Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Οχι παιχνίδια με το ρεύμα


Την ώρα που τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα από τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου και η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, έρχεται και η απειλή των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ για την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από τον Μάιο, με δυσμενείς συνέπειες για όλους.

Οπως γίνεται αντιληπτό, στην περίπτωση αυτή, ο κίνδυνος να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι είναι μεγάλος και η δημιουργία νέων προβλημάτων στην οικονομία θεωρείται δεδομένη.

Είναι ανεπίτρεπτο και εθνικά επικίνδυνο να γίνονται παιχνίδια με το ρεύμα, τόσο από την πλευρά των συνδικαλιστών όσο και από αυτή της κυβέρνησης, την ώρα που η ελληνική οικονομία βυθίζεται στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών και υπολογίζει σημαντικά στην άνθηση της τουριστικής κίνησης και στην τόνωση της αγοράς.

Και οι δύο τομείς αναμένεται να πληγούν, όπως και τα νοικοκυριά, εφόσον η απειλή για απεργία στη ΔΕΗ γίνει πράξη και σημειωθούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Είναι φανερό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος με φόντο την αγορά ενέργειας και με αφορμή το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ ανάμεσα στους «πράσινους» συνδικαλιστές και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει εκθρέψει τα «πράσινα» συνδικάτα και έχει υποκινήσει στο παρελθόν τέτοιου είδους κινητοποιήσεις.

Είναι, όμως, εγκληματικό να πληγεί η εθνική οικονομία και ο τουρισμός από τις διακοπές ρεύματος και από ένα πιθανό μπλακ άουτ, το οποίο θα βυθίσει τη χώρα στο σκοτάδι.

Η ελληνική οικονομία δεν έχει, δυστυχώς, την πολυτέλεια να δεχθεί άλλα πλήγματα. Ας το καταλάβουν αυτό και η κυβέρνηση και οι «πράσινοι» συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.
ET