Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Αμετανόητος ο Καρχιμάκης συνεχίζει να προκαλεί: ‘Γιατί να παραιτηθώ;’



Σε συνέντευξή του στο «Βήμα» της Κυριακής ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης απαντά με έντονο και προκλητικό ύφος στα ερωτήματα της ελληνικής κοινωνίας , σχετικά με τον διορισμό του στο δημόσιο.

Εργαζόταν ,λέει, στην Ολυμπιακή Αεροπορία ως διοικητικός λογιστής και έπαιρνε 1.800 ευρώ μισθό. «Γιατί λοιπόν να παραιτηθώ;» τονίζει με στόμφο ο κ. Καρχιμάκης.

«Πώς θα ζούσα αν ο λαός κάποια στιγμή δεν με ψήφιζε και δεν με έστελνε και πάλι στη Βουλή; Πρέπει δηλαδή να ζητιανεύω; …..»(sic)

Ο κ. Καρχιμάκης , βο(υ)λευτής από το 2000, (έχει ήδη εξασφαλίσει την παχυλή βουλευτική σύνταξη του, απ’ ότι αντιλαμβάνομαι) προβληματίζεται για το εργασιακό του μέλλον. Τον ίδιο όμως προβληματισμό έχουν και κάποια εκατομμύρια Ελλήνων εργαζομένων πολιτών, αλλά δεν δημιουργούνται γι’ αυτούς «προσωποπαγείς θέσεις» στο δημόσιο ,που θα τους περιμένουν και θα τους εξασφαλίζουν την εργασία τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πως λοιπόν ο κύριος Καρχιμάκης «καπάρωσε» την θέση στο δημόσιο, όταν χιλιάδες Έλληνες αγωνιούν για το επαγγελματικό τους μέλλον και δεν γνωρίζουν ποσό ακόμη θα διατηρούν τη θέση εργασίας τους ;

Ξεκαθαρίζω ότι δεν αναφέρομαι στο νόμιμο μέρος της υπόθεσης , αλλά στο ηθικό.

Ο γενικός εισαγγελέας του ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος που εμφανίζεται συχνά σε ρόλο υπερμάχου της διαφάνειας και της κάθαρσης και έχει επανειλημμένα δείξει υπέρμετρη τάση να βλέπει παντού «γαλάζια» σκάνδαλα ( της τάξεως κάποιων εκατομμυρίων ευρώ από ...αγωγές εις βάρος του, αν δεν κάνω λάθος, που συνήθως δεν κάνω), αφού διορίστηκε κάποτε (Πότε κ. Καρχιμάκη;) και με τρόπο που δεν γνωρίζουμε (Ποιον κ. Καρχιμάκη;) στην Ολυμπιακή, και αφού εργάστηκε (Πότε και Πόσο κ. Καρχιμάκη), τώρα εξασφαλίζει και το μέλλον του σε βάρος του κρατικού κορβανά.

Με την στάση του ο κ. Καρχιμάκης αποδεικνύει ότι πίσω από τα γνωστά μεγάλα λόγια του ΠΑΣΟΚ περί διαφάνειας , ισοτιμίας , νέας Ελλάδας κλπ , συνεχίζονται να κρύβονται τα εξίσου μεγάλα έργα του ΠΑΣΟΚ.
Έργα που έστειλαν όχι μόνο την Ολυμπιακή της Μιμής , του Καρχιμάκη και των άλλων παιδιών, στο τέλμα, αλλά έφεραν και την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση.

Πρόκειται περί μιας αδιαμφισβήτητης απόδειξης ότι οι άνθρωποι, αλλά και οι μηχανισμοί του κόμματος αυτού είναι αδιόρθωτοι. Από τη μια με την πολιτική τους βυθίζουν εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και στην ανεργία και την ίδια στιγμή το κύριο μέλημα τους είναι να βολέψουν τον εαυτούλη τους.

Σε άλλες εποχές η ενέργεια του κ. Καρχιμάκη θα προκαλούσε γέλια και οίκτο μαζί. όμως και υπό της παρούσες συνθήκες προκαλεί πίκρα και οργή !

Είναι τόσο βαθιά και διεστραμμένα ιδιοτελείς, ώστε να μην καταλαβαίνουν καν τον αντίκτυπο των πράξεών τους;….