Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

«Πως λοιδορείς μια χώρα»


Όπως πληροφορούμε από το news247, ένα νέο προκλητικό ριάλιτι ξεκινά σε βρετανικό κανάλι, στο οποίο τρεις οικογένειες καλούνται προσομοιώσουν… την ελληνική πραγματικότητα!

Πιο συγκεκριμένα ο τίτλος του σόου είναι «Go Greek for a week» δηλαδή «Γίνε Έλληνας για μία εβδομάδα» και σκοπός του είναι να εξερευνήσει τις πτυχές της ελληνικής κοινωνίας οι οποίες οδήγησαν στην σημερινή κρίση…

Στην εκπομπή θα μεταφερθούν πρακτικά τρία παραδείγματα σε τρεις βρετανικές οικογένειες. Παράλληλα με τις προσωπικές εμπειρίες των τριών οικογενειών, ειδικοί θα επιχειρηματολογήσουν για τη φοροδιαφυγή, την διαφθορά και την κακοδιαχείριση στην Ελλάδα που βοήθησαν να βυθίσουν την οικονομία μας.

Περιγραφή του παιχνιδιού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του καναλιού:

Μια 54χρονη βρετανίδα κομμώτρια θα βιώσει την πραγματικότητα της Ελληνίδας «ομολόγου» της η οποία συνταξιοδοτείται από τα 53 της χρόνια, με το 90% του τελευταίου μισθού, μαζί με σεφ, σερβιτόρους καθώς και άλλα 600 επαγγέλματα τα οποία θεωρούνται βαρέα και ανθυγιεινά.

Ένας οδηγός λεωφορείου, θα επωφεληθεί των ελληνικών συνθηκών εργασίας στις κρατικές επιχειρήσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπου ο εργαζόμενος λαμβάνει τον διπλάσιο από τον μέσο μισθό, και παίρνει πλειάδα επιδομάτων, όπως π.χ έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία.

Και τέλος ένας Βρετανός γιατρός χαίρεται να ανακαλύπτει πώς με το να πληρώνει το φόρο εισοδήματος κατά τον «ελληνικό τρόπο», όπως αναφέρουν οι Βρετανοί, μπορεί να μεταμορφώνει το διαθέσιμο εισόδημά του.

Όπως λέει το δελτίο τύπου του καναλιού, κατά την διάρκεια της εκπομπής, παράλληλα με τις εμπειρίες των συμμετεχόντων οικογενειών, θα σχολιάσουν και ειδικοί, για την φοροδιαφυγή, την διαφθορά και την κακοδιαχείριση στην Ελλάδα, που βοήθησαν να βυθιστεί η οικονομία μας.

Αυτή η εικόνα της Ελλάδας καλλιεργήθηκε στο εξωτερικό επί της δίχρονης καταστροφικής πρωθυπουργίας του Γ.Παπανδρέου, τόσο από τον ίδιο όσο και το περιβάλλον του.

Προσφάτως μάλιστα ο οικονομικός σύμβουλος (από το 2005, άγνωστο αν παραμένει ακόμα) του πρωθυπουργού κ. Ηρακλής Πολεμαρχάκης, καθηγητής στο London School of Economics, σημείωσε, στην εαρινή περιοδική έκδοση του πανεπιστήμιου που διδάσκει, ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν περισσότερες Πόρσε Καγιέν απ’ ότι ο αριθμός των ατόμων που δηλώνουν εισόδημα άνω των 50.000 € (δηλ. ελαφρώς επάνω από την τιμή καταλόγου του οχήματος)

Φυσικά αυτά αναπαράγονται σε διεθνή μέσα «ενημέρωσης», (αλλά και ορισμένα ελληνικά) και χιλιάδες αναφορές σε ιστοσελίδες, twitter, facebook, χωρίς ποτέ κάποιος από την επίσημη ελληνική πολιτεία (τι λέω τώρα;) να απαντήσει και να καταγγείλει τον σύμβουλο του πρωθυπουργού.

Το να λες ότι κυκλοφορούν περισσότερα Πόρσε Καγιέν απ’ ότι ο αριθμός των φορολογούμενων με εισόδημα +50.000€, χωρίς να το στοιχειοθετείς με επίσημα στοιχεία (πολύ περισσότερο χωρίς καθόλου στοιχεία) , συγνώμη αλλά είναι ο ορισμός της σπέκουλας που αναπαράγεται κατά κόρον (προσωπικά την έχω δει στην ελληνική, αμερικανική και γερμανική τηλεόραση) δίδοντας λαβή για περαιτέρω βλάβη στην ήδη πολύπαθη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο (εδώ) «μόνο 160.000 πολίτες δηλώνουν εισόδημα άνω των 50.000 €» στη χώρα. Επομένως κυκλοφορούν περισσότερα από 160.000 Πόρσε Καγιέν στη χώρα μας κατά τον σύμβουλο του Γ. Παπανδρέου;

Δηλαδή κυκλοφορεί ένα Πόρσε Καγιέν ανά 68 περίπου Έλληνες κατοίκους;

Κάθε πολυκατοικία του Περιστερίου, της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου,της Ελευσίνας,των Αγίων Αναργύρων,της Καλλιθέας και ούτω καθεξής, διαθέτει ένα κάτοικο με Πάρσε Καγιέν;

Σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο των Αθηνών είναι παρκαρισμένα 30 Πόρσε Καγιέν;

Σε κάθε μικρό χωριό της ελληνικής υπαίθρου (πχ των 140 κατοίκων) κυκλοφορούν 2 Πόρσε Καγιέν, αντί για …2 Ντάτσουν;

Θα τρελαθούμε; Ζω σε άλλη χώρα και δεν τα βλέπω; Θα διαμαρτυρηθώ στον διαχειριστή της πολυκατοικίας μου και στον κοινοτάρχη του χωριού μου. Τέρμα πια τα Φιατ και τα Χιουντάι . Που κρύβετε ωρέ τα Πόρσε Καγιέν των υπολοίπων; Γιατί ωρέ μου στερείται το δικαίωμα να αισθάνομαι σαν τον Ελβετό;

Ας σοβαρευτούμε. Όλα αυτά δεν τα διέδωσε κανένας σιδεράς blogger όπως το περιβόητο e-mail για την ελληνική χρεοκοπία. Τα διαδίδει χωρίς να παραθέτει επίσημα στοιχεία (ούτε καν ανεπίσημα στοιχεία για την ακρίβεια) , ένα σημαίνων πρόσωπο στην ελληνική δημόσια σκηνή. Σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου !

Και εάν θέλουμε να μιλήσουμε με πιο επίσημα στοιχεία, η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα μάς πληροφορεί «πως τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεση της, από τις επίσημες πωλήσεις , δεν επιβεβαιώνουν σε καμιά περίπτωση τους ισχυρισμούς που αναφέρονται στο συγκεκριμένο άρθρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός πωληθέντων νέων αυτοκινήτων PORSCHE την τελευταία δεκαετία ποτέ δεν ξεπέρασε στην καλύτερη περίπτωση τις 550 μονάδες κατ’ έτος που αντιστοιχεί σε ποσοστό λιγότερο ή ίσο του 0,2% του συνόλου των πωληθέντων αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά» .

Αν όλα αυτά που γράφουμε δεν απηχούν την πραγματικότητα και τους αριθμούς που δίνει η επίσημη αντιπροσωπεία και ο κ. Πολεμαρχάκης έχει διαφορετικούς αριθμούς που στοιχειοθετούν τα όσα διέδωσε, ευχαρίστως να τα δημοσιεύσουμε και να ανακαλέσουμε. Στην αντίθετη περίπτωση προβλέπω ότι οι Άγγλοι παραγωγοί κάποια στιγμή θα δοκιμάσουν και μια εκδοχή του νέου ριάλιτυ με τηλεοπτικό περιεχόμενο «Πως λοιδορείς μια χώρα»…. και ως γκεστ θα καλέσουν τον Γιώργο Παπανδρέου και το περιβάλλον του!