Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

«Ξεκολλήστε, πάρτε μέτρα» VS «λεφτά υπάρχουν»



Ήταν 1η Φεβρουαρίου 2010, όταν ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας όχι απλή «επίδειξη συναίνεσης», αλλά «εν τη πράξει συναίνεση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση,από το βήμα της Βουλής έλεγε στο Γιώργο Παπανδρέου:
«Επιτέλους ξεκολλήστε, γιατί το σύστημα θα καταρρεύσει στα χέρια σας…. Καθυστερείτε, χάνετε χρόνο, χάνετε αξιοπιστία και τα ελλείμματα που καλείστε να αντιμετωπίσετε μεγαλώνουν… Αν πάρετε μέτρα επώδυνα, αλλά σωστά, εμείς και πάλι θα σας στηρίξουμε. Αλλά πάρτε τα! Επιτέλους ξεκολλήστε, πάρτε μέτρα!»,

Από το ίδιο βήμα , την ίδια ημέρα ο Γιώργος Παπανδρέου απαντούσε, με μια ακόμη παραλλαγή του «λεφτά υπάρχουν» : «Χρήματα υπήρχαν και πολλά…» .

Η προχθεσινή επισήμανση Προβόπουλου ότι «η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί πριν αφεθούν να πάρουν εκρηκτικές διαστάσεις» , αλλά και η αναφορά Σημίτη στο Μνημόνιο, και ιδίως η επισήμανσή του ότι λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση και επέτεινε την ύφεση, δικαιώνει απόλυτα τον Αντώνη Σαμαρά και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Συγχρόνως εκθέτει όχι μόνο ατομικά τον Γιώργο Παπανδρέου , αλλά συλλογικά το «όλον» ΠΑΣΟΚ, το οποίο όχι μόνο συναινούσε , αλλά όρθιο τον χειροκροτούσε από τα έδρανα της Βουλής.

Στον μωρολόγο και στα μωρολογήματά του , «απαντούσαν» οι μωροί και οι μωρόσοφοι, με μωροφιλόδοξα χειροκροτήματα.

Αυτή η εικόνα δεν έχει αποτυπωθεί μόνο στα πρακτικά της Βουλής, αλλά και στα σχετικά βίντεο. Αδιάψευστος μάρτυρας του ναυαγίου της Ελλάδας.

Τα αίτια αυτού του ναυαγίου θα εξεταστούν λεπτομερώς . Οι «πραγματογνώμονες» αυτού του ναυαγίου ήδη έχουν πιάσει δουλεία. Η αρχή γίνεται από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης που απέστειλαν την δικογραφία της ΕΛ. ΣΤΑΤ στη Βουλή , σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, διαπιστώνοντας ότι από σειρά μαρτυρικών καταθέσεων προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, μελών της προηγούμενης κυβέρνησης και των τότε υπουργών Οικονομικών (Γ.Παπακωνσταντίνου), σχετικά με πιθανή τεχνητή διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του ελλείμματος του 2009.

Η συνέχεια σε λίγους μήνες. Ως γνωστόν ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει να κάνει πολιτική με όρους Εθνικούς και κοινωνίας και όχι με όρους κομματικών συμμαχιών ή «έξωθεν κατευθύνσεων».

Πριν λίγους μήνες στην ΔΕΘ το επαναβεβαίωσε υποσχόμενος Εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο και στην προσφυγή στο ΔΝΤ.

Μια Εξεταστική Επιτροπή που θα γίνει επί κυβερνήσεως Σαμαρά θα διερευνήσει, πως φτάσαμε στο μνημόνιο, πως τα spreads εκτινάχτηκαν μέχρι και 18 φορές επάνω, πότε αποφασίστηκε η εμπλοκή του ΔΝΤ στον Μηχανισμό Στήριξης και τι ακριβώς έγινε με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία , ποιος ο ρόλος των CDS και πολλά άλλα….