Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Επικαλέστηκε μέχρι και έκθεση της CIA περί -υποτιθέμενου- πραξικοπήματος!


Πριν από ενάμιση χρόνο ο Γ. Παπανδρέου εξελέγη πρωθυπουργός για να κυβερνήσει τη χώρα και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Προσπερνούμε, επί του παρόντος, το γεγονός ότι υφάρπαξε τις ψήφους των πολιτών με ψεύτικες υποσχέσεις για παροχές και με τη γνωστή παραπλανητική διαβεβαίωση ότι «υπάρχουν χρήματα».

Είναι γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου διαθέτει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να επιβάλει την πολιτική του. Αυτό έκανε άλλωστε, μέχρι σήμερα, επιλέγοντας την προσφυγή στον περιώνυμο μηχανισμό στήριξης και την υπογραφή ενός καταδικαστικού για τη χώρα και τους πολίτες της Μνημονίου.

Δεν ρώτησε ούτε το λαό ούτε τα άλλα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να εφαρμόσει την αποτυχημένη πολιτική που ο ίδιος αποφάσισε και η οποία οδήγησε την οικονομία στην ύφεση και την κοινωνία στη φτώχεια.

Δεν δίστασε ούτε μία στιγμή για να προωθήσει τα πιο αντιλαϊκά φορολογικά, δημοσιονομικά μέτρα που έχει δει ποτέ ο τόπος. Τώρα, που διαπιστώνει τα αδιέξοδα της πολιτικής του, η οποία έχει φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και τον ίδιο στην πολιτική χρεοκοπία, ζητά συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οχι για να αλλάξει το μίγμα πολιτικής και να σωθεί η Ελλάδα, αλλά για να μοιραστεί με άλλους τις δικές του ευθύνες και να διασώσει πολιτικά τον εαυτό του.

Χωρίς να κάνει ο ίδιος οποιοδήποτε άνοιγμα προς την κατεύθυνση της πολιτικής συνεννόησης, επικαλούμενος διεθνείς εκβιασμούς, εμμένει στις θέσεις του.

Θέτει εκβιαστικά διλήμματα για να οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στην καταστροφή. Εφθασε, μάλιστα, στο σημείο να επικαλεστεί έκθεση της CIA, στην οποία –υποτίθεται ότι– γίνεται λόγος περί κινδύνου πραξικοπήματος. Για να εισπράξει άμεσα την αποδοκιμασία των πολιτικών αρχηγών.

Αυτή η ελαφρότητα που χαρακτηρίζει τους χειρισμούς του είναι εθνικά επικίνδυνη. Πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος!

ΕΤ