μηχανισμός, που δημιουργήθηκε το 1947, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δρούσε σε όλες σχεδόν τις χώρες - μέλη της συμμαχίας με σκοπό την αποτροπή ενδεχόμενης ανόδου της Αριστεράς στην κυβερνητική εξουσία.
    Η υπόθεση "Gladio", γνωστή και ως "Κόκκινη Προβιά" στην Ελλάδα, ήταν η πιο ισχυρή απόδειξη για τις στενές σχέσεις των μυστικών υπηρεσιών, κυρίως των αμερικανικών, με την τρομοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πλούταρχε συμφωνώ.
    Αλλά δεν είχε μόνο με την "Gladio" επαφές. Ήταν μέρος του συστήματος"Stay Behind" που λόγω του μη δημοκρατικού πολιτεύματος που είχε η Τουρκία επί χρόνια, καθυστέρησε να αποκαλυφθεί.
    Αντίθετα στις άλλλες πιο δημοκρατικές χώρες αυτό αποκαλύφτηκε την δεκαετία του 90`. Αυτό είναι και μια απάντηση στο σχόλιο του "Μ - 12.22 μμ".

    Μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ΗΠΑ για να διασφαλίσουν την αποτροπή ενδεχόμενης συμμετοχής της Αριστεράς στις κυβερνήσεις των χωρών της Δυτικής Ευρώπης αλλά και της Τουρκίας οργάνωσαν ένα παράνομο δίκτυο "αποσταθεροποιητικής δραστηριότητας" με την κωδική ονομασία "Stay Behind".

    Το εν λόγω δίκτυο απλώθηκε σε διάφορες χώρες με διαφορετικές ονομασίες. Στην Ιταλία "Gladio", στην Ελλάδα "Κόκκινη Προβιά", στη Βρετανία "Operation Stay Behind", στη Γερμανία "Schwert", στην Ελβετία "Ομάδα Πληροφοριών και Ασφάλειας", στην Τουρκία "Ergenekon"...

    Είναι χαρακτηριστικό ότι οι χώρες που θα εισέρχονταν στο ΝΑΤΟ μετά την εκπόνηση του σχεδίου για την επιχείρηση "Stay Behind" ήταν υποχρεωμένες να υπογράφουν σχετικό μυστικό πρωτόκολλο, με το οποίο αναλάμβαναν την υποχρέωση να δημιουργήσουν το δικό τους παραστρατιωτικό μηχανισμό στο πλαίσιο της επιχείρησης.

    Και για να προλάβω διαφόρους αδαείς ή "πνευματικά ελλιπείς" από την πληροφόρηση( όπως ο φίλος που υπογράφει ως Κοσμάς Πολίτης λίγο πιο πάνω)να συμπληρώσω ότι όλα αυτά δεν είναι συνομοσιολογίες αλλά πραγματικά ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ γεγονότα.

    Μάλιστα στις αρχές Νοέμβρη του 1990, υπό το βάρος των αποκαλύψεων, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζούλιο Αντρεότι υποχρεώθηκε να ομολογήσει στη Βουλή ότι "από το 1950 οργανώθηκε μια παράνομη υπηρεσία πληροφοριών με τη βοήθεια της CIA και των Βρετανών πρακτόρων, για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη ανατρεπτική δραστηριότητα ή επίθεση από μέρους των Σοβιετικών... Το δίκτυο παραμένει"!

    Η ομολογία Αντρεότι συντάραξε τότε ολόκληρη την Ευρώπη. Η μία μετά την άλλη, οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ ανακοίνωναν την ύπαρξη και τη δραστηριότητα τέτοιων οργανώσεων - δικτύων στο έδαφός τους.

    Στην Ελλάδα ο υπουργός Αμυνας Γιάννης Βαρβιτσιώτης αναγκάστηκε, το Νοέμβρη (ή Δεκέμβριο) του 1990, να παραδεχτεί δημόσια ότι "Ελληνες κομάντος (ΛΟΚ) και η CIA οργάνωσαν ένα βραχίονα του δικτύου, το 1955, για να προβληθεί αντάρτικη αντίσταση σε οποιονδήποτε κομμουνιστή εισβολέα. Το εν λόγω δίκτυο, ήταν γνωστό με την κωδική ονομασία Επιχείρηση Κόκκινη Προβιά".

    Λίγες ημέρες μετά , ο Ανδρέας Παπανδρέου προέβη στο πρακτορείο "Ασοσιέιτεντ Πρες" στην εξής δήλωση: "Η παρακρατική οργάνωση Κόκκινη Προβιά δημιουργήθηκε το 1955, ως αποτέλεσμα ενός μυστικού τμήματος της συμφωνίας, με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα".

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @υπογράφων ως αιτωλός:
    Ποιό κομματικό πάθος; Λίγο χιούμορ δε βλάπτει! Βοηθάει και στο να μην θεωρείς τον διπλανό σου επικύνδηνο για τη Χώρα.

    Ειδικά όταν δημοσιοποιούνται παραμύθια ως αναλύσεις - και επιτρεψέ μου να έχω αυτή την άποψη για τα περί σύνδεσης ξένων μυστικών υπηρεσιών με τις πυρκαγιές του 2007 που είχαν σκοπό τον εθνικό διχασμό (!!!) και άλλα μυθεύματα της μεγάλης των πρακτόρων σχολής (όπως αυτά για τον Δεκέμβριο του '08).

    @υπογράφων ως doctor:
    Ωραία η ιστορία της Κόκκινης Προβιάς που γράφεις και ακριβής (στο περίπου). Αλλά σε εμένα τον πνευματικά αδαή (και με ελλειπή επιστημονική φαντασία) μπορείς να εξηγήσεις πως είναι αποδεδειγμένα γεγονότα ότι οι Τούρκοι έκαψαν την Ελλάδα το '07;;;
    Α, και αν και δεν είμαι φαν του Α. Παπανδρέου, είναι κρίμα να γράφεις μισές "αλήθειες". Ο Παπανδρέου δεν ήξερε την ύπαρξη της οργάνωσης από το 1955 και έκατσε με σταυρωμένα χέρια, αλλά:
    "Στις 30 Οκτωβρίου του 1990 [...] δήλωσε στην εφημερίδα Τα Νέα ότι το 1984, όντας πρωθυπουργός, ανακάλυψε ένα νατοϊκό στρατό στην Ελλάδα και διέταξε τη διάλυσή του". Η Κυβέρνηση τότε με υπουργό Άμυνας τον Βαρβιτσιώτη αρνήθηκε τη δημιουργία εξέταστικής για το συγκεκριμένο ζήτημα από την αντιπολίτευση.
    Περισσότερες λεπτομέριες για την ιστορία της συγκεκριμένης ομάδας, το ρόλο του Βαρβιτσιώτη και τις καταβολές της -ήδη από το 1944 υπό τον στατάρχη Παπάγο ως ΕΛΚ- θα βρεις στο άρθρο του tvxs.gr.

    ο υπογράφων ως κοσμας πολίτης



    ΥΓ: Περιμένω με ανυπομωνισία το σενάριο για σύνδεση εμπρηστών-πρασινοφρουρών, UCKάδων και Εργκενεκάδων με τους καλύτερους φίλους κάθε έλληνα παραμυθατζή, τους Αμερικάνους που ως γνωστόν έχουν ανάγει σε εθνικό στόχο την ανατροπή του Kostas Karamanlis the Great.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Κοσμάς Πολίτης
    Εσύ που είδες στην ανάρτηση να λέει:
    ¨είναι αποδεδειγμένα γεγονότα ότι οι Τούρκοι έκαψαν την Ελλάδα το '07;;;"
    Και γιατί μας παραπέμπεις στο tvxs
    Έβγαλες εσύ κάποιο συμπέρασμα διαβάζοντας την ανάρτηση εκεί ????
    Εννοώ αποδεδειγμένο συμπέρασμα όχι κάτι για να δικαιολογήσουμε την άποψη που θέλουμε να πιστεύουμε ως σωστή.
    Πάντως για καλό και για κακό μην πιστεύεις ότι το πρωί χτυπάει μόνο ο γαλατάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Κοσμάς Πολίτης
    Βρε άνθρωπε , σου τα γράφουν αλλά εσύ στην "κοσμάρα σου".
    Μήπως και η ομολογία του μάρτυρα στην Κων/λη εντάσσεστε και αυτή στην Κοσμοθεωρία σου.
    Βαλτός και αυτός.
    Θα μας τρελάνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ υπογράφων Κοσμάς πολίτης
    Μάλλον δεν μου φαίνεται και εμένα για χιούμορ το πρώτο σχόλιό σου.
    Μάλλον έχεις μπερδέψει το χιούμορ με ...κάτι άλλο.

    Και επειδή δεν μου αρέσει να με διαψεύδουν (έστω και έμμεσα γιατί εγώ αναφερόμουν σε δήλωση του Παπανδρέου τον Νοέμβριο του 1990 και εσύ στον Οκτώβρη, άρα δεν μιλάμε για την ίδια, πέραν του ότι η μία έγινε στο Ασοσιέιτεντ Πρες και η άλλη στα ...Νέα) να σου δώσω ένα link να το επιβεβαιώσεις:
    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=1377652&publDate=

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί τσιμπάτε με τον άνθρωπο και του δίνετε σημασία. Από το πρώτο σχόλιο του δεν καταλάβατε περί τίνος πρόκειται.
    Αφήστε τον. Έγραψε ένα σχόλιο. Και τι έγινε? Ο πρώτος "εξυπνάκιας" είναι ή ο τελευταίος.
    Παίζετε το παιχνίδι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτοί που λατρεύουν τις συνωμοσίες πιστεύουν πως είναι πιο έξυπνοι και συνειδητοποιημένοι πολίτες αφού δε μασάν από "προπαγάνδα".
    Ωραία. Καλά κάνετε και βλέπετε τα πάντα με καχυποψία, αλλά η κατευθηνόμενη καχυποψία είναι για να μην κοιτάτε τα κακώς κείμενα και να νομίζετε ότι για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι, άπιαστοι και σκοτεινοί τύποι.

    Και ειδικά στο θέμα των φυσικών καταστροφών κοιτάξτε ποιοι κάναν λεφτά (η προσπαθούν να κάνουν λεφτά) στην Ηλεία και στον Υμμητό πάνω στα καμμένα. Κοιτάξτε και τις φυσικές καταστροφές ανά τη Μεσόγειο. Αν σας αρέσει να διαβάζετε πίσω από τις γραμμές μην ακούτε μόνο αυτά που σας χαιδεύουν τα αυτιά.

    @4 τελευταία σχόλια:
    πλάκα έχετε γιατί το παρασοβαρέψαμε το θέμα, αλλά φίλε 9:18 αν γίνουν πρόωρες είναι γιατί θα αναγκαστεί να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εμένα που μου έκαψαν τις ελιές στο χωριό μου (35 στρέμματα), δεν είδα κανέναν να θέλει να τις εκμεταλλευτεί φίλε Κοσμά.
    Εκεί επάνω ούτε συμφέροντα υπάρχουν , ούτε βίλες ,ούτε δάση κλπ.
    Μόνο αγροτικές καλλιέργειες!
    Γιατί μου τις έκαψαν λοιπόν φίλε μου?
    Εάν ξέρεις τα συμφέροντα που λες, δεν μου τα λες και εμένα να πάω να τους ζητήσω τον λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το ωραίο είναι ότι ως συνήθως φίλε πολίτη στα άρθρα σου χρησιμοποιείς ονόματα (ή σαφείς ενδείξεις) και συγκεκριμένα γεγονότα.
    Αυτό που για τους περισσότερους λογικούς ανθρώπους είναι προβληματισμός και ευκαιρία να ανοίξουν τα μάτια τους ,για κάποιους λίγους (ευτυχώς για την κοινωνία μας) είναι ......"λύσσα κακιά". Χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή