Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Πράσινες πιρουέτες υποκρισίας για το χρήμα στην Ελβετία


Η πράσινη υποκρισία συνεχίζεται αμείωτη προκαλώντας βάναυσα τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών.

Την ώρα που ο κ. Βενιζέλος διαβεβαιώνει τους πάντες ότι η συμφωνία με την Ελβετία για τις αδήλωτες καταθέσεις, θα είναι γεγονός από ώρα σε ώρα (το ακούμε επί μήνες), ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου «ποθεν έσχες της Βουλής, Β. Αργύρης, απέστειλε στους 300 βουλευτές το έντυπο της αίτησης-παροχής πληρεξουσιότητας για την διερεύνηση τυχόν καταθέσεων στις ελβετικές Τράπεζες.

Οι αιτήσεις θα μεταβιβαστούν στην Ένωση Ελβετικών Τραπεζών, η οποία καλείται να απαντήσει … προσωπικά σε κάθε βουλευτή και όχι στην επιτροπή ελέγχου του «πόθεν έσχες» (!)

Το υποκριτικό παιχνίδι που εκπορεύεται από τον γνωστό Μ.Καρχιμάκη, γραμματέα του Πασοκ, αποτελεί ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

Είναι μάλιστα λυπηρό, ότι ο πρώτος που υπογράφει την σχετική εξουσιοδότηση-παρωδία, που προσβάλει βάναυσα τη νοημοσύνη των πολιτών και απαξιώνει το κύρος του Κοινοβουλίου, είναι ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο ανόητος βουλευτής, ο οποίος να έχει τυχόν καταθέσεις στην Ελβετία στο όνομά του;

Γιατί ο έλεγχος περιορίζεται στην τελευταία μόνο 5ετία;

Ποιους προστατεύει αυτός ο χρονικός περιορισμός του ελέγχου;

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πολύ σωστά ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν το έντυπο και να γίνουν συμμέτοχοι σ΄αυτή την παρωδία.

Σ’ αυτό το μήκος κύματος είναι άλλωστε και η καυστική επιστολή που έστειλε στον κ. Αργύρη, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας, Κων/νος Τασούλας, ο οποίος τονίζει χαρακτηριστικά ότι: «Η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης, θα αποτελούσε νέα παγκόσμια είδηση. Θα καταρράκωνε το κύρος του ελληνικού κοινοβουλίου διεθνώς και θα καθιστούσε την Ελλάδα, για μια ακόμη φορά -μετά τις γνωστές δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού κ.Παπανδρέου περί ‘χώρας διεφθαρμένων’- περίγελο του κόσμου. Χωρίς ταυτόχρονα να φωτίζει την αλήθεια για όσους πράγματι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα«.

Είναι φανερό ότι η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για αναδρομικό έλεγχο ΟΛΩΝ όσων άσκησαν εξουσία (Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Υφυπουργοί κτλ) από το 1974 έως και σήμερα, έχει προκαλέσει τον φόβο, αν όχι τον τρόμο, σε στελέχη του Πασοκ που μέσω του γενικού γραμματέα του κόμματός τους, κ.Καρχιμάκη προβαίνουν σε επικοινωνιακές πιρουέτες με απώτερο σκοπό τη συγκάλυψη, τη συσκότιση και όχι τη διαφώτιση και την αποκάλυψη.