Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζύγιο με την κάθαρση


Ακόμη μία μεγάλη αποτυχία εγγράφει στο ενεργητικό του το ΠΑΣΟΚ στο κεφάλαιο κάθαρση της πολιτικής ζωής της χώρας.

Παρά τις βαρύγδουπες περί του αντιθέτου δεσμεύσεις, το τεράστιο σκάνδαλο της Siemens, με τον πακτωλό εισροής μαύρου χρήματος και το χρηματισμό κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων, φαίνεται τελικώς πως καταλήγει στις καλένδες.

Η κυβερνητική παράταξη επιχειρεί να περιορίσει τις αποδεδειγμένες ευθύνες στελεχών της για το σκάνδαλο Siemens,σε δύο «καμένα χαρτιά» , παραπέμποντας τους στην τακτική δικαιοσύνη, με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

Μάλιστα στην πολυσέλιδη πρόταση που κατατέθηκε προχθές και επίσημα με τις υπογραφές 108 βουλευτών, οι δύο πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ βαρύνονται και για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, ενώ αυτό έχει αποδεδειγμένα… παραγραφεί με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Σ’ ό,τι αφορά το πρώτο αδίκημα, αυτό του ξεπλύματος βρόμικος χρήματος, υπενθυμίζεται ότι για τον Τ. Μαντέλη έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη, έχει παραγγελθεί η διενέργεια κύριας ανάκρισης και του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Δηλαδή παραπέμπουν στην δικαιοσύνη κάποιον που ΗΔΗ για το συγκεκριμένο αδίκημα τού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη!!!!!

Ο τραγέλαφος όμως της υπόθεσης είναι το αιτιολογικό που επικαλούνται για να παραπέμψουν τον τέως υπουργό Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη σε προκαταρκτική επιτροπή.

Ο Γ. Αλογοσκούφης, ως υπουργός Οικονομίας είχε υποχρέωση ελέγχου νομιμότητας και σκοπιμότητας των ενεργειών της Διοίκησης του ΟΤΕ. Έλεγχο όμως που δεν έπραξε, με αποτέλεσμα να υπάρξει ζημία του ελληνικού Δημοσίου -κατά προσέγγιση- στα 286.154.918 ευρώ.

Μα …. ,στο Δ.Σ του ΟΤΕ ,την εποχή που οι μίζες δίνονταν με μορφή πυροβόλου, ήταν ο σημερινός υπουργός και προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπακωνσταντίνου! Στο ΔΣ! Αυτός δεν είδε ,δεν άκουσε ή δεν κατάλαβε τίποτα;

Φυσικά στο πόρισμά τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν αναφέρουν τίποτα και για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όπου κατά τον κ. Τσουκάτο εισέρρευσαν οι μίζες της Siemens.

Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζύγιο με την κάθαρση….