Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ποιοι θέλουν να υφαρπάξουν εκατ. στρέμματα περιουσιών ;


Σχέδιο προεδρικού διατάγματος, φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση, όπου τείνει να απαγορεύσει την κατασκευή κατοικίας σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Με τη διάταξη αυτή , το κράτος καταργεί αιφνίδια το κεκτημένο της δόμησης, ενώ ταυτόχρονα παγιδεύει και απαξιώνει εκατοντάδες χιλιάδες περιουσίες σε εκτάσεις εκτός σχεδίου (οικοδομήσιμες με βάση τις κείμενες διατάξεις).

Οι κυβερνητικές παλινωδίες αναμένεται να επιφέρουν καίριο πλήγμα στη μέση ελληνική οικογένεια, αφού οι ιδιοκτήτες των άρτιων και οικοδομήσιμων οικοπέδων τεσσάρων τουλάχιστον στρεμμάτων, ΔΕΝ θα μπορούν να χτίσουν οικία σ’ αυτά.

Δε θα μας φανεί παράξενο τις επόμενες μέρες, μέσω των γνωστών κέντρων χειραγώγησης της κοινής γνώμης να προβάλλεται η άποψη ότι τα ως άνω πραγματοποιούνται προς αποφυγήν της καταστροφής και της διαρκούς υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Γιατί όμως η Πολιτεία αρνείται να προβεί σε χωροταξικό σχεδιασμό;

Με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που προωθεί η κυβέρνηση, ποια είναι η μοναδική εναλλακτική που θα διαθέτουν οι εκατοντάδες χιλιάδες οικοπεδούχοι;

Να … εκποιήσουν την περιουσία τους έναντι εξευτελιστικού τιμήματος σε συγκεκριμένα οικονομικά κέντρα, που θα αγοράσουν τεράστιες εκτάσεις ανά την Ελλάδα έναντι πινακίου φακής;

Τελικά η διαφαινόμενη αναδιανομή πλούτου που επιχειρείται σήμερα στην Ελλάδα θα περιλαμβάνει, καθώς φαίνεται, από καταθέσεις μέχρι ακίνητα.

Μοναδική λύση αντίστασης και φραγμού σ’ αυτόν τον απεχθή σχεδιασμό ανακατανομής πλούτου, που επιχειρείται τα τελευταία δύο χρόνια, είναι οι εκλογές και η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να εκφραστεί.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου ΔΕΝ νομιμοποιείται να προωθεί τέτοιου είδους νομοσχέδια.

Το έργο αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης είναι συγκεκριμένο και έχει οριοθετηθεί με σαφή τρόπο στις διεργασίες για τον σχηματισμό της.

Προϋπολογισμός, 6η δόση, PSI, δανειακή σύμβαση και αμέσως εκλογές.

Ουδέποτε αναφέρθηκε ότι το έργο της μεταβατικής αυτής κυβέρνησης θα ήταν να προωθήσει νομοσχέδιο όπου θα εκμηδενίζεται, στην ουσία, η περιουσία εκατομμυρίων Ελλήνων.