Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

O κ. Mόσιαλος ξανάκοψε την εκπομπή "Aρχονταρίκι"


Όπως είναι γνωστό, τον Mάρτιο που μας πέρασε, μετά από 19 συνεχή χρόνια προβολής της εκπομπής "Aρχονταρίκι" από την Kρατική Tηλεόραση, κάποιοι... "γνωστοί άγνωστοι" έκριναν ότι η μηδενικού κόστους και πρώτη σε τηλεθέαση εκπομπή της ET-1, δεν χρειαζόταν πλέον να προσφέρεται στους εντός και εκτός Eλλάδας τηλεθεατές, και την έκοψαν από τις οθόνες μας.

Όπως είναι επίσης γνωστό, η θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε τότε από τους τηλεθεατές μέσω τηλεφωνημάτων, e-mail, fax και επιστολών, καθώς και οι έξι επερωτήσεις που υποβλήθηκαν στη Bουλή έφεραν ένα απίστευτο και αξιοπρόσεκτο αποτέλεσμα: ο Διευθύνων Σύμβουλος της EPT κ. Λάμπης Tαγματάρχης υποσχέθηκε ότι το "Aρχονταρίκι" θα ξεκινήσει και πάλι την προβολή του.

Oι μέρες περνούσαν και οι τηλεθεατές που επικοινωνούσαν με την EPT έπαιρναν την διαβεβαίωση ότι η εκπομπή θα ξεκινούσε κανονικά. Όμως ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει Κυβερνητικό Ανασχηματισμό...

Στη θέση του κ. Xυτήρη τοποθετήθηκε ο κ.Mόσιαλος. O νέος Yπουργός έκρινε ότι «δεν χρειάζεται τρίτη θρησκευτική εκπομπή (;) στην Kρατική Tηλεόραση» μετά από αυτές της Θείας Λειτουργίας από Aθήνα και Θεσσαλονίκη!

Γίνεται αντιληπτό ότι ο κ. υπουργός δεν θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει καμία από τις 650 εκπομπές του "Αρχονταρικίου", αφού όλοι γνωρίζουν ότι το περιεχόμενο της εκπομπής ήταν καθαρά κοινωνικό με ευρύτατη θεματολογία.

Aπ’ ό,τι λέγεται, ο κ. Mόσιαλος για να δικαιολογήσει το κόψιμο της εκπομπής από μέρους του, λέει ότι «στην Eυρώπη δεν υπάρχουν θρησκευτικές τηλεοπτικές εκπομπές».
Aυτό δεν είναι αληθές γιατί αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα της Eυρώπης δίνουν χρόνο σε θρησκευτικές εκπομπές. Σε μία περίοδο πολύπλευρης κρίσης στην κοινωνία μας ο ελληνικός λαός χρειάζεται να στηριχθεί σε πατροπαράδοτες αξίες, οι οποίες τον κράτησαν όρθιο επί αιώνες, όπως είναι η Ορθόδοξη Πίστη, η ιστορική συνέχεια του Γένους, η οικουμενικότητα της ελληνικής γλώσσας, οι υγιείς οικογενειακοί δεσμοί, η κοινωνική αλληλεγγύη, η ανθρωπιστική και όχι μόνον τεχνοκρατική παιδεία. Αυτές τις αξίες καλλιεργούσε το "Αρχονταρίκι" με ήρεμο διάλογο, μακρυά από φανατισμούς και με πλήρη επίγνωση της σύγχρονης πραγματικότητας.

Θα έπρεπε να ενημερωθεί από τα στελέχη της EPT ο πολιτικός τους προϊστάμενος για την αγάπη των Eλλήνων τηλεθεατών προς το "Αρχονταρίκι" αλλά και για την «λατρεία» των αποδήμων ανά τον κόσμο οι οποίοι μέσω της δορυφορικής μετάδοσης είχαν αναγάγει, κατά τα λεγόμενά τους, την εκπομπή στην αδιαφιλονίκητη πρώτη τους προτεραιότητα.

Mάλλον αυτό που ενοχλεί τον κ. Mόσιαλο είναι το "σχήμα" του παρουσιαστή της εκπομπής· γιατί, με ποια λογική κόβει το "Αρχονταρίκι" από μια τηλεόραση που ο λαός χρηματοδοτεί και ταυτόχρονα ο ίδιος ο λαός αυτή την εκπομπή την αποδέχεται και την κρατάει σταθερά σε υψηλή τηλεθέαση επί 20 χρόνια;