Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Τζάμπα δανεικά, όπως λέμε τζάμπα μάγκας


«Η Γερμανία επωφελείται από την καταστροφή στην Ευρωζώνη» .
Ποιος το λέει αυτό; Κάποιος Έλληνας συνομοσιολόγος προκειμένου να αποτινάξει από επάνω του τις ευθύνες που του αναλογούν;
Κάποιος Αμερικανός που βλέπει το ευρώ ως αντίπαλο δέος και προσπαθεί να «σπείρει» ζιζάνια μέσα στα στεγανά της ευρωζώνης;
Κάποιος … κηπουρός , άσχετος με το τι ακριβώς διαδραματίζεται σήμερα, αλλά κάτι πρέπει να πει και αυτός στο καφενείο;

Κανένας από τους ανωτέρω! Το γράφει το έγκυρο γερμανικό περιοδικό «DER SPIEGEL»

«Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις χειμαζόμενες χώρες και αγοράζουν μαζικά γερμανικά ομόλογα, τα οποία θεωρούνται σίγουρα. Εντοκα εξάμηνης διάρκειας αποδίδουν τόκο μόλις 0,08%η Γερμανία πλέον δανείζεται ουσιαστικά τζάμπα» γράφει το γερμανικό περιοδικό.

Και συνεχίζει :«Το επιτόκιο στην έκδοση αυτή ήταν χαμηλότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά, ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης δημοσίου χρέους. Τον περασμένο μήνα, στην αντίστοιχη έκδοση το επιτόκιο ήταν 0,3%. Το ύψος των επιτοκίων έχει μεγάλη σημασία για τη Γερμανία, η οποία προβλέπεται να δανειστεί φέτος συνολικά 275 δισ. ευρώ»

Και φθάνουμε στο …ζουμί! Όπως αναφέρει στη συνέχεια το έγκυρο γερμανικό περιοδικό «Το αποτέλεσμα του σημερινού πλειστηριασμού είναι ένδειξη της υψηλής ζήτησης για γερμανικά ομόλογα στο κλίμα νευρικότητας που επικρατεί στην αγορά» όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης δημοσίου χρέους.. «Λόγω του χαμηλού επιτοκίου, η Γερμανία δανείστηκε διπλάσιο ποσό από όσο είχε αρχικά προγραμματιστεί» .

Καταλάβατε;