Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΑμεΑ: Οι πραγματικοί ανάπηροι έξω, οι σεξουαλικά …ανάπηροι μέσα !


Τη ίδια στιγμή που ψαλιδίζονται τα ποσοστά αναπηρίας σε κατηγορίες όπως νεφροπαθείς, άτομα με μεσογειακή αναιμία, καρδιοπαθείς κα , στο όνομα των περικοπών και της «εξυγίανσης» των δημοσιονομικών μεγεθών που επιβάλει το μνημόνιο, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «επιβραβεύει» με ποσοστό αναπηρίας … «ασθενείς» με σεξουαλικές και άλλες διαστροφές, που οδηγούν σε εγκληματικές συμπεριφορές.

Εύλογα ερωτήματα γεννιούνται για το κατά πόσο είναι δυνατό, ο οποιοσδήποτε που δηλώνει πχ. παιδόφιλος και βρίσκεται εκτός φυλακής … να απολαμβάνει προνόμια αναπήρων και να τυγχάνει τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη, (εδώ) , παιδόφιλοι, επιδειξιομανείς, τζογαδόροι, ηδονοβλεψίες, κλεπτομανείς , πυρομανείς, σαδομαζοχιτές κα , «επιβραβεύονται» και μάλιστα κατατάσσονται στα ΑμεΑ , με ποσοστό από 20% έως 35% .

Μέχρι σήμερα καμία από τις παραπάνω … «ασθένειες», δεν θεωρείτο «αναπηρία» (εδώ)

Όταν η παραπάνω υπουργική απόφαση δίνει στον υπατομοσχευμένο, ένα χρόνο μετά τη μεταμόσχευση ύπατος, 10% αναπηρία ή μηδενικό ποσοστό αναπηρίας, μετά το ίδιο διάστημα, σ’ εκείνον που έχει υποβληθεί σε τριπλό bypass στην καρδιά, την ίδια ώρα "επιβραβεύει" κάθε είδους …σεξουαλική αναπηρία.

Ένας σεξουαλικά διαστροφικός λοιπόν, σε συνάρτηση με άλλη πάθηση θα μπορούσε, σύμφωνα με την απόφαση Κουτρουμάνη να λαμβάνει ακόμα και …αναπηρική σύνταξη!

Εκτός από ανάλγητη και παράλογη, η απόφαση του υπουργού Εργασίας γεννά εύλογα ερωτήματα σ’ ότι αφορά την επιστημονική τεκμηρίωση της καθώς και την επιστημονική κατάρτιση της επιτροπής που την εισηγήθηκε.

Υπενθυμίζουμε ότι με την ίδια απόφαση, ο κ. Κουτρουμάνης με την αγαστή συνεργασία της ως άνω επιτροπής, μείωσαν το ποσοστό αναπηρίας 5.000 ασθενών που πάσχουν από μεσογειακή και δρεπανοκυτταρική αναιμία, οδηγώντας τους στην ουσία στο θάνατο.