Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Πολιτικό στριπτίζ με κυνικές ομολογίες


Απο τις χθεσινές τοποθετήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και των υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου κατέστη σαφές ότι η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή δίνει θετική ψήφο στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015 και στον εφαρμοστικό νόμο.

Για μια ακόμα φορά, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με μια εντυπωσιακή αλλαγή στάσης, πέρασαν από την αυστηρή κριτική στο Μνημόνιο ΙΙ και στα νέα, σκληρά και αναποτελεσματικά μέτρα που περιέχει, στην έμπρακτη στήριξη της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής.

Οι λεονταρισμοί των προηγούμενων ημερών και η αποδόμηση του Μεσοπρόθεσμου ως κοινωνικά άδικου και καταστροφικού από σημαντικό αριθμό βουλευτών μετατρέπονται με χαρακτηριστική ευκολία από τα ίδια στελέχη σε παροχή θετικής ψήφου κατά τη σημερινή, κρίσιμη για τη χώρα ψηφοφορία που θα οδηγήσει στην επιβολή ενός προγράμματος μέτρων τα οποία καταδικάζουν την κοινωνία στη φτώχεια και την οικονομία στην ύφεση.

Είναι βέβαιο ότι η εφαρμογή του νέου προγράμματος ακραίας λιτότητας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ελληνική οικονομία στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Και είναι σίγουρο ότι, αργά ή γρήγορα, θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση, είτε από αυτή είτε από την επόμενη κυβέρνηση.

Το ερώτημα είναι: Εάν η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προτίθεται, όπως προανήγγειλε, να προχωρήσει σε εκλογικεύσεις ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, γιατί το Μεσοπρόθεσμο προωθήθηκε προς ψήφιση με ακόμα σκληρότερα μέτρα από τα αρχικά προβλεπόμενα;

Η κυνική ομολογία του υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου ότι η Ελλάδα δεν είναι δημοσιονομικά αυτεξούσια και κύρια του Προϋπολογισμού της δίνει την απάντηση, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει φροντίσει να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους ξένους.
ET