Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

«Αν βγάλω αυτά τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή»


«Μεγάλη ροπή, μάλλον δε (το) όλον η τύχη εστί προς άπαντα τα των ανθρώπων πράγματα« έλεγε ο Δημοσθένης. Δηλαδή «Μεγάλη επιρροή έχει η τύχη, ή για να το πω καλύτερα η τύχη σε όλα τα πράγματα των ανθρώπων ασκεί τη δύναμή της« .

Την ρήση του Δημοσθένη θυμήθηκα πριν δύο μήνες περίπου , όταν διαπίστωσα ότι μέχρι και εντός των τειχών του Κοινοβουλίου υπάρχουν τυχεροί από λαχεία, τζόκερ, λόττο κλπ ! Ο συνδυασμός της τύχης με την δύναμη.

Ο τυχερότερος εξ αυτών, είναι ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ και αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βαΐτσης Αποστολάτος . Ένας ιδιαίτερα ευγενής άνθρωπος. Στο πόθεν έσχες που κατέθεσε δικαιολογεί τις ύψους 1.200.000 ευρώ καταθέσεις του, λόγω λαχείου που κέρδισε, όπως δήλωσε, και του απέφερε 1.000.000 ευρώ. Τυχερός ο άνθρωπος…!

Η τύχη άλλωστε είναι γνωστό ότι δεν «περιχαρακώνεται» . Δεν πτοείται από τείχη κάθε ειδών . Τα υπερπηδά , αν όχι τα γκρεμίζει. Έτσι είναι η τύχη …Είναι η εκλαϊκευμένη μορφή του θαύματος!

Βέβαια «Η τύχη του καθενός εξαρτάται από την δική του ενεργητικότητα» έλεγε ο Αδ. Κοραής. Προφανώς αυτά τα λόγια επέχουν διαφόρων ερμηνειών καθ’ όλη την έκταση τους , έως και παρερμηνειών. Έτσι τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγοι αυτοί που την τύχη την «αντιλαμβάνονται» ως το μέσον για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Δεν το λέω αυτό εγώ και φυσικά δεν υπονοώ τίποτα. Μακριά απ’ εμού το ποτήριον της βλασφημίας ή της συκοφαντίας, προς οποιονδήποτε.

«Μέσω υπαλλήλων του ΟΠΑΠ, ιδιοκτητών πρακτορείων ΠΡΟΠΟ και με τη βοήθεια διάφορων μεσαζόντων, αγοράζονται από τους πραγματικούς τυχερούς κερδισμένα δελτία του Τζόκερ, του Λόττο και του Στοιχήματος, τα οποία δικαιολογούν έσοδα από διακίνηση ναρκωτικών, σωματεμπορίας, τοκογλυφίας και φοροδιαφυγής« . Αυτό αναφέρει από το 2009 η έκθεση της Επιτροπής καταπολέμησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Το φαινόμενο αυτό, λοιπόν, είναι εν γνώσει της επίσημης πολιτείας εδώ και χρόνια. Και δείχνει να μη απασχολεί σοβαρά κανέναν στο Κοινοβούλιο, όταν σε πολλές συλλήψεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα, εμπλέκεται και ο παράγοντας της «τύχης» , ως μέσον ξεπλύματος μαύρου χρήματος από διακίνηση φοροδιαφυγής ή τοκογλυφίας .

Πρόσφατο παράδειγμα η εξάρθρωση του πολυπλόκαμου εγκληματικού κυκλώματος στην Θεσσαλονίκη, το οποίο χρησιμοποιούσε κατά κόρον την μέθοδο των λαχείων, τζόκερ κλπ, προκειμένου να «ξεπλύνει» τα χρήματα που αποκόμιζε από τις εκτός νόμου δραστηριότητες του.

Ο φερόμενος μάλιστα ως εγκέφαλος του κυκλώματος είχε και πολιτικές βλέψεις και είχε κατέβει υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με το ΛΑΟΣ.
Μάλιστα ήταν προσωπική επιλογή του κ. Καρατζαφέρη, αν κρίνω από μια επιστολή που δημοσιεύτηκε σε Κυριακάτικη εφημερίδα, όπου ένα επώνυμο στέλεχος του ΛΑΟΣ απευθυνόμενο προσωπικά προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη,τονίζει για το θέμα του κυκλώματος στη συμπρωτεύουσα: «Σου επισημαίνω ότι παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις από την εξάρθρωση στη Θεσσαλονίκη της εγκληματικής οργάνωσης τοκογλυφίας, καθότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος αυτής, ήταν προσωπική σου επιλογή για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη στην Κ. Μακεδονία στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές και θα αναμένω την επίσημη τοποθέτησή σου»….

Προ ημερών δημοσίευμα του Βήματος ανέφερε ότι, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ , στην κατοικία ενός εκ των κατηγορουμένων ,ανακάλυψαν μια φωτογραφία όπου εικονίζονται οι δύο από τους φερόμενους ως αρχηγούς των τεσσάρων διασυνδεομένων εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν (ο υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ και άλλος ένας), να συντρώγουν με τον Βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Βελόπουλο, αλλά και τον κ. Καρατζαφέρη. Νομίζω μάλιστα ότι η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο .

Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι «Παράλληλα εξετάζονται αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο …(σ.σ ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ) είχε μέχρι και προ ολίγων ημερών επαφές με κορυφαία στελέχη του ΛΑΟΣ, τα οποία του παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι θα τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση, στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «ο …(σ.σ ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ) έδειχνε τεράστιο ενδιαφέρον για αυτήν την υποψηφιότητα όχι από κάποια πολιτική φιλοδοξία αλλά γιατί πίστευε ότι λόγω βουλευτικής ασυλίας θα απέφευγε τις ποινικές διώξεις για την υπόθεση τοκογλυφίας. Είχε πληροφορηθεί προ πολλών μηνών ότι πραγματοποιείται αστυνομική έρευνα για την δραστηριότητα του και έψαχνε τον τρόπο να αποφύγει τις συνέπειες»…
Όπως προκύπτει από την ίδια πηγή πληροφοριών κορυφαίο στέλεχος του ΛΑΟΣ τον ειδοποίησε «να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας καθ’ ότι οι εκλογές επισπεύδονται και λόγω «προβλήματος υγείας του προέδρου της Δημοκρατίας»».
Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο ο κύκλος των ύποπτων διασυνδέσεων των τοκογλύφων με πολιτικούς σχηματισμούς να σχετίζεται και με παράνομες χρηματοδοτήσεις. Άλλωστε σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ «έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι κάποιοι πολιτικοί, και όχι μόνο, είχαν προσφερθεί να παρέχουν προστασία σε εμπλεκόμενους στο κύκλωμα»!

Χθες ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ, μέσω συνεργάτη του, απειλεί με Βίντεο στα οποία καταγράφονται συναντήσεις και οικονομικές συναλλαγές του φερόμενου «αρχιτοκογλύφου» με πολιτικούς...

«Αν βγάλω αυτά τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή» φέρεται να εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος ο κατηγορούμενος , σε στενό συνεργάτη του. ..

Είπαμε να φοβόμαστε τους παγκόσμιους τοκογλύφους. Αλλά και τους εγχώριους;

Τι κάνει αλήθεια η κυβέρνηση μπροστά σ’ όλα αυτά;

Φοβάται ο κ.Παπαδήμος ότι σε περίπτωση που εξερευνήσει όλα αυτά με την αρμόζουσα σοβαρότητα, ο κ. Καρατζαφέρης θα άρει την στήριξή του στην κυβέρνηση ;
Μα ο κ. Καρατζαφέρης θα αποχωρήσει έτσι κι αλλιώς …