Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σκληρό ροκ από Σαμαρά στη ΔΕΘ


Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου πήγε πριν από επτά ημέρες στη Θεσσαλονίκη σαν τον κλέφτη.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Ν.Ελευθερόγλου στη «δημοκρατία», απέφυγε να κυκλοφορήσει και μετέτρεψε τον προσωπικό του εφιάλτη για τη ΔΕΘ σε εφιάλτη ενός ολόκληρου λαού.Η Θεσσαλονίκη για τρεις ημέρες είχε μεταμορφωθεί σε μια έρημη πόλη, στην οποία κυκλοφορούσαν μόνο διαμαρτυρόμενοι και χιλιάδες αστυνομικοί. Αυτή ήταν η Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου.

Σήμερα, η Θεσσαλονίκη έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μια άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα της ελπίδας και της αναγέννησης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θα κινηθεί στο φως, βλέποντας φορείς και πολίτες. Στόχος του είναι να στείλει το μήνυμα «μιας Ελλάδας που αγωνίζεται, μιας Ελλάδας που μπορεί, μιας Ελλάδας που δεν θα αφήσει μια ανίκανη και αναξιόπιστη κυβέρνηση να σκοτώσει την ελπίδα».

Ο κ. Σαμαράς δεν θα στρογγυλέψει τα λόγια του.

Θα είναι ευθύς και τραχύς εκεί που χρειάζεται. Θα χορέψει την κυβέρνηση «σκληρό ροκ» με συγκεκριμένα επιχειρήματα. Θα αποδείξει με στοιχεία και αριθμούς ότι κανένας πλέον δεν μπορεί να περιμένει τίποτε τόσο από τον κ. Παπανδρέου όσο και από την άλλη πλευρά του ίδιου «κάλπικου» νομίσματος που ακούει στο όνομα «Ευάγγελος Βενιζέλος».

Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρόκειται να ζητήσει εκλογές εδώ και τώρα. Οχι από κομματικές σκοπιμότητες διότι τα δημοσκοπικά ποσοστά φέρνουν το κόμμα εδώ και καιρό μπροστά με διαφορά ασφαλείας. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι κάθε μέρα που η κυβέρνηση παραμένει γαντζωμένη στην εξουσία κάνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην πατρίδα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα καταγγείλει την κυβέρνηση για το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργεί στην κοινωνία και την αγορά με τις διαρροές περί χρεοκοπίας, τους απανωτούς φόρους, τα χαράτσια στα ακίνητα, τις απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με την παραποίηση της πρότασης της Ν.Δ. για εργασιακή εφεδρεία (από την οποία πήρε μόνο το όνομα) και μια σειρά άλλων μέτρων που έχουν σκοτώσει την αγορά και την οικονομία.

Το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο πρέπει να αλλάξουν, για να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανεκκίνησης της οικονομίας με αναπτυξιακή προοπτική.