Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

«Εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου, λεγε, τι βλέπεις;»


Τελικά έχουν τεράστιο θράσος. Δεν διδάχθηκαν τίποτα.

Ο κ. Λοβέρδος υπουργός Υγείας και φερόμενος ως υποψήφιος για την θέση του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας, ανέφερε ότι «Η χώρα αυτή τη στιγμή είναι στα όρια» και προειδοποίησε ότι «δεν υπάρχουν χρήματα για την υγεία και για τις άλλες κοινωνικές υπηρεσίες που το κράτος παρέχει, ενώ από το τέλος του 2012 απειλούνται και οι βασικές υποδομές του ελληνικού κοινωνικού κράτους».

Σίγουρα αποτελεί παραδοξότητα το γεγονός ότι ενώ αυτό αποτελεί μια επίσημη ομολογία της αποτυχίας μιας κυβέρνησης, που μέσα σε δύο μόλις έτη κατάφερε να διαλύσει πλήρως το ελληνικό κράτος και της οποίας βασικό στέλεχος ήταν ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος, την ίδια στιγμή αντί να αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο, φέρεται να δηλώνει παρόν για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή να δηλώνει …μελλοντικός σωτήρας μας!

Πέραν όμως του κωμικοτραγικού της υπόθεσης υπάρχουν τεράστια ερωτήματα σχετικά με την κατάρρευση της δημόσιας Υγείας. Ο κ. Λοβέρδος που μας απειλεί με την κατάργηση των βασικών υποδομών του ελληνικού κοινωνικού κράτους, είναι από τους κύριους συντελεστές αυτής της κατάρρευσης (Όπως το ίδιο είναι και ο έτερος δελφίνος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος στον χώρο της οικονομίας. Ιλαροτραγωδία!).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως αντιμετωπίζει ο κ. Λοβέρδος και το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ την οικονομική κρίση , περιγράφεται στην ανοικτή επιστολή που απηύθυνε προχθές η ΝΔ δια του κ. Μανώλη προς τον υπουργό Υγείας .Την αναφέρω απλά ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα και μόνο.

«Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Κύριε, Υπουργέ,
Σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, κατά την οποία τα δημόσια νοσοκομεία υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης ιατροφαρμακευτικών υλικών και της δραματικής μείωσης της χρηματοδότησής τους, με απόφαση των υπηρεσιών σας που σας επισυνάπτω, το Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, επιβαρύνεται με το κόστος μετακίνησης (εκτός έδρας και οδοιπορικά) ακτινολόγου ιατρού, από δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, δύο μέρες ανά δεκαπενθήμερο, όταν το νοσοκομείο διαθέτει δύο μονίμους και δύο επικουρικούς ακτινολόγους ιατρούς.

Απάντηση: Για την ενημέρωσή σας, αν και το γνωρίζετε, η ιατρός είναι σύζυγος του Διοικητή του Νοσοκομείου, πρώην συνδικαλιστή, που πρόσφατα τοποθετήθηκε στη θέση του από εσάς.

Κύριε Υπουργέ, αποδεικνύεται ότι η βαθειά κρίση δεν αγγίζει το ΠΑΣΟΚ».

Το ανωτέρω απλό παράδειγμα σηματοδοτεί με χαρακτηριστικό τρόπο πως αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση ο κ. Λοβέρδος και το ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχουν χιλιάδες τέτοια παραδείγματα μέσα στην ολέθρια για την Πατρίδα μας διετή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Το γεγονός ότι οι «εξολοθρευτές» του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κοινωνίας, προορίζονται για … μελλοντικοί σωτήρες μας , αποτελεί αν μη τι άλλο πρόκληση!

Και μιας και εκπνέει το 2011, που είναι «Έτος Οδυσσέα Ελύτη», γεγονός που αγνόησε επιδεικτικά η κυβέρνηση, ας θυμηθούμε λίγο τον νομπελίστα ποιητή μας:

«εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου, λεγε, τι βλέπεις ;……

-Βλέπω τους εμπόρους να εισπράττουν σκύβοντας το κέρδος των δικών τους πτωμάτων« .