Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Έκθετοι οι αλχημιστές του Μνημονίου


Η νέα αποκάλυψη βόμβα, η οποία αφορά την τεχνική διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με λογιστικό "μαγείρεμα" των χρεών των νοσοκομείων, επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο τις εγκληματικές μεθοδεύσεις που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συρθεί η χώρα στις "δαγκάνες" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και στην υπογραφή ενός Μνημονίου που οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.

Παράλληλα αφήνει έκθετους τον Γιώργο Παπανδρέου και το οικονομικό επιτελείο απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά και στους ίδιους τους δανειστές.

Όπως αποκαλύπτεται λοιπόν, με την ανάληψη των καθηκόντων της η κυβέρνηση Παπανδρέου έσπευσε να "φουσκώσει" τεχνητά το έλλειμα φορτώνοντας λογιστικά τους προυπολογισμούς των ετών 2008 και 2009 με ποσά συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρω τα οποία αφορούσαν σε ανεξόφλητα χρέη νοσηλευτικών ιδρυμάτων παρελθόντων ετών.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα ότι η ίδια η Eurostat όχι μόνο δεν είχε ζητήσει κάτι τέτοιο, αλλά είχε διαφωνήσει για το γεγονός ότι το σύνολο των παλαιών οφειλών των δημοσίων νοσοκομείων είχε επιβαρυνθεί μόνο 2 έτη.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο κόλπο που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση του Πασοκ, στην προσπάθειά της να εμφανίσει στα ύψη το έλλειμμα του 2009, το οποίο, τελικά, ύστερα από ποικίλες μεθοδεύσεις και τρεις ακόμα αναθεωρήσεις, έφτασε στο επίπεδο του 15,8 του ΑΕΠ.

Με τα γνωστά τραγικά επακόλουθα για την οικονομία, που υποχρεώθηκε να υποδουλωθεί μόνιμα στην Τροικα, και την κοινωνία, που καταδικάστηκε στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Είναι σαφές ότι οι λογιστικές αλχημείες της κυβέρνησης του Πασοκ για το τεχνητό "φούσκωμα" του ελλείμματος έχουν υπεύθυνους με ονοματεπώνυμο.

Και είναι βέβαιο ότι οι ευθύνες αυτές θα πρέπει να διερευνηθούν.
ET