Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Γεράκια ! Πολλά γεράκια ! Καλημέρα ΠαΣοΚ ! Καληνύχτα Ελλάδα!


Εάν νομίζετε ότι η εικονική πραγματικότητα περιορίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες …. πλανάσθε πλάνην οικτρά !
Έγραφε χθες στις οικονομικές στήλες η «Απογευματινή»: ο πρόεδρος του Ευρωγκρούπ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε στο νέο υπουργό Οικονομίας : «Γνωρίζουμε τι έγινε στο παρελθόν. Θέλουμε να ξέρουμε ποια είναι τα πραγματικά οικονομικά σας στοιχεία. Αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει εδώ».

Με άλλα λόγια, η Ευρώπη μάς είπε κατάμουτρα ότι γνωρίζει καλά τη «δημιουργική λογιστική» που άρχισε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το ’96 για να μας βάλει στην ευρωζώνη το 2002, και μετά συνεχίστηκε από κεκτημένη (σ.σ παρεμπιπτόντως δεν νομίζω να γνώριζε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι ο νέος τσάρος της οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου , ήταν μέλος της ομάδος …«δημιουργικής λογιστικής» του κ. Σημίτη, που μετέτρεψε τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών σε ...κεραμιδόγατους από τα νεύρα τους. Εάν γνώριζε ,επίσης, ότι ο νέος τσάρος ήταν και μέλος του ΔΣ στον λαδωμένο ΟΤΕ, όταν οι βαλίτσες με τις μίζες της SIEMENS έφευγαν με φορτηγά και …δεν αντελήφθην το παραμικρό, τότε τον πρόεδρο του Ευρωγκρούπ θα τον αναζητούσαμε σε κέντρα…. ψυχικής αποκατάστασης ).

Κι έγραψαν προχθές οι «Financial Times»: «Τα παιχνίδια τελείωσαν, χρειαζόμαστε σοβαρά στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα».
Μα, δεν χρειάζεται να τα ψάξουν. Τα λέει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή.

Τι σημαίνουν για τον πολίτη όλα αυτά; Ότι «αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε», που έλεγε για προεκλογικούς λόγους ο Γ. Παπανδρέου, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον... Κ. Καραμανλή, που έλεγε: «Να αλλάξουμε, για να μη βουλιάξουμε».


Πώς όμως να αλλάξει η κυβέρνηση, αφού θέλει να επιβαρύνει τον πολίτη με φόρους και ανεργία, την ώρα που από το μπαλκόνι φωνάζει: «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα».
Τώρα, πρέπει, μέσα στο 2010, να εξυγιάνει το πελατειακό και διαπλεκόμενο κράτος, να καταπολεμήσει τη διαφθορά, να αντιμετωπίσει τη βόμβα του ασφαλιστικού, και να κοιτάξει το ζωντάνεμα της αγοράς, που μοιραία θα συνοδεύεται από αύξηση της ανεργίας.

Το υποσχέθηκε προχθές στον Χ. Αλμούνια, ενώ προεκλογικά....έλεγε άλλα σε μας! (
σ.σ Θυμάστε την μονότονη απάντηση του κ. Παπανδρέου στις ερωτήσεις που θα βρει τα χρήματα...«Λεφτά υπάρχουν!» απαντούσε ) Όμως «το παιγνίδι τελείωσε».Game’s over!

Όμως το έχει καταλάβει η κυβέρνηση; Μάλλον ΟΧΙ, αφού όπως πληροφορούμαι τα «γεράκια» έχουν ήδη αρχίσει το ...άλλο παιχνίδι! Το μεγάλο!
Ήδη τα «ορντέφ»… σερβίρονται! Προχθές παρουσίασε ...επίσημα… στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας Λόκχιντ Μάρτιν, Ντένις Πλέσσας την ...πρόταση… για την άμεση επίλυση του προβλήματος επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion του Πολεμικού Ναυτικού.

Η… πρόταση
, συνολικού κόστους 250 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει τον άμεσο εκσυγχρονισμό στην ΕΑΒ δύο από τα ελληνικά αεροσκάφη, που θα «φορέσουν» το νέο «πακέτο» εκσυγχρονισμού, ενώ με ...διακρατική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, μέσω FMS, θα αποκτηθούν από τα.... αποθέματα …της αεροπορίας του αμερικανικού ναυτικού τέσσερα νεότερης έκδοσης αεροσκάφη P-3C, που θα «φορέσουν» και αυτά ...το πακέτο εκσυγχρονισμού!

Στο …εσωτερικό μέτωπο ο Μυτιληναίος είναι ξεκάθαρος: Ή δέχεστε το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ΕΛΒΟ που ...θα σας προτείνω..., δηλώνει στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου άμυνας ή ...αποχωρώ και «επανακρατικοποιήστε» την εταιρεία (με την αποχώρηση Μυτιληναίου το management περνάει αυτομάτως στα χέρια του Δημοσίου που έχει και το 51% των μετοχών. Το υπόλοιπο 6% ανήκει στον όμιλο Λαϊνόπουλου).
Δείπνα; Ποια μυστικά δείπνα; Εκείνα ήταν η ...προπαρασκευή ! Τώρα σερβίρονται τα ορντέφ! Θα ακολουθήσουν τα κυρίως( πράσινα) πιάτα.

Όπως καταλαβαίνετε θα καταργηθούν τα stage των 500 ευρώ για τα νέα παιδιά και τα χρήματα θα μεταφερθούν στα ... ... πιο μεγάλα παιδιά.
Γεράκια ! Πολλά γεράκια ! Καλημέρα ΠαΣοΚ ! Καληνύχτα Ελλάδα!

19 σχόλια:

  1. O κουτός ψηφοφοφόρος όμως ήθελε τον ΓΙώργο στην Κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμένω να αρχίσουν οι φυλλάδες τα πρωτοσέλιδα όπως επί Καραμανλή ''Είπαν'' - ''κάνουν'', με αυτολεξεί σε εισαγωγικά αναφορά των προεκλογικώς υπεσχημένων και την δήθεν ασυνέπεια. Θα περιμένουμε αιώνες.
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως βλέπω ότι οι νταβατζήδες δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής τίποτα και γι΄αυτό ο ΔΟΛ στις σημερινές τους ε/φ ΒΗΜΑ και ΝΕΑ χρησιμοποιεί τη μέθοδο μαστίγιο-καρότο για την κυβέρνηση.
    Oh, maaaaam......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τολμαει ο γαπ να καταργησει τη μονιμοτητα στο δημοσιο?αυτο θα ηταν επανασταση...θα αλλαζε τα παντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι να τολμήσει ρε Άγγελε...Με Πάγκαλο και Παμπούκη τι να αλλάξει;Θα μας φορολογήσει και δεν θα βγάλουμε άχνα.Περαστικά μας.ΒΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα φίλε politis-gr. Από το ύφος των σχολίων σου καταλαβαίνω πως θεωρείς την πρόταση της Lockheed Martin και την αντίδραση του Μυτιληναίου ως ενδείξεις για επικείμενο «μεγάλο φαγοπότι». Αυτό όμως απέχει αρκετά από την αλήθεια.
    Στα δύο ελληνικά Ρ-3 θα εκτελεστούν απλώς εργασίες επιθεώρησης και δομικής αναβάθμισης, δηλαδή καμία σχέση με εκσυγχρονισμό. Αυτός θα γίνει, μαζί με συμπληρωματικές εργασίες, μόνο στα 4 αεροσκάφη που θα μας παραχωρηθούν από τα αποθέματα του Αμερικάνικου Ναυτικού. Η πρόταση αυτή παρουσιάζει τρία πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα:
    1. πολύ μικρότερο κόστος (250 εκ. €) σε σχέση με το απαιτούμενο για την αγορά 4-6 νέων αεροσκαφών (πάνω από 500 εκ. €, με συντηρητικούς υπολογισμούς)
    2. πολύ μικρότερος χρόνος παράδοσης σε σχέση με νέα αεροσκάφη και
    3. πολύ μικρότερος χρόνος και κόστος για την επιχειρησιακή αξιοποίησή τους δεδομένου ότι υπάρχει ήδη εκπαιδευμένο προσωπικό και υποδομή υποστήριξης.
    Το ιδανικό θα ήταν φυσικά η πραγματοποίηση διεθνούς διαγωνισμού, λύση ωστόσο πολύ πιο ακριβή και κυρίως πολύ πιο χρονοβόρα. Και αυτό τη στιγμή που η Τουρκία, λαμβάνοντας σαφώς υπ’ όψιν της την παραπάνω ελληνική αδυναμία, έχει ανανεώσει πρόσφατα τις απαιτήσεις της ως προς το να της παραχωρηθεί η ευθύνη της έρευνας και διάσωσης σε μεγάλο μέρος του Αιγαίου.
    Όσο για τη διαφαινόμενη κίνηση αποχώρησης του Μυτιληναίου, αυτός είναι επιχειρηματίας που βλέπει ότι η μονάδα που διαχειρίζεται (ΕΛ.Β.Ο.) δεν έχει λάβει καμία παραγγελία τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με τις άφθονες υποσχέσεις που του δόθηκαν, με αποτέλεσμα το προσωπικό να υποαπασχολείται και αυτό μάλιστα την ίδια στιγμή που ο Ελληνικός Στρατός έχει κατεπείγουσες ανάγκες για νέα τεθωρακισμένα οχήματα, αναβάθμιση των υπαρχόντων, νέα φορτηγά γενικής χρήσης, ειδικοποιημένα οχήματα κλπ.
    Αλλά ακόμα κι αν ισχύει το γεγονός ότι ετοιμάζεται «μεγάλο φαγοπότι», αυτό οφείλεται στην ανυπαρξία εξοπλιστικής πολιτικής την τελευταία πενταετία η οποία μας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα όπως αυτό των Ρ-3, με τεράστια ευθύνη των ανύπαρκτων (για να μην πω τίποτα χειρότερο) Μεϊμαράκη και Βασιλάκου, με αποτέλεσμα να μπορούν να οργιάσουν οι εταιρείες και οι αντιπρόσωποι επιβάλλοντας τους όρους τους. Εν ολίγοις, στο θέμα των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Ρ-3 και της ΕΛΒΟ, το ΠΑΣΟΚ βρίσκει το τραπέζι στρωμένο από τη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟ Κ.Π.
    Φίλε Πολίτη,
    Επίτρεψέ μου να κάνω μια διόρθωση: Η λέξη ορεκτικό γράφεται ορντέβρ και όχι οντέφ. Απο το γαλλικό HORS D' OEUVRE που σημαίνει "εκτός του κυρίως έργου" και κατ' επέκταση εκτός του κυρίως γεύματος,(ορεκτικό).
    Ζητώ συγγνώμη για την επισήμανση.
    Όσον αφορά στα "γεράκια του ΠΑΣΟΚ" μακάρι να ήσαν γεράκια. Μάλλον για όρνια μου μοιάζουν εμένα. Όρνια έτοιμα να χυμήξουν σε κουφάρι. Τώρα τίνος κουφάρι θα είναι αυτό; Ας ελπίσουμε μόνο να μη είναι ήμών και της χώρας .
    Όσο δε η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει ασκήσεις επι καταστατικών χαρτών και συνεδρίων, και όσο ο νυν Πρόεδρός της τα έχει φορτώσει όλα στο κόκορα, καλό θα είναι να βρούμε ορνιθολόγο να μας ξεμπερδέψει τα γεράκια απ τα κοκόρια και τα όρνεα.
    Φιλικά
    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακούω για συναντήσεις με Αλμούνια, μας μάλωσε ο Αλμούνια κ.τ.λ.
    Για ποιόν Αλνούνια μιλούν; Γι αυτόν που λέγονταν εκείνα τα ηρωικά προεκλογικώς: ποιός είναι ο Αλμούνια, ένας υπάλληλος μπροστά στον οποίο έτρεμαν (απαράδεκτο) οι Υπουργοί της προηγούμενης Κυβέρνησης. Και να οι σχετικές μαρτυρίες των πρώην επιτρόπων, Βασούλας και Παπουτσή, για το πόσο υποτιμητικό είναι να δίνεται τόση μεγάλη σημασία σε έναν επίτροπο. Λεγόταν μού φαίνεται ότι μπορεί και να παύσει να είναι επίτροπος ως τα τέλη του έτους.
    Εγώ αυτά πίστεψα και ψήφισα ΠΑΣΟΚ. Δεν ισχύουν; Με κορόιδεψαν;
    Νίκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Νίκος
    Ρε Νικολάκη αγόρι μου, γιατί μου φαίνεται ότι με το μυαλό που κουβαλάς το πολύ να ψήφισες Καρατζαφέρνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΤΩΡΑ ΑΣ ''ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ'' ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ. ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΡΕΕΕ!!! ΟΠΟΙΟΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΚΛΑΙΓΕΤΑΙ ΑΣ ΚΟΙΤΑΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ Ν.Δ. ΜΗ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΨΗΦΗΣΕΙ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε σεις,με κανετε και ντρεπομαι,που μπαινω εδω μεσα και σας διαβαζω.
    Λεω,δε μπορει,τα παιδια θα εχουν κανα IQ τεραστιο,σαν του Αινσταιν,ή και μεγαλυτερο.
    Λοιπον κυριε υπευθυνε του βλογ,δεν περιμενα να κλαις ακομα για το αποτελεσμα των εκλογων,και να μην τους εχεις καταλαβει τι αχρηστοι ηταν,και ποσο σε κοροιδευαν,ολα αυτα τα χρονια.
    Εγω τουλαχιστον,αισθανομαι ελευθερος,γιατι δεν πηγα να ψηφισω κανεναν.Εκατσα σπιτι,και χαζευα στον υπολογιστη.
    Οσον αφορα στο κλαμα σας για τα stage,εκει η υποκρισια περισσευει,ετσι δεν ειναι;
    Οι εργαζομενοι με το καθεστως αυτο,ΗΞΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ,οτι οι θεσεις ΔΕΝ ηταν μονιμες,αλλα εσπρωχναν απο δω κι απο κει,για να χωθουν,ΠΑΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟ,που το απαγορευει.
    Και αυτο,ενω ηξεραν βεβαια,οτι υπηρχαν πληθος αλλοι,που δεν ηταν μεσα,και που ειχαν στατιστικα περισσοτερα προσοντα απ αυτους,γιατι ως γνωστον,οι αχρηστοι πανε απο πισω,οχι οι ικανοι.
    Και τωρα,κλαιτε ολοι μαζι,εσεις απο κομματικο στραβισμο,και οι δραστες της παρανομιας,οι πολιτικοι ντε,που κανονικα επρεπε να τους τσιμπησει ο εισαγγελεας,για τις ανανεωσεις που κανανε στις συμβασεις,απο φοβο μηπως η Κυβερνηση,διωξει τους παρανομα ευρισκομεμους στις θεσεις,και ετσι,χασουν το δωρο του ρουσφετιου.Την υποχρεωση δηλαδη,του ευνοηθεντος,μαζι με τους σχετικους ψηφους.
    Εβλεπα σημερα εκεινον τον Βερναδακη,να λυσσαει που θα διωξουν τα καμαρια του,και μου την ειχε δωσει.Ευτυχως,που δε βγηκε βουλευτης,και ετσι,αμα προκυψει καμια επεμβαση εισαγγελεα,θα παει φυλακη.
    Εκπλησσομαι ομως,πως εσεις,που ειχατε σημαια την αλλαγη στο Κρατος,κανατε τα ιδια με το αμαρτωλο πασοκ,το οποιο κατηγορουσατε.
    Αιδως Αργειοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οσον αφορα στον ετερο Καπαδοκη,εδω,που μιλαει για Αλμουνιες,τον πληροφορω,γιατι φαινεται οτι ο ανθρωπος ειναι ακομα σκοτισμενος απο το χαστουκι που εφαγε,οτι ο Αλμουνιας,δε μετραει στο τι θα γινει,αλλα οι διεθνεις χρηματαγορες,στις οποιες θα παμε γονατιστοι,για να μας σταξουν κανα φραγκο,γιατι αλλοιως,δεν υπαρχει σαλιο για μισθους και συνταξεις,συν τα δωρα Χριστουγεννων.
    Καταλαβες αγαπητε; Ειμαστε για κλαματα,και φταινε οι αγαπες σου,και οσο για αυτα που λες,οτι δηλαδη ψηφισες πασοκ,αυτα τα λενε στον κλείδωνα,αν ξερεις τι εννοω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν δεν θα μπορούν να πληρώνουν ούτε τους δημόσιους υπαλλήλους, θα γίνεται καθημερινά στο Μέγαρο Μαξίμου η πολιορκία της Βαστίλλης.
    Βάλε και 1,70 το λίτρο τη βενζίνη, 22% το ΦΠΑ και 20% ανεργία και δέσαμε.
    Καλά θα κάνουμε τότε να θυμόμαστε τη γνωστή προεκλογική ρήση του Yorgakis:
    "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ".
    (ή όπως λέγαμε μικροί, τί να τα κάνεις τα λεφτά άμα δεν έχεις φράγκο).
    Μας δουλεύουν και μας αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παιδια ψηφισα πασοκ και το μετανοιωσα απο την πρωτη μερα γιατι? υπουργειο μακεδονιας - θρακης μας τελειωσε, α πληρωσα και το ετακ 2008-2009 που ειχε πει θα το καταργησει. ρε πως την πατησα ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλα φιλε μου,μην επιμενεις,μας επεισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ stage ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
    ΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ,ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΑ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδιά ψήφισα ΝΔ και απόφαση ευθύνης, αλλά το μετάνιωσα αμέσως γιατι διαπίστωσα από το βράδυ των εκλογών οτι ήταν "απόσυρση ευθύνης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. οι κολοτουμπες εχουν αρχισει μοιραια και δεν προκειται να σταματησουν γιατι μελετημενα δεν γινεται αλλιως....υποσχεθηκαν στον κοσμακι λεφτα και εσπειραν ελπιδα! το αποτελεσμα ηταν φυσιολογικο....τωρα ερχονται τα δυσκολα ομως!!!
    χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολλες κολοτουμπες βλεπω. Κατι σαν τσιρκο μου θυμιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή