Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς αύριο ! (3)


Η συνέχεια της ιστορικής ανασκόπησης της MIZENS, γράφεται με τον περιβόητο διαγωνισμό 7753/23.7.1992 για 1.000.000 παροχές και 150.000 κυκλώματα,αρχικής αξίας ύψους 42 δισεκατομμυρίων δραχμών.
Στην ουσία ήταν το μεγαλύτερο έργο της εποχής και το οποίο θα μετέτρεπε το νικητή του διαγωνισμού από απλό ανάδοχο, σε ....στρατηγικό εταίρο του ΟΤΕ.

Οι τιμές που προσέφεραν η SIEMENS και η ΙΝΤRΑCΟΜ απείχαν τρομακτικά από τις προσφορές των άλλων εταιρειών (40.000 δρχ ανά ψηφιακή παροχή). Τελικά οι δύο εταιρείες "αναγκάζονται" να κατεβάζουν τις τιμές τους , αλλά και πάλι οι διαφορές είναι μεγάλες (23.000 δρχ ανά παροχή).

Το ισχυρό πολύπλευρο παρασκήνιο όμως πιέζει για να ...κατακυρωθεί ο διαγωνισμός στις εταιρείες SIEMENS και INTRACOM.
Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ αντιδρά και πιστεύει ότι αυτό πρέπει να γίνει από τη νέα διοίκηση του ΟΤΕ, που θα οδεύει στον δρόμο της ιδιωτικοποίησης. Με αυτό το σκεπτικό πάμε σε συνεχείς αναβολές.

Έτσι φθάνουμε στις εκλογές του 1993 (10 Οκτωβρίου) τις οποίες κερδίζει το ΠαΣοΚ. Την ....ίδια ακριβώς ημέρα (?), όπως ανέφερα στο προχθεσινό μου άρθρο(15/8), εκδίδεται το βούλευμα 597 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο... απαλλάσσονται όλοι οι κατηγορούμενοι ( Σ.Κόκκαλης της INTRACOM, Μπέρντχαρντ Ντόμπεκ της SIEMENS, Τ. Μαντέλης, Θ.Τόμπρας,Τ.Μήνης, Κ.Κιουλάφας του OTE), για τις παλαιότερες "αμαρτωλές" συμβάσεις του 1990, που στην ουσία είχαν προκαλέσει την πτώση της οικουμενικής κυβέρνησης.

Στην κεφαλή του ΟΤΕ εγκαθίσταται ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών του ΠαΣοΚ και αποκαλούμενος επί σειρά ετών ..."ταμίας του κόμματος", κ. Π.Λάμπρου, ο οποίος καλείται να ...λύσει το πρόβλημα της μεγάλης αυτής σύμβασης(7430).

Και το λύνει!! Καλεί έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΤΕ στις 22.3.94. Εκεί ανακοινώνει ότι η προσφορά ( η υπερβολικά ακριβότερη όπως προανέφερα) των εταιρειών SIEMENS και INTRACOM ισχύει μόνο μέχρι ...την επομένη (23.3.94).

Η εισήγηση της επιτροπής προμηθειών και ο σχετικός ογκώδης φάκελος μοιράσθηκε στα μέλη του ΔΣ ....λίγο πριν από την συνεδρίαση.
Μέσα σε 18 ώρες που διήρκεσε η συνεδρίαση ( με μια μικρή διακοπή) συνέβη το εξής πρωτοφανές . Τα μέλη του (σχετικά νέου και διορισμένου από το ΠαΣοΚ) ΔΣ του ΟΤΕ ,διάβασαν και κατανόησαν χίλιες περίπου σελίδες , με άκρως εξειδικευμένο και δυσνόητο περιεχόμενο και .....αποφάσισαν (?) να κατακυρώσουν τον διαγωνισμό στις εταιρείες .....SIEMENS και INTRACOM.

Η υπογραφή αυτής της σύμβασης ( με τις ...τρομακτικά ακριβότερες προσφορές των δύο εταιρειών, έναντι των υπολοίπων), μετά από μήνυση του πρώην υπουργού της ΝΔ κ. Ανδριανόπουλου το 1995 ( όλο το δικαστικό....παρατράγουδο μπορείτε να το διαβάσετε στις 3-4 τελευταίες παραγράφους του προχθεσινού μου άρθρου 15/8), με το βούλευμα 685 του Συμβούλιου Εφετών Αθηνών,μπαίνει στο αρχείο,επικυρώνοντας στην ουσία την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών κ. Λ. Καράμπελα , ο οποίος είχε κρίνει ότι ....όχι μόνον δεν ζημιώθηκε, αλλ’ αντίθετα, ....ωφελήθηκε...(?) το Δημόσιο από τη σύμβαση του ΟΤΕ με τις εταιρείες SIEMENS και INTRACOM.

Στο ίδιο διάστημα ανοίγονται από τους κ. Γεωργίου και Καραβέλλα της SIEMENS, αρκετοί λογαριασμοί όχι μόνο στην Ελβετία αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι κινούσαν ανελλιπώς τις μίζες της εταιρείας.
Οι λογαριασμοί αυτοί δεν έχουν ανοίξει ακόμα όλοι από τις δικαστικές αρχές, λόγω της χρονοβόρου διαδικασίας από τις τράπεζες, παρότι έχουν υποβληθεί τα σχετικά αιτήματα.
Το άνοιγμα αυτών των λογαριασμών αναμένεται να γίνει έως τις 15 Σεπτεμβρίου, δίνοντας ένα νέο «στίγμα» των .....«διακριτικών πληρωμών» στο διάστημα των μέσων της δεκαετίας του ’90.

Δεν είναι τυχαίο ότι όπως έγραφα στις 7/8, ο 4ος ειδικός ανακριτής κ. Ν. Ζαγοριανός, φαίνεται να αποζητεί τον ρόλο και άλλων προσώπων,( Σ.Κόκκαλης ,Π. Λάμπρου), τα οποία δεν έχουν κληθεί μέχρι στιγμής ούτε ως μάρτυρες στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της SIEMENS.
Κάτι που , σύμφωνα με πληροφορίες , προβλέπεται να συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΥΓ. Η συνέχεια της ιστορικής ανασκ(ολ)όπησης, της 20ετιας των ...MISESMAN , στο αυριανό άρθρο. Γιατί λαός χωρίς μνήμη , είναι λαός χωρίς αύριο !

14 σχόλια:

  1. Επιτέλους ας γραφεί κάπου η αλήθεια,γιατί σε λίγο θα πιστεψουμε ότι το ΠαΣοΚ ξέκινησε το 2004 με πρώτο αρχηγό τον Γ.Α.Παπανδρέου ,ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ υπουργός ,καμίας κυβέρνησης και ο οποίος φυσικά δεν άκουσε τίποτα ,δεν γνώριζε τίποτα ...
    Μπράβο politis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε τον Καράμπελα;Είχε ξανά δημιουργήσει προβλήματα με λογαριασμούς στο παρελθόν....
    Εδώ σε θέλω όμως.Τόσο μεγάλο επικοινωνιακό team έχει στο Μαξίμου ο πρόεδρος και κατάφερε ένας blogger μόνο να φτάσει να μας πληροφορήσει για τη Siemens;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μετά μας έλεγαν πως τον κακομοίρη τον Καραβέλα και τα δυσμοιρα τα παιδιά του τα κυνηγάει η κακιά ΝΔ.Τόσα ήξεραν τόσα έλεγαν τα παπαγαλάκια.
    Ο άνθρωπος αυτός είχε ιστορία επι ...ΠΑΣΟΚ και μόνο επί ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ βλέπω ότι η "ανεξάρτητη δικαιοσύνη" ασχολήθηκε με τις υποθέσεις και τους απάλλαξε.
    Η ίδια δικαιοσύνη που ασχολείται και με τους τωρινούς.
    Και ερωτώ ο αφελής;
    Τελικά, η δικαιοσύνη είναι κατευθυνόμενη και κάνει ότι της υποδείξουν οι κυβερνώντες;
    Αν ναί, τότε εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα και δεν με αφορά το τί θα επακολουθήσει.
    Αν όχι, οι άνθρωποι είναι αθώοι και κακώς τους κακολογούμε. Αρα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν σκάνδαλα. Η Siemens, το C4I, οι κουμπάροι και το Βατοπαίδι ήταν ένα όνειρο που είδαμε όλοι οι Ελληνες μαζί. Ζήτω η κυβέρνηση, ζήτω οι πρώην και οι επόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά όλα αυτά. Στην ερώτηση γιατί η δίωξη αφορά μόνο 5,5 μήνες του 2003 ποιός "ενημερωμένος" θα μου απαντήσει;
    Πρίν το 2003 ποιός άφησε και παραγράφηκαν και γιατί;
    Μετά το 2003 ποιός δεν αφήνει να γίνει δίωξη και γιατί;

    Υπογραφή
    Το περίεργο πρόβατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την φυγη Καραβελα φταιει το τελεξ που καθυστερησε στους διαδρομους του Υπεξ.
    Για την δραπετευση Χριστοφορακου ποιος φταιει.Λεω να παιξουμε την κολοκυθια.
    Η περιοδος θυμιζει την κατασταση λιγο πριν την Χουντα το 1967. Τοτε που οι κοινοβουλευτικοι τα ειχανε κανει μπαχαλο.Αν δεν θυμωμαστε τον Τσιριμωκο τον Νοβα και τον Μητσοτακη καλα κανουνε τα τζιμανια του Πασοκ και της ΝΔ και τα ξανακανουνε. Η επαναληψη βοηθαει στην εμπεδοση της γνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Την ....ίδια ακριβώς ημέρα(στις εκλογές του 1993 (10 Οκτωβρίου) τις οποίες κερδίζει το ΠαΣοΚ)...εκδίδεται το βούλευμα 597 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών...απαλλάσσονται όλοι οι κατηγορούμενοι"

    nomizo oti kalo tha itan na mathoume pos parthike ayti i apofasi, me poia meli kai ti poreia eixan meta sto dikastiko soma..giati an ayto den einai paradikastiko tote ti einai..kai kalo na xeroume an kapoios apo aytous akoma einai energos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν θα ανοίξουν και οι υπόλοιποι λογαριασμοί θα μάθουμε και άλλα.
    Δεν είναι χαζός ο ανακριτής και αρχίζει να ρωτά για Λάμπρου κλπ.
    Κάτι υπάρχει ήδη μέσα στην δικογραφία και πιθανά το άνοιγμα των λογαριασμών , ειδικά της Βρετανίας, θα αποκαλύψει πολλά πράγματα.
    Εάν θέλουμε κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσει ο τόπος από λαμόγια , θα πρέπει να πιέσουμε εμείς οι ίδιοι, για περισσότερη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη.
    Δεν εννοώ φυσικά την δικαιοσύνη που ευαγγελίζεται ο Μπάγιας, δηλαδή η δικαιοσύνη των συνδικαλιστών δικαστικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε 18 ώρες διάβασαν και κατανόησαν χίλιες σελίδες.
    Απίθανο το ρεκόρ τους!!!!!
    Αυτοί οι ...φωστήρες τις πανελλήνιες εξετάσεις πρέπει να τις είχαν για ορεκτικό.
    Διάβασμα 10 ώρες συνολικά ( τόσο αντιστοιχούν οι σελίδες τις ύλης των πανελλαδικών για αυτούς τους ...φωστήρες) και γράψιμο για... 19-20!!!!
    Φωστήρες μας!!!!!!!
    Θα μου πεις αυτοί πληρώνανε? Αυτοί ...πληρωνόντουσαν!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμεις δεν ξεχναμε,αλλα ολα επαναλαμβανονται,με μαθηματικη ακριβεια.Αν με ρωτησει καποιος τι θελω να βγει απο ολη αυτην την ιστορια ειναι να μην ξανασυμβουν ποτε παρομοιες λεηλασιες του δημοσιου χρηματος.Να καταδικασθουν μερικοι απο τους "μεγαλους" κυριως πολιτικοι,που αισθανονται ανεγγιχτοι,σε οποιο κομμα και να ανηκουν.Να κατασχεθουν τα κλοπιμαια.Να μπει καποια ταξη στο τσιρκο που λεγεται δικαιοσυνη.Να σταματησει ο θαυμασμος που νιωθουν ενδομυχα πολλοι ελληνες για τους κατα καιρους απατεωνες που εμφανιζονται στην δημοσια σκηνη.Ποιος δεν εχει ακουσει την εξης εκφραση θαυμασμου "μεγαλη πουτ.... ο ταδε" η' "ειναι γατα ρε ο ...."
    Δεν ειναι αξιοι θαυμασμου αυτοι οι τυποι,κλεφτες,απατεωνες και δολοφονοι ειναι.Ναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ γιατι αν τα κλεμμενα πηγαιναν εκει που επρεπε οπως δρομοι και νοσοκομεια ποσοι απο τους συγγενεις,φιλους και γνωστους που εχουν χασει την ζωη τους σε τροχαια η' λογω αθλιων νοσοκομειων και των αλμπανηδων φακελακηδων που καραδοκουν εκει θα ηταν ακομη μεταξυ μας?
    Αλλα τα χρονια με εχουν κανει κυνικο και θα σας πω τι νομιζω οτι θα γινει !!τιποτα!!
    Ισως λιγο φασαρια οσο θα υπαρχουν πολιτικες σκοπιμοτητες και μετα η ληθη και η λησμονια.
    Οι περισσοτεροι απο εμας εχουμε Παβλοβια αντανακλαστικα, μνημη χρυσοψαρου και αυτη επιλεκτικη!

    G APO CT

    ΥΓ Μακαρι να κανω λαθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έλα έλα πες μας και για τα πάμπερς του Κοσκωτά. Για να μάθουν την αλήθεια οι έλληνες έτσι ώστε στις επόμενες εκλογές να ξέρουν ότι αν ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ θα κάνουν μεγάλο έγκλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ξέρω αν το είχε προσέξει και κάποιος αλλος, αλλά εκείνη την περίεργη εποχή, όταν το ΠΑΣΟΚ ελεγε ότι είναι μονόδρομος η Seimens γιατι τα τηλεφωνικά κέντρα που είχε ΟΤΕ ήταν ασυμβατα με τα ψηφιακα συστήματα των αλλων εταιρειών, η AT&T που είχε χάσει το διαγωνισμο λόγω "ασυμβατότητας" είχε στο αμερικάνικο περίπτερο στη Διεθνη έκθεση Θεσσαλονίκης ένα ψηφιακό τηλεφωνικό κέντρο συνδεμενο στο δίκτυο του ΟΤΕ και από εκεί έπαιρνες δωρεάν τηλέφωνα. Πάνω από το κέντρο αυτο είχε μια ταμπέλα που έλεγε ότι τελικά τα δικά της ψηφιακά κέντρα ήταν συμβατά με τον ΟΤΕ. Άραγε ο Παπανδρέου ο μπαμπάς δεν το είδε; Αλλά ξέχασα, ο πρόεδρος τότε δεν πήγαινε σε αμερικάνικα μέρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @john anast
    Καλά εσύ είσαι μεγάλο λαγωνικό. Καλά ρε που το πρόσεξες. Εσύ είσαι η λύση για το κόμμα. Για να μας ξελασπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τρίτη, 18 Αύγουστος 2009
    Η ευκαιρία του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας!
    Του Στάθη Σαραφόπουλου

    Οικονομολόγου, πρ.Βουλευτή.




    Ζούμε ένα πρωτόγνωρο, ζοφερό, πολιτικό παρασκήνιο με αφορμή την «πολιτική διαφθορά», στην χώρα μας.




    Θα έρθει ή δεν θα έρθει ο Χριστοφοράκος στην Ελλάδα;

    Τα κόμματα αντιπαρατίθενται, άλλα πανηγυρίζοντας για την μη έλευση του μέχρι στιγμής, ταυτιζόμενα πλήρως με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens και άλλα να παρουσιάζονται στο «γήπεδο» ως επαγγελματική ομάδα που έχει «χάσει την μπάλα»,από ερασιτέχνες που τους παίζουν «μονότερμα»!

    Ακούμε βουλευτές να λένε τι πρέπει να κάνει ο Πρωθυπουργός και άλλοι να λένε πως πρέπει να χειρισθεί η κυβέρνηση την «επικοινωνιακή της πολιτική»!

    Ξεχνώντας ότι υποδείξεις οι βουλευτές πρέπει και επιβάλλεται να τις κάνουν είτε προσωπικά, είτε στα αρμόδια όργανα του κόμματος τους και όχι στα ΜΜΕ.


    Οι δημόσιες τοποθετήσεις εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, είτε προσωπικά, είτε «κατευθυνόμενα»! Ποτέ όμως παραταξιακά!

    Ξεχνούν επίσης ότι ως βουλευτές έχουν το βήμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και μπορούν με τοποθετήσεις να διορθώσουν την λαθεμένη, κατά την άποψη τους, επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό, καλύτερα.


    Η ευκαιρία για τον Κώστα Καραμανλή και την Νέα Δημοκρατία έχει δύο σκέλη:


    Πρώτον, στο θέμα της διαφθοράς, να βγουν όλα στη «φόρα», ξεκινώντας από το 1993, τότε που υπεγράφη η πρώτη «μεγάλη» σύμβαση, του Ο.Τ.Ε. με την Siemens!



    Να μας πουν πως έπεσε και γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

    Να μας πουν πόσες μέρες μετά τις εκλογές του 1993, που κέρδισε το ΠαΣοΚ και έγινε κυβέρνηση, υπεγράφη η περίφημη σύμβαση με τον Ο.Τ.Ε., ο οποίος «είναι, τεχνολογικά, δεμένος χειροπόδαρα» από την Siemens και την Intracom, τουλάχιστον για μία 20ετία;


    Να μας πουν και να παρουσιάσουν, όλες τις συμβάσεις που υπέγραψε ο Ο.Τ.Ε. και το Δημόσιο με την Siemens, ποιό το κόστος των συμβάσεων και πότε υπεγράφησαν.

    Να μας πουν αν θέλουν να εκδοθεί ή όχι ο υπόλογος κατηγορούμενος, από την Γερμανία και να καταδείξουν αυτούς που δεν το επιθυμούν!

    Να μας καταδείξουν τις βαθιές ρίζες και το βεβαρημένο παρελθόν των κομμάτων που κυβέρνησαν.

    Να μας πουν ποιο κόμμα αλληλογραφεί με τον υπόδικο εγκληματία!

    Να μας πουν ποιοι πανηγυρίζουν για την μη αναμενόμενη έλευση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, χωρίς να κρατούν ακόμη και τα προσχήματα!

    Να μας πουν ότι αν η Βουλή δεχόταν την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens, θα είχαν αποκαλυφθεί οι μέχρι τώρα γνωστές πτυχές αυτής της υπόθεσης, ή θα είχαν συγκαλυφτεί;


    Ο Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να εξακολουθήσουν να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να ξεκαθαρίσει πλήρως αυτή η υπόθεση.


    Όλα στο φως, χωρίς σκιές και καμιά υποχώρηση στα θέματα διαφάνειας!


    Όσο ψηλά και αν φθάσει η κάθαρση, τόσο καλύτερα!


    Δεύτερον, οι περίφημοι «ειδήμονες, καναλολάτρεις και γραφικοί τύποι», όλοι τους χωρίς καμία εξαίρεση να πάνε στο σπίτι τους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ή σε όποιο άλλο κόμμα επιθυμούν!


    Δεν ταιριάζουν στη Νέα Δημοκρατία, που χάρη σε αυτήν αναδείχθηκαν, διαφορετικά δεν θα τους γνώριζε κανείς παρά μόνο το οικογενειακό τους περιβάλλον!

    Πρόδωσαν και προδίδουν τον λαό μας, δίνοντας σανίδα σωτηρίας στο «σύστημα της διαφθοράς».


    Είναι η μεγάλη ευκαιρία!

    Ο Ελληνικός λαός θα επικροτήσει και θα επιβραβεύσει και τις δύο αυτές κινήσεις!
    emprosdrama

    ΑπάντησηΔιαγραφή