Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η ύβρις και η αλαζονεία προηγούνται της πτώσης


Έχει ξεπεράσει κάθε όριο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που καταφεύγει πλέον ακόμα και σε υβριστικές συμπεριφορές κατά μιας μεγάλης μερίδας εργαζομένων, των δημοσίων υπαλλήλων, εν προκειμένω, επειδή μπορεί να πιστεύει ότι, με τον τρόπο αυτό, είναι δυνατόν να στηρίξει τις επιλογές της για οριζόντιες μειώσεις μισθών, αλλά και για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο.

Γιατί, αν μέχρι τώρα οι ύβρεις που εκτοξεύονταν κατά των δημοσίων υπαλλήλων υποβαθμίζονταν σε «περιθωριακό» επίπεδο επειδή ίσως προέρχονταν μόνο από το γνωστό Θ. Πάγκαλο, η χθεσινή επίθεση του Α. Λοβέρδου κατά του «ενός εκατομμυρίου υπαλλήλων που ταλαιπωρούν τα δέκα εκατομμύρια» μόνο ως κεντρική πολιτική επιλογή μπορεί να εκληφθεί.

Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση από τη μία να αιφνιδιάζει και από την άλλη να υβρίζει αυτούς στους οποίους μέχρι πρότινος έκλεινε το μάτι.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει απολέσει τον έλεγχο των πράξεών της και επιδίδεται συστηματικά σε πολιτικά ανήθικες ενέργειες, οι οποίες περιλαμβάνουν την κατασυκοφάντηση διαφόρων κοινωνικών ομάδων, αποβλέποντας -μάταια στην παρούσα συγκυρία- σε ενεργοποίηση αντανακλαστικών κοινωνικού αυτοματισμού, προκειμένου να καλύψει τη δική της ανικανότητα να πετύχει τους στόχους για τους οποίους δεσμεύθηκε έναντι της Τρόικας.

Ας μιλήσει επιτέλους καθαρά και ειλικρινά η κυβέρνηση των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου.

Ο πολιτικός κανιβαλισμός δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση για τα προβλήματα ούτε της κυβέρνησης ούτε, βεβαίως, της χώρας και των πολιτών της. Ας αφήσει τις ύβρεις και τη σκόπιμη παραπλάνηση του λαού και ας αναλάβει με παρρησία τις ευθύνες της.

Είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσει έντιμα και αποτελεσματικά το τοπίο, να εγκαταλείψει τις παλινωδίες και να σταματήσει να καταλαμβάνει κάθε φορά εξαπίνης αυτούς τους οποίους προηγουμένως έχει καθησυχάσει.
ΕΤ