Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Επικίνδυνος για τη χώρα


Είναι φανερό ότι τις τελευταίες μέρες ο Γ.Παπανδρέου έχει υποδυθεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια που έχει ως στόχο την προσωπική πολιτική του διάσωση, ενώ σε διεθνές επίπεδο παίζεται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας.

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, στο εσωτερικό μέτωπο ο πρωθυπουργός επιδίδεται σε πρωτοφανές ρεσιτάλ υποκρισίας και επιτίθεται κατά πάντων.

Για εγχώρια κατανάλωση, όπως είναι προφανές, επαναφέρει στο πολιτικό προσκήνιο ως ύστατο «όπλο» του το χειρότερο είδος λαϊκισμού, αναζητώντας σωσίβιο για τον εαυτό του, στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον τόπο.

Με τον τρόπο αυτό, όμως, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να οδηγήσει τη χώρα σε διάλυση, παράλληλα με την προδιαγεγραμμένη έλευση του δικού του πολιτικού τέλους.

Την ώρα που η κοινωνία στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν αντέχει άλλο με αυτή την αδιέξοδη πολιτική που την καταδικάζει για πολλά χρόνια στην εξαθλίωση, ο κ.Παπανδρέου ανακαλύπτει παντού «εχθρούς».

Από τη Νέα Δημοκρατία μέχρι τους δικαστές και τις τράπεζες.Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός επιλέγει να καλλιεργήσει κλίμα έντασης και φόβου, παίζοντας ουσιαστικά, με τους θεσμούς ενώ εμφανίζεται αδύναμος να πραγματοποιήσει την παραμικρή παρέμβαση στα κέντρα της «Ευρώπης», όπου δρομολογούνται οι κρίσιμες αποφάσεις για το «μεγαλύτερο κούρεμα» του χρέους και για την περαιτέρω συρρίκνωση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Είναι ολοφάνερο ότι η υποκρισία και ο πολιτικός καιροσκοπισμός διακρίνουν τις κινήσεις του κ.Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια εκβιασμού των βουλευτών του κόμματός του και παραπλάνησης της κοινής γνώμης, η οποία όμως, απαντά με τις πρωτοφανείς διαδηλώσεις και είναι βέβαιο ότι στις εκλογές θα δώσει ακόμα πιο ηχηρή απάντηση σε έναν πολιτικό ο οποίος είναι επικίνδυνος για τη χώρα του.
ΕΤ