Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Έχουν διασύρει τη χώρα διεθνώς


Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα ότι η κυβέρνηση έχει απολέσει πλήρως την αξιοπιστία της.

Τόσο ενάντια του ελληνικού λαού, τον οποίο εξαπατά συστηματικά και καθ' έξιν, προκειμένου να τον απομυζά οικονομικά.

Όσο και απέναντι στην τρόικα, αφού δεν εφαρμόζει ούτε τα μέτρα που η ίδια υπογράφει.

Έφθασαν όμως, αισίως, οι κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος και στο άκρων άωτον της αφερεγγυότητας.

Πέτυχαν- γιατί περί επιτεύγματος πρόκειται- να μην πιστεύει κανείς πλέον σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο ότι θα τα καταφέρουν να μειώσουν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, αφού όλοι πλέον συζητούν ανοιχτά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, αλλά και ότι μπορούν να υλοποιήσουν τα μέτρα που έχουν συμφωνήσει και έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Είναι αποκαλυπτικό της έλλειψης αξιοπιστίας ότι μετά τους Ευρωπαίους εταίρους και το παράδειγμα της Φιλανδίας, η οποία ζήτησε -και έλαβε- εμπράγματες εγγυήσεις για τη χορήγηση του δανείου και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν εμπιστεύεται πλέον την ελληνική κυβέρνηση και γι' αυτό ζητά τώρα γραπτές εγγυήσεις ακόμα και από τους ψηφισμένους νόμους.

Μόνο υπό την προϋπόθεση αυτή, λένε, θα ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή της ομάδας της τρόικας στην Αθήνα, μήπως και αποφασιστεί στη συνέχεια να εκταμιευτεί η 6η δόση του δανείου.

Πρόκειται μάλιστα για διεθνές ρεζιλίκι της Ελλάδας και μάλιστα σε παγκόσμια μετάδοση, να θέτουν τέτοιου είδους όρους που ενδεχομένως δεν θα διανοούνταν να θέσουν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Επιτέλους, κύριοι της κυβέρνησης, φύγετε και αφήστε ήσυχους τη χώρα και τους υπερήφανους Έλληνες.

Δεν φτάνει που ξεζουμίζετε ακόμα και το μεδούλι των Ελλήνων, μη παραδίδετε τουλάχιστον την πατρίδα στη χλεύη των ξένων ισχυρών ή μη.
ΕΤ