Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ (11-6-2010): «Aναδιάρθρωση = Χρεοκοπία»


Επειδή η επικοινωνία μπορεί να λειτουργεί σε ορισμένες περιπτώσεις ως ένα εργαλείο ψευδεπίγραφης μετατροπής του μαύρου σε άσπρο (ή και αντίθετα) , σώφρον θα ήταν να θέτουμε την μνήμη μας στο «ΟΝ» , προκειμένου να μη παρασυρόμαστε από το επικοινωνιακό ποτάμι ως ένα απλό «καρυδότσουφλο» και να απεμπολούμε την ικανότητα του νου να συγκρατεί γεγονότα, παραστάσεις, προηγούμενες εμπειρίες κλπ

Όταν λοιπόν λέμε «αναδιάρθρωση» εννοούμε την χρεοκοπία. Τελεία και παύλα!

Οποιαδήποτε λεξίπλαστη προσπάθεια ερμηνείας της είναι καθαρά ένα ψευδεπίγραφο επικοινωνιακό τέχνασμα. Αυτό το τέχνασμα χρησιμοποιεί σήμερα η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να μη παραδεχθεί ότι χρεοκόπησε τη χώρα.

Στην οποιαδήποτε εκφορά αντιρρήσεων επί τούτο παραπέμπω στο ….ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

«Αναδιάρθρωση = Χρεοκοπία» γράφει το επίσημο site του ΠΑΣΟΚ στις 11/6/2010. Εκεί αναγράφει σαφέστατα ότι «Aναδιάρθρωση=Χρεοκοπία» και αναφέρει τις συνέπειες της αναδιάρθρωσης – χρεοκοπίας για όσους δεν τις ξέρουν….

Παραθέτω τα σχετικά αποσπάσματα:
«Ορισμένοι …, υποδεικνύουν ως λύση την αναδιάρθρωση του χρέους ή την στάση πληρωμών. Ουσιαστικά προτείνεται η πτώχευση της χώρας, με την προσδοκία ότι μέρος του χρέους θα διαγραφεί.
Πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη προσέγγιση. Για το ΠΑΣΟΚ, η κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωνίας μας δεν είναι επιλογή, είναι αντίθετα ο μεγάλος αντίπαλος που μαχόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις
» …. (σ.σ Προφανέστατα σύμφωνα με τις εξελίξεις ΗΤΤΗΘΗΚΕ παταγωδώς! Τώρα πως αυτή η συντριπτική του ΗΤΤΑ παρουσιάζεται σήμερα ως η….σωτηρία της Ελλάδας, αυτό είναι κάτι που μας προσβάλει βάναυσα ως έλλογα όντα και πολίτες αυτής της χώρας)

Άλλο σχετικό απόσπασμα από το ίδιο κείμενο του επίσημου ΠΑΣΟΚ που φέρει μάλιστα τον πηγαίο τίτλο: «Αναδιάρθρωση χρέους: μια ανεύθυνα αδιέξοδη πρόταση» (σ.σ Τα λόγια είναι περιττά!)

«Η συμφωνία αναδιάρθρωσης δεν επιτυγχάνεται σε λίγες μέρες. Συνήθως χρειάζεται πολλούς μήνες, ανάλογα με το ύψος του χρέους, το εύρος του διακανονισμού αλλά και τον αριθμό ή το είδος των πιστωτών. Ωστόσο η περίοδος αυτή είναι καταστροφική για την οικονομία και ιδιαίτερα επώδυνη για τους πολίτες, καθώς η πραγματική οικονομία διανύει την κρίση πλήρως εκτεθειμένη και απροστάτευτη.
Αυτό σημαίνει ότι για διάστημα που μπορεί να φτάσει και τους 40 μήνες (η περίπτωση της Αργεντινής) επικρατούν συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής ζούγκλας, καθώς οι πολίτες επιβιώνουν σε ένα κράτος που έχει καταρρεύσει, χωρίς πόρους και με έλλειψη κάθε σταθεράς. Μια τέτοια κατάσταση, όμως, ούτε για μία ημέρα δεν μπορεί να είναι ανεκτή»
…. (!)

Το ίδιο κείμενο του επίσημου ΠΑΣΟΚ στο οποίο λοιπόν γίνεται η σαφέστατη παραδοχή ότι «Αναδιάρθρωση= Χρεοκοπία» και «Αναδιάρθρωση χρέους: μια ανεύθυνα αδιέξοδη πρόταση» , καταλήξει στα συμπεράσματα, τα οποία παραθέτω επακριβώς:

«Συμπέρασμα:

- Η αναδιάρθρωση του χρέους καταλήγει σε επιβάρυνση μεγαλύτερη από το αρχικό ποσό τους διακανονιζόμενου χρέους

- Οι επιπτώσεις στο εθνικό οικονομικό σύστημα είναι άμεσες και συμπεριλαμβάνουν μεγάλη κρίση ρευστότητας και χρεοκοπία τραπεζών

- Οι επιπτώσεις στο διεθνές οικονομικό σύστημα εγείρουν τεράστιες πολιτικές πιέσεις για ικανοποίηση των πιστωτών

- Οι πιέσεις αυτές αφορούν τόσο την πολιτική διαπραγμάτευση για το διακανονισμό του χρέους όσο και τις άμεσες διεθνείς οικονομικές συναλλαγές της χώρας

- Η χώρα τίθεται σε δυσμενή θέση στο πλαίσιο των διεθνών πολιτικών και οικονομικών της σχέσεων

- Η χώρα ουσιαστικά εξοβελίζεται από τις διεθνείς αγορές «

Τα λόγια λοιπόν είναι περιττά και η ψευδεπίγραφη επικοινωνιακή προσπάθεια που γίνεται σήμερα , παρουσιάζοντας το μαύρο ως άσπρο και διαψεύδοντας εμπράκτως αυτά τα οποία ισχυρίζονταν πριν από 16 μήνες ( δηλ. αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου που …θα μας έσωζε), απευθύνονται σε άλογους πολίτες.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση, οι άλογοι πολίτες ….. «μας τελείωσαν» !